KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


UltraBalaton 2011 - Mi is ott leszünk!

Szabó Béla

Lassan a szívemhez nőtt az UltraBalaton, de tulajdonképpen minden, ami a Balaton körül „zajlik”. ;-) Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, hiszen a jubileumi eseményen mindenki ott van, aki tud, vagy akar ultratávot futni.

Nekem ez lesz a negyedik alkalom. 2008-ban volt a főpróba, ami 122 kilométerig sikeredet. Viszont 2009-ben és 2010-ben már sikerült teljesítenem. Az idén egészen másképp indult a felkészülésem. Kevesebb kilométerekkel készültem az év első megmérettetésére, a sárvári 24 órás futásra, ami elég jó eredménnyel zárult. Májusban és júniusban a formába hozás jegyében egy kicsit emeltem a heti kilométer mennyiségen. És most izgatottan várom a rajt pillanatát, ami jó korán lesz.

Talán már szokásos, hogy Keszthelyig egyedül „csorgok le”, utána pedig Juditom lesz az autós társam. Terveim között szerepel, hogy próbáljam meg végig élvezni a futást, illetve jó lenne a PB-en is javítani egy órát. Ha meg netán valami gond lenne, akkor majd jön Józsi fütyörészve, és jól helyre tesz, mint tavaly. :-)Rudolf Tamás

A felkészülésem három részre osztanám: ősz közepén nekiálltam alapozni. Ekkor a Balaton Szupermaratont vettem célba, de év eleje felé elkezdett a fejembe motoszkálni az UB is. A Balaton Szupermaraton nagyon jó sikerült (eddig az első rész), de utána sérülés miatt 6 hetet kihagytam, szinte nem is futottam (második felvonás). A legutóbbi 6 hétben viszont újra teljes értékű munkát tudtam végezni, a hosszú futások 40 kili felettiek voltak ebben az időszakban. Szinte hihetetlen leírni, de az utóbbi 8 hónapban egyetlen gyorsító edzést sem végeztem. Csak szép kényelmesen szaladgáltam 5:10-6:00 közti kilikkel, heti szinten kicsivel 100 km felett (amikor nem voltam sérült).

A cél a versenyen a teljesítés szintidőn (azaz 32 órán) belül. A 4 napos Balatonkör után még terveztem a részvételt a 12 órás Sárvári versenyen, de sajnos ezt a sérülésem keresztülhúzta. Így most úgy vágok neki az UB-nek, hogy még soha nem futottam egyben 60 kilit sem. Azt hiszem ez egy kicsit nagy ugrás lesz. De jó kondícióban érzem magam, becsületesen készültem rá, és nincs is mit veszítenem. Így miért ne vágnék bele?

Biciklis kísérőm Burucz Viktória lesz. Mindkettőnek kihívás lesz ez a feladat, de állunk (pontosabban tekerünk és futunk) elébe.

Az egyik fórumon valaki aláírásában olvastam: „Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!„. Én most álmodtam egy nagyot, remélem megvalósul.

Jó futást mindenkinek és találkozzunk vasárnap a célban,
TamásLubics Szilvia

Az Ultrabalaton számomra az idei év második nagy megmérettetése. A tavalyi- végig megyek, ahogy sikerül- höz képest határozott célokkal. Tudom sok mindentől függ egy ilyen hosszú verseny eredménye: időjárás, a gyomrom biztos meghatározó tényezők lesznek abban, sikerül-e 24 óra alatt körbefutnom a tavat. A cél mindenesetre ez, aztán, majd meglátom...
A felkészülés jól sikerült. A munka benne van,szóval várom. A hét már a töltődésé leginkább. Még csak kedd van, de rengeteg szép képet raktároztam már el az útra a gyerekekkel töltött időből, ami most, mivel kevesebbet edzek már a héten, több a szokásosnál.

Aztán itt van a plusz, ami nemrég dőlt el: Gyuri is fog futni! Elsőre kicsit megrémültem, mi lesz velem nélküle, de aztán úgy gondolom többet jelent majd, ha ott fut, mintha autóval követne. Óriási dolog lesz, hogy együtt indulunk ezen a versenyen!

A kisérőm, barátnőm Vajda Anita lesz. Tehát a legjobb, aki mellettem lehet. Bringán kisér majd, hiszen ez a seregnoi 100 km-en nagyon bejött. Tudom, hogy neki lesz a nehezebb, de megoldja.

És persze nagyon örülök, hogy 3 csapatunk is lesz az egyéniek mellett. Jó hétvége lesz azt hiszem, mindannyiunknak nagy kihívásokkal.

Úgyhogy HAJRÁ KANIZSA!Druskó Zsófia

Ez úgy kezdődött, mint egy fertőzés. Tavaly futott a barátnő - futótársam az UB-n. Emlékszem még a párja mondataira, emlékszem még a beszámolójára. Tudom, hogy nagy és igen küzdelmes feladat volt véghezvinni ezt az óriási teljesítményt. Aztán emlékszem a kb. 2 hét után az emlékek megszépülésére. Valahogy a fájdalom is megszépült és vágyott emlékké vált. Ezek után úgy döntöttem, hogy én is szeretném átélni ezeket az élményeket. Tudom, hogy nehéz lesz és szenvedni fogok, de tudom, hogy sokan bíznak bennem és drukkolnak. Ez erőt ad. Nem szeretnék csalódást okozni senkinek.

Úgy érzem, az adottságaimhoz képest a legtöbbet edzettem, talán jövőre a minőségre is több figyelmet tudok fordítani. Most ennyi sikerült. Remélem elég lesz a teljesítéshez.Lubics György

A lehető legutolsó pillanatban döntöttem az indulás mellett. A sárvári 12 óra után sokáig nem tudtam, hogyan tovább az ultrafutással, és bár végig motoszkált bennem az UB, mint következő lehetőség a megmérettetésre, de féltem tőle, hogy még korai lenne. Aztán gondoltam egy nagyot, belevágok... Úgy gondolom, hogy egy hatalmas kaland vár rám, így is készülök fejben, nem úgy, mint az eddigi futóversenyekre. Rengeteg a kérdőjel bennem, és alig várom rá a válaszokat. Szilvi bíztatása, és objektív véleménye nélkül nem neveztem volna, és mivel sárvári jóslata is bejött velem kapcsolatban, most is hiszek neki, így hiszek a célbaérkezésemben. Ez az egyetlen célom, amiért úgy hiszem 100 %-t kell nyújtanom testben, lélekben, fejben. Megpróbálom.
Kísérőm Bódi András lesz (autóval), akinek előre is köszönöm önzetlen segítségét, átvitt értelemben pedig természetesen Szilvi, akinek "jelenléte" biztos hatalmas erőt fog adni a verseny közben.

Nagyon szorítok minden egyéni és csapattagunknak egyaránt.
HAJRÁ!!Kanizsai Csajok

A Kanizsai Csajok női csapat tagjai a következők: Tóth Niki, Góberné Györgyike, Fekete Laura, Tuboly Kinga térdsérülése miatt lemondta, helyette beszerveztünk az utolsó pillanatban egy fodrászcsajt, aki mellesleg fut is, ő Harcz Judit, és végül én:Vránicsné Deák Ildikó

Többszöri átírás után,már reméljük a végleges beosztásunk a következő:
1.szakasz:Tihany-Dörgicse(20.1km),Niki fut
2.szakasz:Dörgicse-Nemesgulács (23.3km),én futom
3.szakasz:Nemesgulács-Vonyarcvashegy(19.2km),Györgyike fut
4.szakasz:Vonyarcvashegy-Keszthely2(11.7km)Judit fut
5.szakasz:Keszthely2-Balatonberény(8.8km),Laura fut
6.szakasz:B.berény-Fonyód(20.5km).Niki fut(itt már sötét lesz)
7.szakasz:Fonyód-B.szárszó(23km),én futom,ez éjszaka:durván23.15-2.00
8.szakasz:B.szárszó-Szántod(9km),Judit fut
9.szakasz:Szántod-Siófok2(12.9km),Györgyi fut
10.szakasz:Siófok2-Siófok(Sóstó),(7.4km),Laura fut,itt már kezd hajnalódni:kb.5.00-6.00
11.szakasz.Siófok(Sóstó)-B.kenese(16.9km),Niki fut
12.szakasz:B.kenese-Káptalanfüred(16.9km),én futom,kb.8.00-10.15
13.szakasz:Káptalanfüred-Alsóörs(4.1km),Györgyi fut
14.szakasz:Alsóörs-Csopak(5.7km),Laura fut
15.szakasz:Csopak-B.füred(4.4km)Judit fut
és végül a 16.szakasz:B.füred-Tihany-Kelet a CÉL,Niki fut,kb.12.00-13.00 (Így maradt is 1óránk)
Összesítve kinek mennyi az adagja? Nikinek: 65,5 km, Laurának: 21,9 km, Györgyikének: 36.2km, Juditnak: 25.1 km, nekem:63.2 km.
Mindenki igényeit, kívánságait figyelembe véve így sikerült beosztanunk. Nikivel max.60km-t vállaltunk volna,kicsivel több lett. Ez még mindig jobb, úgyanis Judit nélkül nekem 73km-t Nikinek 70km-t kellett volna lefutni, előre is köszönet Juditnak, hogy nem fogunk teljesen lesérülni (csak félig). Ez csak vicc, nem ez nem fog előfordulni. Legfontosabb a pozítiv szemléletmód!
Szerintem a többiek nevében is mondhatom, hogy fő célunk
a Balcsit körbefutni szintidőn belül, mindenki a kijelölt szakaszát teljesíteni maximálisan, és nem utoló sorba jól érezzni magunkat. Azért egy kis biztatásra, szurkolásra a távolból is jól esne, ezért aki teheti gondoljon ránk! Előre is köszi!
Üdv.:Vné Deák IldikóKanizsai Futóklub Vegyescsapat

Csapatunk tagjai: Takács Ildikó, Farkas Edit, Koller Judit,
Farkas Jocó, Dr. Molnár Zoli.

Kanizsai Futóklub Vegyescsapat néven regisztráltunk, és ez alatt az ötletes név alatt vágunk neki a nagy körnek így öten.

Egy autóval és egy kerékpárral készülünk, és egymást követjük/támogatjuk az úton. Az éjszakai futáskor mindig kíséri valaki biciklivel az éppen aktuális futót, valamint Juditot Zoli végig kísérni fogja biciklivel, így biztosítva, hogy probléma esetén leválthassa.

Felosztottuk a távokat igazságosan, figyelembe véve minden igényt, ami eszünkbe jutott, és amit sikerült kiharcolnunk egymástól :-)

Jocó: Lesérült, verseny előtt 2-3 héttel vádli/achilles problémával küzdött. Azóta újra tud futni, de óvatos lesz, mert kemény szakaszokat vállalt. Judit nem tudta vállalni a korábban vágyai netovábbját képező 1. szakaszt, így azt Jocó nyerte el, a többiek nagy örömére.
1. szakasz: Tihany-Dörgicse (20,1 km)
6. szakasz: Fonyódliget - Balatonszárszó (19,8 km)

Zoli: Futásilag Zoli rendben van, de hogy ne legyen minden tökéletes őt komoly derékfájás hátráltatja újabban. A leghosszabb szakaszokat kapta, valamint Judit mellett lesz bringával végig, hogy szükség esetén leválthassa. Reméljük a derékfájás nem akadályozza majd, akkor biztosan szépen fog végigmenni.
2. szakasz: Dörgicse – Nemesgulács (23,3 km)
7. szakasz: Balatonszárszó – Siófok2 (22 km)

Ildikó: Ildi régi vágya, hogy egyszer futhasson a Szigliget alatti bicikliúton, és szerette volna, hogy övé legyen a Györöki kilátó szakasza. Kívánsága teljesült. Kerékpározásra nem vágyik, de társaiért még erre is hajlamos, ha a szükség úgy hozza. Ildi kevesebbet edz, amióta megvan a maratonja, de az UB-t örömmel lenyomja!
3. szakasz: Nemesgulács – Gyenesdiás (22,9 km)
8. szakasz: Siófok2 – Balatonakarattya (19,4 km)

Edit: Határozott igényei voltak: Nem akarja az emelkedőst, és nem akar nagy melegben. Ennyi. A többi jöhet, bármennyi, bármikor. Csak ne délben, és ne korán :-) Tréfát félredobva, Edit az egyik legstabilabb tag. Nem küzdött sérüléssel, és edzett is. Szorgalmasan futott, ha nem is annyit, mint szeretett volna, de futott. A Sárvári futás végleg meggyőzte, hogy lehet 2x futni hosszút egy nap alatt. Éjszaka kis alvás után lazán megcsinálja a hajnali etapot is, nem kétséges.
4. szakasz: Gyenesdiás – Balatonmáriafürdő1 (21 km)
9. szakasz: Balatonakarattya – Káptalanfüred (21,8 km)

Judit: Az UB rajongó. Talán Ő akarta ezt leginkább az ötből. És végül majdnem Ő volt az, aki nem indulhatott. 4 hetes sérülés miatti kényszerszünet után az UB előtti héten újra tud kocogni, így belevág. A többiek elnézik neki kényszerlassúságát. Zoli kíséri biciklivel, és befejezi az etapot, ha szükséges lesz, de ez nem terv! 6-6:30-as tempóban megpróbálja végigkocogni amit vállalt.
5. szakasz: Balatonmáriafürdő1 – Fonyódliget (19,5 km)
10. szakasz: Káptalanfüred – Tihany (22,2 km)

Időtervünk? Hát, az van, persze van, de annyira nem biztos, hogy le sem írom. Mi lesz éjszaka? Milyen lesz az időjárás? Mekkora lesz az erő velünk? Kérdések… Válaszok június 26-án meglesznek!

Minden indulónak nagy nagy erőt, kitartást, élvezetes futást kívánunk!

Üdv, JuditKanizsai Pasik

Csapatunk célja a tisztes helytállás a versenyen, megpróbáljuk a verseny minden percét kiélvezni és persze egy nap alatt megkerülni a Balatont. A titkos cél ami most már nem is titok: 21 óra környékén beérni Tihanyba. A versenyre minden tagunk tisztességgel felkészült, bár voltak nehézségek, mert két eredeti csapattagunk is egyéb elfoglaltság miatt lemondta az indulást. Csapatunk így áll fel: Fazekas András, Varga László, Molnár Zoltán, valamint az eredetihez képest két új tag: Valgut Zoli és Réz Norbi, nekik már a marton távot sikerült többször is teljesíteni, ezért ővelük csapatunk erősödött. A versenyt kb. 10-kilis etapokra osztottuk, így mindenkire egy maratoni táv jut amit négy részletben fogunk lefutni. Reméljük,hogy másik két csapatunkal sokat fogunk együtt futni, és jó hangulatban telik majd el ez a nap.Szurkolunk minden klubunkat képviselő egyéni és váltó versenyzőjének.
Üdv, Molnár Zoli

Hajrá KANIZSAI FUTÓKLUB!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


6 hozzászólás

Sz. Csabi [ 2011-06-24 16:16 ]

Sok siker mindenkinek a nagy kalandhoz. Szuper a Kanizsai csapat.
Hajrapeter [ 2011-06-23 22:30 ]

Hajrá Mindenkinek!M.Zoli [ 2011-06-23 10:42 ]

HÚÚÚÚÚÚ.Lehet a 21-órával besokaltunk egy kicsit.Nem baj,ha nem lesz meg akkor sem fog bennünket csalódás érni.Csak érjünk be a célba.Szilvi a hétvégén jól titkoltad a Gyuri indulását,igy nem tudom hogyn mentek nyaralni?Mindenkinek sok sikert,remélem a célban mindenkivel egészségesen,és boldogan fogunk találkozni!vassgabi [ 2011-06-23 09:21 ]

Kedves Ismerőseim!
Nagyon jó hangulatú, és drukkban gazdag beharangozókat olvastam tőletek. Kívánom, hogy érezze mindenki magát jól, jó időtök legyen, és hogy az álomidőtök is meglegyen.
Kívánok mindenkinek jópár mozzanatot a 212 km alatt, ami vagy megnevetteti, vagy megríkatja, de mindenképpen doppingolja. Látnivalóból lesz elég.
Az egyéni futóknak kívánom, hogy jó kis csapatuk legyen a kísérőjükkel, a csapatoknak pedig az eddigi jó hangulat megtartását.

Az erő legyen veletek!
És a te lelkeddel.
ÁMEN.Judit [ 2011-06-23 08:28 ]

ohohohóóóó!!!!
Mennyi meglepi :-O)))

Nagy hajrá Mindenkinek hétvégén!
Az erő legyen Veletek!!
Lakatos Roland [ 2011-06-23 01:34 ]

Nahát, úgy látom lesz bőven ismerős a szomszédvárból, akinek drukkolhatok! :-)
Mindent bele, hajrá a hétvégén!
Roli
Honlapkészítés