KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Fussunk együtt a "Yours Truly" versenyen, Kanizsán!

 

Amit a Yours Truly futóversenyről tudni érdemes:

 

Finn kezdeményezésre, hosszú évek óta rendezik már meg ezt a nem épp szokványos futóversenyt. És hogy mitől is különleges ez a megmérettetés? Attól, hogy nem egy adott helyszínen, nem egy adott pillanatban zajlik, hanem bárhol, bármikor, bárki beszállhat a versenybe. A bárholt értsd szó szerint: akár otthon a futópadon, egy kis erdei sétányon, az országúton vagy atlétikapályán…ahol csak jól esik. A bármikor pedig azt takarja, hogy mindegy, hogy reggel szeretnél futni vagy este, te választod meg. Futhatsz 50 km-t, 25 kmt, ezek a „klasszikus” Yours Truly „versenyszámok”, de indulhatsz egy amolyan „egyéb” kategóriában, ami azt jelenti, hogy a neked tetsző távot futod, lehet az 1 km, 10, vagy 20, nem számít. A lényeg csak az, hogy fuss! Esetleg szólhatsz a barátaidnak, hogy jöjjenek, akár futni, akár csak drukkolni, frissítőállomást biztosítani neked, vagy megörökíteni a versenyed nagy pillanatait. Nevezési díj természetesen nincs. Ha végeztél, küldd el adataidat, a versenyed rövid beszámolóját, esetleg, ha készültek, akkor a fotóidat Seppo Moilanennek, a verseny kitalálójának. Ő a honlapján összegyűjti minden résztvevő eredményét, Dél-Amerikától Európán át Afrikáig, és kihirdeti a végeredményt, közzéteszi a fotókat és a beszámolókat.

 

Évente kétszer mérhetik össze a futók erejüket. Az egész úgy működik, mint a becsületkassza: persze, nem tudja senki ellenőrizni, hogy valós eredményt küldesz, de hát minek is becsapni magadat. Ez a verseny a becsületről, a jókedvről szól, hogy legyen, ami motiválja a hobbi-futókat a hideg, ködös téli napokon is. Motiválhat akár a versenyre való felkészülés, vagy maga az élmény hogy egy helyen, mínusz fokokban, hóban, szélben összegyűlik 8-10 ember, és kocognak együtt egy jót és bohóckodnak néhány fényképen.

 

A verseny évről évre népszerűbb, Magyarországon is egyre több helyen szerveződnek közös futások ezen alkalomból.

 

A kanizsai futás

A Kanizsai Futóklub is lehetőséget biztosít, hogy közös élmény legyen a versenyen való részvétel. Mindkét versenynapon várunk minden érdeklődőt, hogy közösen teljesítsük a választott távot (50-, 25-, 10 km).

Időpontok: Január 29. és február 26.

Rajthely: Nagykanizsa, Szent Flórián tér.

 

Útvonal: Kiskanizsa – Bajcsa – Fityeház – Murakeresztúr, majd vissza. Ez 25 km. Az 50 km-t teljesítőknek 2 kör. 

A pálya hitelesített hosszúságú.

Rajt: reggel 9 óra.

Frissítés: rajthelyen, valamint Bajcsán, de hozz magaddal is!

A rajt-, és egyben célhelynél melegedő vár.

 

 

A "hivatalos versenykiírás”:

Yours Truly 50k - 2010

Január 29. (vasárnap) és február 26. (vasárnap).

Otthoni futás – nemzetközi verseny
Csatlakozz és élvezd a téli futást!

Ez egy becsületbeli örömfutás. Nem tudod kikkel versenyzel-versenyeztél, egészen addig, míg nem látod az összesített eredménylistát. Futhatsz, vagy akár gyalogolhatsz akárhol, csak legyen kimért a pálya, és erre az adott napok valamelyikén kerüljön sor. Ha mindkét napot teljesíted, mindkét eredménylistában szerepelni fogsz.

A beszámolóhoz az alábbi adatokat add meg:
1. Név, kor, nemzetiség/ország
2. Másodperc pontosságú időeredmény
3. A pálya leírása, bemutatása
4. Időjárási tényezők
5. Érdekességek
Helyszín: BÁRHOL a világon
Pálya: a Te választásod. Lehet a szabadban vagy fedettpályán, aszfalton vagy terepen, ahol csak tetszik!

 


A szabályok:
1. Fuss, vagy gyalogolj 50 kilométert január 29-én, vagy február 27é-án. Mindkét alkalommal a nap teljes 24 órája a rendelkezésedre áll a teljesítéshez.
2. A pálya helyszíne a Te választásod, de legyen kimérve az 50 km
3. Az eredményeket és a leírásokat el kell küldened Sepponak az alábbi honlaon keresztül.
Hogyan is működik ez az egész?
Legkorábban január 29-én (vagy febr. 26-án) 00.00-kor indulhatsz, és be kell fejezned az adott napon 24.00-ig. Tehát, van 24 órád, hogy fuss. A futóidőd a valódi rajtidővel kezdődik, míg a célidőd a valódi befejezéssel. Az eredményed, a kettő között eltelt idő. Pl. Elkezded reggel 5-kor, futsz mondjuk 9-ig, ekkor tartasz 35 kilométernél. Majd megreggelizel, tévézel és délben folytatod a futást, s a maradék 15 kilométert megteszed délután 2-ig. Akkor az eredményed kereken 9 óra lesz.

Yours truly half, 25k


Ha szeretnél részt venni a versenyen, de az 50 kilométert soknak találod, elindulhatsz a 25 kilométeres távon is, a szabályok az 50 k-val megegyezők.

 

Az esemény honlapja itt:

http://seponkotisivut.dreamhosters.com/public_html/kotirataultra/yourstruly.phpHonlapkészítés