KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló - V. Kanizsai Futófesztivál

Első, de nem utolsó félmaratonom

Már tavaly ősszel, a 10 km-es kanizsai verseny után is foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen lehet egy félmaraton. A hangulat már akkor is nagyon tetszett, aztán az idei Kanizsa-Karos után (ahol váltóban futottam) eldöntöttem, hogy ősszel megpróbálom… Mikor Vránicsné Ildinek említettem tervemet, örült neki, hisz ő a maratonra készült, így tudtuk egymást bíztatni, támogatni, ha épp csökkent a lelkesedésünk. És még azt is vállalta, hogy biciklivel kísér a versenyen, ennek különösen örültem, mert hosszú távnál jól jön a társaság. Jól alakult a nyár, egyre hosszabb távokat sikerült futnom és a térdem is jól bírta a folyamatos terhelést. Sokat jártunk ki a Csótóra, de új terepeket is felfedeztünk.

Aztán közeledett a verseny napja, egyre inkább biztosnak látszott az esős futás. Ekkor kezdtem el dilemmázni, mivel az eső nem tartozik a kedvenc futóidőim közé, sőt… Felhívtam Ildit, aki azt kérdezte, hogy mi a garancia rá, hogy legközelebb nem fog ugyanígy esni az eső? Aztán mérlegeltem, több hónapos munka és igen, mi van, ha legközelebb is esik? És ha a viharos sárkányhajót végig csináltuk, akkor pont most fog egy „kis” eső megállítani? NEM!

Így aztán szombat reggel beállítottam az ébresztőt, reggeli, aztán készülődés a versenyre. 9 körül felvettem a rajtszámot, és ekkor megállt az eső, már kezdtem örülni, de azért inkább esős futáshoz öltöztem. És mint kiderült, jól tettem. A rajtnál már újból esett és ez így ment majdnem a verseny végéig. Az első néhány kilométer úgy éreztem, hogy jól megy, sikerült hamar bemelegedni a térdeimnek és meglepő módon az eső sem zavart. Ildi kísért biciklivel, és vigyázott, nehogy túl gyorsan kezdjek. 8 km-nél egy kis frissítő és már a fordulónál is voltam, ekkor néztem a részidőm, 0:59:46, ez egész jó, így meglehet a tervezett 2:10-en belüli eredmény is. Egy kis víz és banán és indulás immár vissza, ekkor számoltam, ez már csak kb. 2 Csótó kör, az meg menni szokott, na akkor talán ez is meglesz! J És akkor jött a 13-14. km körüli rész, itt jött el a mélypont számomra, úgy éreztem, hogy se kedvem, se erőm nincs tovább futni, szinte csak vánszorogtam, persze Ildi biztatott, ezen mindenki túlesik. Csak remélhettem, hogy ez a „túlesés” minél hamarabb bekövetkezik. Itt láttam meg előttem a fiúkat és a távolság egyre csökkent, ettől sikerült erőt merítenem és újra megindultak a lábaim és csak vittek és vittek… Ekkor már kb. 16-17 km-nél jártam és éreztem, hogy most már sikerülni kell. És már különben is kevesebb, mint egy tókör… Aztán megláttam a kiskanizsai templom tornyát és elértem a Kanizsa táblát és elindult bennem a visszaszámlálás, innen már akár fél lábon is! :-) Itt kértem egy kis extra frissítőt Ilditől, aki kitartóan jött velem az esőben (ami ekkor már megállt)!! És az utolsó kanyar után megláttam a célkaput! A végén még egy kisebb hajrára is volt erőm! Stopper állj! 1:58:27!!! El se akartam hinni, sikerült 2 órán belül futnom. Nagyon örültem, boldogan öleltem át Ildit, akinek ezúton is szeretném megköszönni, hogy végig kísért, és tartotta bennem a lelket, amikor szükségem volt rá! Sokat segített, kívánom, hogy neki is sikerüljön mindezt átélni a hétvégi maratonija után.

Igaz, este elért az ilyenkor állítólag „szokásos” rosszullét, most már tudom/remélem, nem ez volt az utolsó félmaratoni versenyem. És bár ezen a hétvégén a táv mellett, sikerült önmagam is legyőzni, de azt hiszem továbbra is a száraz idő lesz a kedvencem!!! :-)

Ui.: Köszönet a szervezésben résztvevőknek is, a hangulatban most se kellett csalódni, jó volt „hazai terepen” versenyezni!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


7 hozzászólás

Ildikó [ 2010-10-08 20:51 ]

Gratulálok,szuper időt mentél! Nem is tudom,hogy miért vártál ennyit ezzel a távval!?Látod,megy ez,csak a fejben kell rendet tenni.További jó hangulatú hosszú futásokat!T.IldiKinga [ 2010-10-01 19:43 ]

Köszi mindenkinek a gratulációt! :-)
Már kacérkodok a Kanizsa-Karos gondolatával, talán jövőre...Szurkoló [ 2010-10-01 09:06 ]

Megy ez Kinga nagyszerű voltál
folytasd bátran tovább a felkészülést újjabb célokhoz.Mindenkihez szól: szuper közösség ahol mindenki számíthat mindenkire és ez csodálatos érték.szilvi [ 2010-10-01 08:59 ]

Nagyon klassz, hogy így segített Ildikó a célbaérésedben. Mindkettőtöknek gratulálok. Az időeredmény pedig nagyon szuper!Judit [ 2010-09-30 21:01 ]

Nagyon ügyes voltál, gratulálok! Ezután nincs megállás, jöhet a következő futóterv! Hajrá!Anita [ 2010-09-30 16:20 ]

Kinga ! Nagy gratuláció! 2 órán belül futni az első félmarcsit, az nem semmi!Fedit [ 2010-09-30 16:14 ]

Gratulálok Kinga!
Szuper idővel futottad az első félmaratonodat!Jó volt látni amilyen energikusan értél célba! Legközelebb a Kanizsa-Karost is egyben kell futni, azt is fogod élvezni!
Honlapkészítés