KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

25 szélárnyékban

Amióta Magyarország legjobb futóklubjának a tagja vagyok, olyan teljesítmények vannak mögöttem, amiket előtte nem tudtam, hogy képes megcsinálni egy átlagos sportos életmóddal élő magamfajta.

És tessék. 2010.02.28-án 25 km-t futottam egyhuzamban! Már ebben az évben mögöttem van 2 félmaratonnyi táv, sőt, másodjára 25 km lett belőle, ami nálam most fordult elő először.
Ez a második egyéni csúcs magam ajándéka magamnak szülinapomra, ezt kértem, és megkaptam. :-)

Editnek már jó időben a lelkére beszéltem, hogy meg tudja csinálni a 25-öt. Én tisztában vagyok az erejével, Ő kevésbé - neki kell a bíztató szó, és némi erőszakra is szükség van időnként, de már kiismerem valamelyest, így sikeres volt az offenzíva. Ott volt, és megcsinálta!

Büszke vagyok Rá!!!

Az időjárás olyan szép volt mint az álom, és nem is öltöztem túl, ami dícséretes esetemben: még 10-15 fokban is képes vagyok 4 réteget magamra húzni.

Az indulás előtt Sznopek Józsi szavai kellő buzdítást adtak, alig várta mindenki az indulást.

Aztán nekivágott a társaság. Együtt haladtunk egy ideig, szemlélődtem, beszélgettem. Bélával váltottunk pár szót. Annyira pozitív ember, nagyon kedvelem! Szia Béla! ;-)

A Valgut Zoli szerkója nagyon ott volt, 10 km-ig jól megfigyelhettem hátulról a térdhajlatát. Végülis Ő a klub topmodellje, ez a mostani képeken is egyértelműen látszik! Zolinak még egy érdeme van, mégpedig széles vállai, hiszen majdnem féltávig szélárnyékban futhattam a jóvoltából. Ez azért nagy könnyebbség volt, a szembeszélből alig érzékeltem valamit! Köszi Zoli!

Hans Gyuri volt a másik gáláns lovag, aki Edit barátnőm elől fogta fel a szelet hosszú kilométereken át. A cipőjére még most is sokat gondolok, nekem is kell egy olyan csodálatos narancssárga darab, nagyon tuti, Gyuri!

Gál Józsi edzésterve mára 20 km-t írt elő, nem tudtam rábeszélni még egy + 5ösre, így Őt 10-nél búcsúztattuk. Ő egy széltoló egyébként, mert mögöttem robogott többnyire, így hozzám képest Ő tolta a szelet. ;-) De lehet, hogy ez nem segített rajtam, nem tudom, mindenesetre jó volt, hogy így dumcsizhattunk, a közös munkahelyen ez úgyis ritkán fordul elő.

Lubics Gyuri vadászott a díjnyertes fotótémára, a lovak tök jók lettek! Ja, és hiába kértelek, hogy a hátulról készített fotót retusáld meg?? Egyértelmű, hogy ezt elfelejtetted, Gyuri! Ejnye! De látod, én írtam egy beszámolót, mert mondtad, hogy az milyen jó lenne, ha írnánk ilyeneket. Azért majd szólj, ha már nem kérsz az enyéből, jó?

Molnár Zoli, Te akkora király vagy! :-) Most komolyan, láttátok, hogy Zolink min. 4:30-as kilométerekkel robogott előre, hogy fotózhasson? Minden elismerésem!! Egy-két kattintás, futás, lassítás, egy kis dumcsi, aztán futás előre az újabb kép érdekében. Mélyen meghajolva köszönöm!

Szilvi, Anita, amikor jól elhúztatok a széllel, a Zoli megjegyezte, lehet nem szó szerint: “Na, most a Szilviék jól megszívták, nem lesznek rajta a képeken!” Még jó, hogy szembe is futottatok, így nem maradtatok le szerencsére.

Ildikónak drukkolok, hogy gyógyuljon meg a lába, és az UB-n már ott lehessen a KACSA-val. Remélem a 10 km után most nem fájdult meg és minden OK.

Rudi, Veled mi van? Azt hallottam fáj a Te lábad is!? Azt láttam ám, hogy visszafelé még jó tempóban futottál, remélem nem komoly!!

Évi és Györgyi 15 km-t futott, pedig láttam, hogy Évi 25-öt írt a papírra először, és úgy megörültem! Aztán rájöttem, hogy véletlen lehetett… Kár, hogy a Pécs-Harkányra végül nem jöttök, én is jó lettem volna egy első váltótagnak, vagy bárki vállalta volna. Sajnálom. :-(

Gábor, (Anita barátja) olyan jó, hogy Te is eljössz ilyen futásokra. Pedig ősszel még azt ecsetelted, hogy a futást nem Neked találták ki. Vigyázz, ez fertőző, az Anita meg rendesen hordozza a futóvírust!

Visszafelé Bajcsától Edittel kettesben futottunk. A YT előtt terveztem, hogy jó sokat beszélgetünk majd, mindent kidumálunk, de valahogy nem sok kedvünk volt trécselni. Még szerencse, hogy a Farkas család többi tagja jött, és itatott, bíztatott minket. Jocó a fényképezőgéppel ilyesztegetett bennünket, így nem lehetett sétálni, a fotón futó csajok legyenek, nem sétafikálók! Amúgy szuper képek lettek, nagyon tetszenek!! Mondjuk a banya jelmezeseket nem tudja überelni. Ja, és Dórinak üzenem, hogy a tánc nagyon megy, ennyi energiával fogsz Te még annyit futni, mint Anya!

Bajcsa után sem maradtunk férfi társaság nélkül. Szerencsére! Jött Peti és Józsi, akik nagyon nagy sporttársak! Köves Petit most ismertem meg személyesen, eddig csak a beszámolójából, meg az adatlapjáról tudtam ki Ő, de jó volt személyesen találkozni, nagyon szimpatikus személyiség, Józsiról pedig már tudtuk ugyanezt, ugyebár!
Én is hadd fejezzem ki mély csodálatomat, a frissítőpont kínálata fantasztikus volt, hozzáértő keze munkája, kétségtelen! :-)

Többi futótársamat is üdvözlöm, jók ezek a közös alkalmak, feltöltenek, erős leszek a pozitív energiáktól, ami árad belőletek.

Nos, hogy a futásról is szóljak még, nekem jól esett! Nem voltam elfáradva annyira, amennyire számítottam rá. Bár volt benne pihenő rendesen, és nem is siettünk nagyon, de akkor is, első 25 km-em volt, ami ezért már elég sok, nem? Főleg annyi edzéssel, amit bele tudok fektetni, ugyebár. (sajnos)

Nélkületek nem csináltam volna meg,
I am yours truly!!!!!
Judit

……/itt most ünnepélyesen fogadom, hogy ebben az évben havonta egy félmaratont lefutok!/

Koller Judit
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


10 hozzászólás

peter [ 2010-03-05 19:27 ]

Pompás beszámoló, és szerintem is csak nyugodtan a Pécs-Harkányon, síma ügy!drakulady [ 2010-03-05 12:06 ]

Drakula, Judit!!sznupi [ 2010-03-03 22:27 ]

Szép volt ez a beszámoló! Úgy látom , sokan szívesen olvasták, ahogy én is. Azt hiszem a Pécs-Harkány versenyen könnyedén érsz végig !!Valgut Zoltán [ 2010-03-03 20:37 ]

Judit!

Bármikor adok Neked és Editnek szélárnyékot egy maratoni távon is! Céloztam rá vasárnap is! És vehetek fel ennél "dögösebb" cuccot is, ha csak az kell!Anita [ 2010-03-03 17:08 ]

Héééé Csajszi! Már futottál ennél többet is...(Almádi) igaz ott pihentünk is. Köszi ezt a szuper beszámolót és Hajrá! Ja persze!!!! Boldog 25. szülinapot kívánok:-)))M,Zoli [ 2010-03-03 10:13 ]

Gratulálok neked ez szép munka volt,és tudom ,hogy mekkora teljesítmény tavaly Én is egyszer lefutottam ezt a szép távot.Fedit [ 2010-03-03 09:08 ]

Szuper volt Judit!!! A beszámoló és a futás is (így 3 nap után :)) Annyira éreztem, hogy rengeteg van még benned!!Nagyon szurkolok vasárnap!Szuper szülinapi ajándék! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!Béla [ 2010-03-03 08:55 ]

Hát Judit, csípem a stílusod!
Mély meghajlás és őszinte gratuláció az első 25-öshöz! Nagyon örülök, hogy továbbléptél és főleg, hogy ezt az élményedet megosztottad velünk is.
Én is biztatnék mindenkit arra, hogy bátran tegye közzé hogyan sikerül lépkedni saját létrafokain.
Továbbra is élvezetes és kitartó futásokat kívánok Neked!szilvi [ 2010-03-02 21:48 ]

Gratulálok az első 25-höz! A hétvégén máris megjavíthatod az egyéni csúcsodat! :-)
Nagyon frankó Csajszik vagytok!Editnek is gratulálok!
Hajrá!Györgyi [ 2010-03-02 20:44 ]

Gratulálok a szép teljesítményért!Példaértékű a számunkra is, megpróbáljuk követni!Nagyon_nagyon ügyes vagy-persze a segítők is jók!Honlapkészítés