KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámolók

Kis-Balaton félmaraton

Télen: már dilemmáztam azon, hogy mit is csináljak...?
Fejlődni kellene a futásban, vagy abbahagyni. A fejlődés mellett tettem le a voksom, bár sokszor sok minden gátolt ebben, de leginkább a munkám, és gyermekeink foglaltak le - mindkettőt nagyon szeretem. Ha már gyorsulás, és minőségi javulás nem következett be, próbáltam a számomra hosszabb (soha még le sem biciklizett) távok felé nyitni.

A Kanizsa-Karos nagyszerű élménye után célként tűztem ki min. 1 idei félmaratoni próbálkozást. Ez az őszi Futófesztiválon meghiúsult, rettenetesen beparáztam, hogy vizes cipővel kell végigfutnom 21 km-t egy vesével, vizes ruhában. De már aznap felkészültem, hogy a következő adandó versenyt végigcsattogom, akár esőben is. Maradt így a Kis-Balaton futóverseny, ami rögtön pozitív visszajelzést kapott Judittól a levelezőlistánkon - NEM mondhattam vissza!

Előtte való hetek, napok:
Aztán már megint el kezdtem dilemmázni, hogy ez így jobb, meg könnyebb lenne, ha nem… hajnal ötkor kelnék és éjjel feküdnék mostanában folyamatosan, meg ha a gyerek nem kapott volna be egy tisztítókúrás vírust (éjjel virrasztottam, nappal pedig már nagyon jól volt), ha heti két rövid futkorászásnál többet is mentem volna, és társai. DE ha most nem mentem volna ki futni, akkor valószínűleg sohasem.

Aznap:
Kifelé menet Karosba kicsit izgultam, hogy nem csapnak-e el az út mentén a ködben – de a galamboki erdőnél eloszlott a köd, és szikrázó napsütés borította be a gyönyörű őszi tájat. Már jó jel volt ez is, hát még az, amikor megláttam Györgyit a nevezésnél! Azt a meglepetést, nagyon sokat dobott a hangulatomon, hogy ő is ott lesz! Majd Rudi jelent meg szép csendesen, mosolyogva rövidnadrágban kb. 6 fokban. =) (Rajtam is volt - a macinaci alatt, mert fáztam.)

Aztán Györgyi átöltöztetett szép rétegesre, nem a falusi szaunázósra (tudományos technológiás ruhadarabok a pamut ruhákkal felváltva kb. 5 rétegben), ahogy én szoktam. Jött Judit is kis családjával, két fürge, lelkes, jókedvű legénnyel. Megérkezett Molnár Maci Zolink is, de nem tudtunk igazán szót váltani sem előtte, sem utána. A rajtot húzták, már nagyon mentem volna (haza ebédre :-)), de egyszer csak elindultunk.

Györgyi nem az én tempómat diktálta (köztudott), ezt 3 km után el is hitte, addig hiába próbáltam meg lerázni. Nem bántam, hogy elhúzott, nagyon jó volt a vádliját nézegetni, bár nem sokáig nézhettem.Az idő gyönyörű volt, nagyon lehetett élvezni a tájat (ennél a sebességnél pedig már szinte fűszálakat is számolhattam volna...).Mindenkinek örültem, akivel találkoztam (a 9 km-t futókkal, akik elég gyorsan jöttek vissza a célba), aztán Garabonc után egy lelkes, vidám autóból kikiabáló drukkerrel, aki hogy ki sem emeljem Renault-val volt. :-) (Kellene kérni a klubnak kedvezményt.) Igyekeztem, nézegettem az időmet, a fordítóhoz közeledvén nem is olyan sokan jöttek még visszafelé- ennek kiváltképp örültem. (Mert sokan továbbmentek a Kis-Balaton-körre!!!) Aztán a lelkes szurkoló felfedte kilétét a fordítónál, Takács Ildikó volt élete párjával, akik annyira aranyosak voltak, hogy nagyon-nagyon feldobódtam tőlük. Gyorsan le is dobtam minden hosszúruhát magamról (rövid maradt - azt tudjátok, szeretem), elvitték vissza a célba – köszönet nekik ezért is!

Visszafelé már kezdtem belassulni, már tudtam, hogy mennyit kell még a célig megtennem. Rudi próbált húzni magával, de én egy kis csökönyös szamár vagyok, ragaszkodom ahhoz, hogy én ezt nem bírom, nem tudom. Így szép lassan megfigyelhettem az ő vádliját is, majd a futómozgását is (ami nagyon könnyednek, szinte légiesnek tűnt). Aztán már azt sem, eltűnt Rudink a szemem elől, pedig a köd már feloszlott. Valamiért nagyon beleuntam, és kb. 500 méterenként belesétáltam, pedig testileg semmi bajom sem volt. Igen, ezt teszi az edzetlenség, és az, ha az ember beijed, plusz ha az ember akaratossága pont erre a dologra nem terjed ki.
Egyetlen drága Juditunk és Molnár dr. Zoli még majd a világ végére is eljött elém Garaboncra utifotózni, hogy egy újabb nem portfólióba berakható kép készüljön – bár csak abból dolgozott, ami rendelkezésére állt.

A drukkolásért, és a biztató szavakért külön köszönet nekik is.
Nagy sokára beértem a célba, és mindenki nagyon várt (hogy mehessünk már végre haza). Nem ám..., tényleg ölelgettek a csajok, de ez volt az első, és még ha csak egy pár másodperces pislogás erejéig, de elfutotta szememet a könny.

Megérte.

Még soha ennyit nem is bringáztam egyszerre, hát még futásnak álcázott gyaloglásként sem tettem meg.
Az időm 2: 10 perc körül lett, ami nekem PB. :-)Balaton félmaraton

Időeredményem alapján egyáltalán nem egy nagy szám, amit remekeltem. Ezt kivettem sokak szeméből is, akik kérdezték, hogy mit futottam. Nem sértődtem meg, mert én tudom, hogy honnan kezdtem, és azt csak remélni merem, hogy merre tartok.

A verseny előtt Valgut Zoli megkérdezte, hogy futottam-e már ekkora távot, vagyis félmaratont. Mondtam, hogy igen, a Kis-Balaton kört, ami elsőre 2:10 perc lett. Azt is kérdezte Zoli, hogy ezt hogyan tervezem? Mondtam, hogy akörül, illetve kicsit többet. Na, ez bejött. :-(

De ha hiszitek, ha nem, nekem jó élmény volt. Az utazás veletek, Györgyi abszolút támogató, szeretni való személyisége az utazás alatt, ott a forgatagban, és a verseny elején is. Egy hatalmas ölelés jár neki ezért!!!

A verseny jó volt, nem tudtam, hogy hogyan megyek, de az a sok futó, aki ott csámpázott, nagyon zavaró volt nekem, főleg a füves részen, ahol csak a sarkakat néztem, és bele is szédültem. Utoljára egyetemi bulikon néztem ennyit a földet…Kezdtem baromira ideges lenni a második körben. Már számolgattam, hogy én ennyit még nem sokszor futottam, meg nem bírom, és idegesítenek is a sporik, stb.

De amikor én a 14-es km tájékára értem, hallottam a befutók nevét és (nagy hirtelen csak) Gyuri jutott eszembe, hogy milyen jó neki, de megérdemelten tudta már le valószínű a versenyét. A 15-ös km körül besokkoltam, és elkezdtem sétálni. A 18-astól már csak az nem előzött le, aki nem akart.

Nagy nehezen behúztam magam, bár így visszanézve sokkal jobban is mehetett volna.

De: nagyon büszkén küldtem el anyukámnak, a tesómnak, és nem utolsósorban annak a pécsi gyermeksebész professzornak (Prof Pintér András) a befutó-képet, akinek az életemet köszönhetem, és azt, hogy mindez megtörtént és megtörténhetett velem.

Ígérni nem szoktam (de azt betartom), sokszor vesz különös fordulatokat az életem, de szeretnék még próbálkozni hasonló távokon, ha lehet jobb idővel.

Köszönettel: Gabi
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


8 hozzászólás

Anita [ 2010-12-12 17:14 ]

Drága VasLady! Szuper idő, szuper teljesítmény...a fotók is szuperek rólad! Nem tudom miért is vagy elégedetlen?????Az a lényeg, hogy élvezd a futást, és kikapcsolj egy kicsit.Remélem ha nagyobbak lesznek a Porontyok, többször tudsz velünk jönni csoszogni!!!!szilvi [ 2010-12-12 15:58 ]

Kedves Gabi!
Óriási gratuláció neked. Én az első félmaratonom 2:17 alatt futottam és nagyon büszke voltam magamra.Szóval bőven lepipáltál! :-) Kell neked a futás, jó néha egy kicsit csak belerohanni a világba és szellőztetni a fejeket. Legyen sok örömöd benne!T.Ildikó [ 2010-12-12 00:15 ]

Szia Gabi!
Nagyon örülök,hogy a futás mellett döntöttél azon a téli napon.S látod,hova el tud jutni az emberfia!?Hát még lánya!Gratulálok a kitartásodért.Mindig csak az motiváljon,hogy magadhoz képest meddig juthatsz.A segítséget,ölelést máskor is bármikor szívesen:))Hajrá!!!Fedit [ 2010-12-11 12:41 ]

Kedves Gabi!
Imádom a stílusod, pedig keveset tudok rólad! Most engedtél egy kicsit bepillantani a sok vicc mögé :))
Nagyon erős vagy, én egyedül mindig "elanyátlanodok", nekem úgy sokkal nehezebb. Főleg az elsőt! A sok ember pedig feldob, úgy látszik fordítva működünk :))
Gratulálok! Klassz, stramm csaj vagy!!!Judit [ 2010-12-11 12:19 ]

Szia IronDuck!
Na végre, hogy írtál! Nagyon bírom a kommunikációs stílusodat, már mondtam :-)
Kitartó vagy és erős. Szerintem ha többet tudnál edzeni úgy fejlődnél, hogy mindenki csak lesne!
Emelem kalapom, nagyon szép futásokat hoztál össze az idén!
...azért az UB-t nem kéne kihagynod ;-)sznupi józsi [ 2010-12-10 21:43 ]

Kedves Gabi !

Őszintén, gratulálok neked !
Kívánok neked sok-sok kellemes edzést, versenyt.
Szoktam mondani: "hova az a nagy sietség" ill. "megy ez szépen,csak csinálni kell" , -szerintem nálad klasszul bejön.
Mindig bámulom a magadfajta kitartó embereket.
Üdv. JózsiM.Zoli [ 2010-12-10 19:07 ]

Gratulálok nem semmi vagy Karosban teljesen egyedül futottál és megcsináltad én biztos nem válalkoznék ilyenre.Jövőre biztosan sikerül az időn is javítani sok sikert ehez neked.Györgyi [ 2010-12-10 17:39 ]

Gabi!Már a tavalyi havas téli futáson is bebeizonyítottad, mire vagy képes!Vannak dolgok ,köztük a hosszabb távú versenyek, melyeken egy idő után csak a szíved ,meg egy jó csapat segítsége, a kitűzött céljaid elérése számítanak!Neked sikerült,gratulálok és még sok hasonló élményt kívánok!Nagyon örülök ,ha egy picit segíthettem.Honlapkészítés