KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

V. KANIZSAI FUTÓFESZTIVÁL

Kisebbfajta jubileumhoz érkezett a Kanizsai Futóklub őszi versenye, a Kanizsai Futófesztivál, hisz idén immár ötödik alkalommal álltak rajthoz a futók a kiskanizsai Szent Flórián téren. A verseny sokat változott, fejlődött az évek során: minvégig megmaradt a 10 km és félmaratoni táv, míg a kezdeti rövidebb (3-, 5- km) számok helyett időközben váltóverseny került a programba, ugyanakkor 3. alkalommal már 50 kilométeres futam is megrendezésre került, ami tavaly elnyerte a Nemzetközi Ultrafutó Szövetség Bronz Címkéjét is.

Sajnos az előző évekkel ellentétben most az időjárás a csúnyábbik őszi arcát mutatta - majdnem végig esett az eső - így aztán az előzetesen várt nevezési csúcs is csak a versenyszámok felében valósult meg. A csaknem 100 egyéni futó közül legtöbben Kanizsáról és környékéről érkeztek, de az ország távolabbi pontjairól (Budapest, Kecskemét, Hőgyész, Pécs) is szép számmal indultak versenyzők, sőt Horvátországból, Franciaországból is voltak futók. Külön örömünkre szolgált, hogy testvérvárosunkról, a szerbiai Magyarkanizsáról is megtiszteltek bennünket!A reggel 8 órakor rajtoló futókra 50 kilométer várt. Ezen a távon a hölgyeknél Kis Zita szerezte meg a győzelmet, kimagaslóan jó eredménnyel, hisz a 3 óra 53 perces időeredmény nemzetközi mércével is nagyszerűnek számít. Második futóklubunk tagja, Vajda Anita lett, aki az előzetes várakozáson felül teljesítve, 4:36 alatt ért célba, ráadásul a közben mért maratoni távon nagyszerű egyéni csúcsot (3:45) is elért. Harmadik a pécsi Tóbiás Bernadett lett, aki tavaly ugyanitt debütált ezen a távon, és most azt az idejét bőven megjavítva, egy sérülést is leküzdve, 4:42 alatt ért célba.
A férfiaknál az Egerszegi Aszfaltszaggatók kiválósága, Lakatos Roland rajt-cél győzelmet aratott (3:46), aki a szombathelyi Kovács Balázst mindvégig sikeresen tartotta maga mögött, egy perccel előzve meg őt. Harmadik Ács László lett 4:08-al.

A félmaratoni távon a férfiak versenye izgalmas csatát hozott, az Aszfaltszaggató Korpics Attila taktikusan versenyezve, a táv utolsó harmadán átvéve a vezetést győzött (1:24), míg a második Rudolf Tamás és a harmadik Vránics László néhány másodperccel követte egymást.
A hölgyeknél magabiztos győzelmet aratott a PVSE versenyzője Kodzsagogon Zsáklin (1:33), második a kanizsai Tóth Nikolett, harmadik Almási Évi lett Budapestről.

A félmaratonon több kanizsai futó is most debütált, nekik külön gratulálunk: Tuboly Kinga, Varga László, és Koller Judit férje, dr. Molnár Zoltán is először teljesítette ezt a távot. Rajtuk kívül természetesen mindenkinek, aki először futott 10-, vagy 21 kilométert!

A tíz kilométer női számában a magyarkanizsai, mindössze 12 éves Bognár Csilla győzött, őt futóklubunk tagjai követték: Koller Judit második lett, majd Farkas Edit és Takács Ildikó egyszerre ért a célba!
A férfiaknál „szokás szerint” nagy harc folyt a dobogós helyekért, végül Kolonics Tamás győzött, őt dr. Czigány Róbert, majd a francia Oster Laurent követte.

A versenyt az idén is népszerű, 3x2 kilométeres váltóverseny zárta, majd az elmaradhatatlan tésztaparty következett.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és gratulálunk mindenkinek, hogy a kellemetlen időjárás ellenére is eljött, és futott egy jót a Kanizsai Futófesztiválon!

Új képgaléria itt!
Képgaléria itt!
Eredménylista itt!
Versenykiíráshoz katt ide!

Várjuk a résztvevők beszámolóját egyesületünk címére:
kanizsaifutoklub@citromail.hu

Az 50 km győztesének, Lakatos Roland beszámolója itt olvasható!
A félmaraton győztesének, Korpics Attilának beszámolója itt olvasható!
Molnár Zoli beszámolója itt olvasható!
Tuboly Kinga beszámolója itt olvasható!
Varga László beszámolója itt olvasható!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


12 hozzászólás

Kis Zita [ 2015-01-22 09:32 ]

Köszönöm szépen, megnéztem a képeket ( az ÚJ képgalériát most fedeztem fel ):-)
Egy ilyen szuper szervezésű, NAGYNEVŰ helyen hogyan is lehetett volna másképpen futni??! Igaz, erre Szilvi bármikor "megadja a választ" :-)
Köszönöm így sok sok idő elteltével is hogy ott lehettem...
üdv
Kis ZitaKolo [ 2010-09-20 18:49 ]

Szia Szurkoló:)
Küldöm az energiát a mi kis kedvencünknek a Spartathlonra,mert megérdemli és amugy is annyira aranyos, a bort meg hajtsd be rajtam,ha megjöttem,üdv:)Kolo [ 2010-09-20 18:47 ]

még valami:)
Szép volt Bálint és Lara,Te is tiszteletbeli Csibész lettél-vagy:)Szurkoló [ 2010-09-20 18:43 ]

Kolo ! Te most közelebb leszel Görögországhoz mint Mi küld szorgalmasan az energiát Szilvinek a Spartathlonra.Nekem elég ha küldesz egy üveg ciprusi Orpheo Negro:-)Szurkoló [ 2010-09-20 18:36 ]

Nagyon jó volt ennyi elszánt futót látni akik nem riadtak meg egy kis csöpörgőtől.Gratulálok valamennyi résztvevőnek."A futás legyen Veletek" no meg az erő és kitartás !Kolo [ 2010-09-20 18:27 ]

Köszönet mindenkinek,a győzteseknek, a helyezetteknek és minden egyes résztvevőnek és persze nem kihagyva a szervezőket sem. Öröm hozzátok tartozni,ha mostanában nem is veszem ki a részem a feladatokból,ma ha hazajövök Ciprusról...hiányozni fogtok:)Hajrá Kanizsai Futóklub,hajrá Kacsák, hajrá Kanizsai Csibészek.....giorgio [ 2010-09-20 16:08 ]

Még 2 cd-nyi kép vár feltöltésre, ma vagy holnap az is meglesz!Judit [ 2010-09-20 13:12 ]

Sziasztok! Jól éreztük magunkat, az egész család, mindenki futott :-)Köszönet a szervezésért!

Egy kérdés: A szőke hajú francia sapkás fiatal lány fotói is fent vannak már a galérában? Láttam hogy Ő készített a csemetémről képet, de azt nem találtam...Lakatos Roland [ 2010-09-20 12:09 ]

Én nagyon szeretek esőben futni, de négy órán keresztül azért sok, így a végére már egy kicsit fáztam.
A rendezésért én is szeretnék köszönetet mondani, nagyon szívesen jövök mindig versenyezni Kanizsára!
RoliFedit [ 2010-09-20 09:45 ]

Szuper jó kis verseny volt, megint!!! Megspékelve egy kis esővel. Nem tudom az ötveneseknek hogy esett, de a tízesen nem volt zavaró, sőt!
Köszönjük mindenkinek aki munkálkodott rajta!
Editgiorgio [ 2010-09-19 21:42 ]

A linket javítottam. Kösz, és grat!korpa [ 2010-09-19 21:25 ]

Sziasztok!
A helyes link a beszámolóhoz:
http://zaszse.blogspot.com/2010/09/nagykanizsai-oszi-futofesztival.html

Köszi a színvonalas rendezést!

Korpics AttilaHonlapkészítés