KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

Triatlon VB - Budapest

Igazam lett!
Nagyon sokat tanultam egy "mega" verseny rendezéséről, sok érdekes tapasztalattal lettem gazdagabb. Ami talán érdekes, hogy egy ilyen komoly hátterű versenyen is előfordulhatnak hibák, pl. a futásnál, elég sokan plussz egy kanyart futottak!! - mert nem volt egyértelmű mennyit is kell, - ami elég nagy baki. S ha esetleg verseny előtt feltűnt ezen probléma valakinek, (mint nekem) akkor sem találtál embert, aki értelmes választ adott volna arra kérdésre: a programfüzet kiírása szerint 2 kört kell futni, két oldallal később már csak 1 kört jeleztek..- hogy is van ez?
Nekem szerencsém volt, gyorsabbak voltak a csapattársaim,és amikor összetalálkoztunk a futópályán, szóltak mennyit kell futni (órájuk segítette őket..). Ilyen szervezési hibák, a hétvégén nem lesznek Kiskanizsán!
Jó volt, összetalálkozni, beszélgetni a célban a sok hazai és külföldi sporttárssal, és Hans Gyurival is, aki szintén résztvevő volt, melyről nem tudtam a beharangozó írása idején. (Így maradt ki a felsorolásból.)
Láttam az eredmény listán, hogy szombaton, Deregi Laci is eredményesen befejezte a sprint távot.

Jómagam is teljesítettem a kitűzött célom: megelőztem azt, a beígért egy embert..- ami végül is 19 lett :), így a korosztályomban bekerültem a 100-ba, 97. lettem. Az időmmel is elégedett lehetek, mert ezen a távon elért eddigi legjobb időmön sikerült javítanom, úgy, hogy amikor a legjobb időm elértem anno, sokkal jobbat úsztam, mint most.Az úszás után, a depóból kijövet a 112. helyen álltam). Az önként vállalt idei edzéshiányomról nem is beszélve..
A bringa - magamhoz képest jól ment,- mert mesélhetnék ám arról, hogy milyen érzés fogja el az embert, amikor nem tudja felfogni azt a suhanó csíkot, - amit csak sejt, hogy egy versenyző társ lehet, és nem a képzelete játszik vele csúnya játékot - miközben 34 - 37 km/h sebességgel nyomja...Na, addig gondolja az ember, hogy szárnyal, és jó esetben egy kósza pozitív gondolat megerősíti benne: töretlen még a fejlődési lehetősége, ebben a sportágban is! (A bringa után 106. voltam.)
A futással, - 4:38-as km-ek - jelenleg tökéletesen elégedett vagyok, tudván, hogy az utolsó 4-5 km-en nagyon nyomtam, és itt "húztam fel" az átlagom ilyen jóra. Ekkor előztem meg lényegileg a 9 embert, aki bringa előtt még előttem állt.
Végül 2:31:58 alatt teljesítettem a versenyt, ami 14 perces javulás.

Ja, kérem mégis csak Age Group VB, az ember megmozgat minden tartalékot. Az előzmények ellenére, és még akkor is, - neoprén ide vagy oda..- ha a reggeli 14 fokos víz sokkoló (az első 500 - 700 méteren két infarktust éltem túl minimum, szerintem..). Viszi az embert, "minden", s a "Hajrá Köves!" (minden nyelvjárással: a magyartól, spanyolon, portugálon keresztül, angolon át stb.stb ),illetve a "Hajrá Magyarok!" biztatás olyan muníció, amit nehéz elmesélni.

Mit mondhatnék még? Sokkal többet nem kívánhat egy 6 éve megszületett "sportturista", - ahogy magam szoktam definiálni - mint egy ilyen rangos megmérettetésen részt vehessen.

Fantasztikus, megható, felemelő és talán megismételhetetlen!

Üdv,
Péter

A veseny honlapja itt!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


4 hozzászólás

Judit [ 2010-09-20 11:07 ]

Nahát! Itt szerényen megbújt ez a jó kis beszámoló! Még jó, hogy észrevettem.
Szuperül megcsináltad, mint mindig, és klasszul megírtad!
Gratulálok!Anita [ 2010-09-20 08:21 ]

Peti! Te mindig teljesítesz valamit amitől teljesen kiakadok! Honnan szedsz ennyi energiát? Le a kalappal.....ja és köszönjük a hétvégi Főnöki helyettesítést a versenyen:-)szilvi [ 2010-09-18 21:30 ]

Gratulálok Peti!
Nagyszerű teljesítmény és szuper iromány!hansgyuri [ 2010-09-17 17:53 ]

Gratulálok! Jó az írás, nyiss blogot!!! Amúgy én is beleszaladtam a plusz körbe, a versenyszervezők ottani utasítását követve.Honlapkészítés