KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló - V. Kanizsai Futófesztivál

Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó

Nem gondoltam volna,hogy nekem beszámolót kell írnom erről a versenyről, de a körülmények máshogy alakultak.Pénteken este már találkoztam futótársakkal a suliban egy kis pakolás alkalmával,és jól elbeszélgettünk a szombati tervekről.Igaz nekem semmi tervem nem volt, és nem is bizakodhattam semmi jóban, hisz az utóbbi időben 6 percen belüli kiliket nem nagyon tudtam futni. Igaz, hogy szerdán sikerült egy 8 kilométeres kört 5,17-es tempóban futnom. Ezért már elkezdődött a magyarázkodás, hogy a 2 órán belüli félmaratont majd csak novemberben a Balatonon fogom teljesíteni, és ezzel a tudattal is indultam el szombaton a versenyen.
A verseny reggelén egy kis tészta, ásványvíz, átöltözés, beszélgetés a futótársakkal és már el is jött a rajt ideje. Utolsóként rajtoltam el, hogy már ne kövessem el azt a hibát mint Keszthelyen, hogy az egész versenyen mindenki csak engem előz meg...
Magamhoz képest jó tempóban indult a verseny, az első pár kilométert körülbelül 5,20-as tempóban futottam és pár embert sikerült is megelőzni. Az első frissítő pontnál nem ettem, nem ittam, csak Bajcsán, a második pontnál ittam egy kis ásványvizet és ettem egy energia gélt.

A tempót még mindig jól tartottam, két idegen futótárssal haladtam, amikor megláttuk Balogh Lacit, akit nemsokára utol is értünk, majd innentől fogva a fordítóig vele futottunk. Az időm 58 perc körül volt, ekkor kezdtem reménykedni abban, ha visszafelé nem történik semmi akkor meg lehet a hőn áhított időm.
A két ismeretlen futótárs nagyobb tempóra kapcsolt, én Lacival futottam tovább még mindig jó tempóban. 12 km-től már elkezdtem a tervezgetést: ha nem jön közbe semmi akkor sikerülhet. Folyamatosan, kilométerenként körülbelül 40-50 másodperc előnyünk volt a két órás időhöz képest. Laci csak nyugtatott, ha így folytatjuk meglesz a jó idő. Az utolsó frissítő állomásnál megettem a második energia gélt, ittam egy kis vizet és továbbra is a tervezett idővel haladtunk.
3 kilométerrel a cél előtt éreztem, hogy fokozni kell egy kicsit a tempót, mert kezdtünk lassulni. Innentől elmentem Lacitól és egyedül folytattam az utam, amikor megelőzött Kinga, akit V.Ildi biciklivel kísért. Próbáltam felvenni a tempóját, ami hellyel-közzel sikerült is. Ekkor már kezdtek a lábaim nagyon beállni, de még azért jól éreztem magam. Az utolsó kilométeren még sikerült hajráznom,az út jobb oldalán futottam, hogy mielőbb meglássam a célkaput.A célban sok ismerős arc állt köztük K.Rudi aki nagy tempóban kezdett el felém futni és hajtott űzött, hogy 30-40 másodpercem van az álomhoz. Ekkor már tudtam, hogy sikerül!
Nem éreztem mást, csak nagy örömöt és büszkeséget, hogy mégiscsak sikerült a célom elérése. A célban fogadtam futótársaim kézfogásait, a csajok cuppanós puszijait. Átöltöztem, majd egy jó nagy adag tejfölös sajtos tésztával ünnepeltem az új P.B-met.

Köszönöm a futóklub tagjainak a jól megszervezett versenyt, és megígérem, hogy a 2011-es évre új célokat tűzök ki magam elé.

Nagykanizsa, 2010. szeptember 20.

M.Zoli
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


8 hozzászólás

peter [ 2010-09-21 22:00 ]

Az Anita valami olyasmit írt egyik beszámolómhoz, hogy nem is érti, honnan veszem az energiát ahhoz amit csinálok. Hát elárulom: és most sok-sok név szerepelne itt..Akikre felnézek, akik példaképek.Zoli, a Te neved is ott szerepel,nagyon NAGY VAGY!!Gratulálok!giorgio [ 2010-09-21 00:40 ]

Szép volt Zoli! Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a bűvös 2 órás időt megtörnöd! Bravó!!KatzR [ 2010-09-20 22:42 ]

Hááát nem így beszéltük meg, de azért örülök és gratulálok!Fedit [ 2010-09-20 20:43 ]

Gratulálok Zoli! Nagyszerű volt látni a célbaérkezésedet!
Még sok ilyet (mármint sapkacsapkodást :)) kívánok!szilvi [ 2010-09-20 19:47 ]

Gratulálok Zoli! Én eddig is veled szoktam példálózni, amikor az elszánt futókról van szó! További jó edzéseket és sikeres versenyzést!
Szurkoló [ 2010-09-20 18:26 ]

"Le a csákóval" Zoli remek teljesítmény volt.Gratulálok és további fejlődést kívánok.Judit [ 2010-09-20 17:06 ]

Jajj, de jó voltál Zoli!!! Nagyon megdolgoztál érte, és megérdemelted!
Szívből gratulálok! :-)Anita [ 2010-09-20 16:51 ]

No végre! Gratula! Ideje volt lecsapni a sapkád:-))))Büszkék vagyunk Rád!!!!!Honlapkészítés