KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Yours truly

50-en túl

Nem az éveim számát, hanem a km-ek számát jelenti, ami ezen a vasárnapon belekerült a futócipőmbe. Néhány méterrel több mint 50 km. Tudom finoman szólva sem volt jó idő, és a szembeszél csak úgy hozta a jeges havat az arcomba. Amit úgy kell elképzelni, mintha szembecsapkodtak volna csalánnal hosszú kilométereken keresztül. Megint köszönet Rudolf Tamásnak, aki kérlelésem ellenére sem hagyott magamra.

Először tisztázzuk: mi az Ultrafutás? A „szakirodalom” szerint: minden olyan futás, melynek távja meghaladja a maratoni táv 42 km 195 méterét. Bár ezért is nagyon meg kell dolgozni, de messze nem csak ennyi. Nem elég ekkora, vagy akár nagyobb távot lefutni, ultrafutóvá az évek, a tapasztalások, a nincs tovább utáni tovább tesz. Ultrafutóvá válni kell. Ez pedig sokkal több, mint szimpla 50 km.


Van egy világ, egy jó nagy kapuval. Szeretnék belépni ebbe a világba, ezért zörgetem azt a kaput. Ki tudja meddig kell zörgetnem még?! Néha kinéz valaki, és akkor bekukucskálhatok. Keveset láttam belőle, de amit megleshettem az nagyon vonzó. Ami pedig a legjobb, hogy senki nem kérdi: miért? Nem szükséges magyarázkodnom. Senki nem néz bolondnak azért, mert hetente 4-5x 1-2 órát, néha egy fél napot arra a sportra áldozok, amit szeretek és ami illik hozzám. Az út elég hosszú, nem tudom meddig tudok menni rajta. Csak remélhetem, hogy sokáig. De mindig lehet egy kicsit többért dolgozni, haladni lépésről lépésre. Csupán ennyit szeretnék. Néha megtapasztalom a lehetetlen utáni lehetségest, és ez a mindennapokhoz is sok erőt ad. Én így szeretem.

“Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja.
És tudod: az erő micsoda? – Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.” Arany János
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


2 hozzászólás

Mónika [ 2015-01-28 11:15 ]

Györgyi, itt is köszönöm. Ugye-ugye, most már bánod, hogy nem jöttél végig velünk ilyen jó időben? Gondoltam, hogy ez lesz. :-)
Györgyi [ 2015-01-26 20:20 ]

Mónika,ezúton is gratulálok ,nagyon ügyes voltál!Hiába, igazad volt, igen jó volt az időjárás!...Honlapkészítés