KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Szurkoljunk!

Terepfutó Világbajnokság

2015.05.30-án kerül sor az IAU szervezésében a kétévente megrendezendő Terepfutó Világbajnokságra, Franciaországban. Idén a Maxi-Race keretein belül rendezik meg az eseményt.

Pálya

A rajt és a cél is Annecy-ben lesz, a helyi tavat kell körbefutni a környező hegyeken át. A távolság 85 km, 5300 méter szintemelkedéssel. Ez utóbbi tűnik soknak kissé a távolság függvényében, főleg hogy nem is megy nagyon magasra a verseny (1750 méter a legmagasabb pont). Valószínűleg úgy jön össze ez a viszonylag sok szint, hogy a pálya folyamatosan hullámzik, nagyon kevés bent a sík rész.

Az úvonalról annyi információnk van, hogy az első fele a távnak inkább középhegység jellegű (mint a Mátra például), de a második már valódi alpesi vidék, így nehezebb is. Az emelkedők nem vészesek túlzottan, majdnem mindegyik futható. A lefelék viszont meredekek és technikásak (különösen a legutolsót mondják igazi bokaforgatónak), ott majd figyelni kell.

A rajt 3:30-kor lesz (hajnalban). Az első két óra csak felfeléből áll, de mire felérünk a csúcsra elvileg már világos lesz, utána már nem kell lámpázni. A továbbiak meg majd kiderülnek ...

A magyar csapat:
Női és férfi csapatot is indítunk.
Nők: Paál Emőke, Szabó Judit, Szimandl Anita
Fiúk: Allaga Tamás, Kiss Miklós, Rudolf Tamás, Szabó Áron

A csapat eredményben a legjobb három versenyző idejét adják össze. Így a lányoknál nincs mese, tolniuk kell nekik. 
Fiúknál valószínűleg Miki lesz e leggyorsabb, még mi hárman eléggé azonos szinten vagyunk ilyen távon, valószínűleg majd az aznapi forma dönti el a helyezéseket.

Egyéb
Szerdán utazunk ki a versenyre autóval, és vasárnap jövünk majd haza. Nem tudom milyen lehetőség lesz a verseny nyomon követésére az interneten.

Óvatosan mondva is, ennek a VB-nek nem mi vagyunk az esélyesei. Valószínűleg a nagy terepfutó nemzetek (franciák, spanyolok, olaszok) fognak dominálni, de mi is ki fogjuk hozni magunkból a maximumot.

A verseny hivatols weboldala: http://www.worldtrail2015.com/

Rudolf Tamás
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


4 hozzászólás

KatzR [ 2015-05-29 23:53 ]

Remélem, ezekben a percekben jól pihensz, aztán hajrá!vilmos [ 2015-05-27 09:43 ]

Hajrá Csika! Hajrá Magyarok!vassgabi [ 2015-05-26 22:07 ]

Nagyon drukkolunk!peter [ 2015-05-26 21:36 ]

HAJRÁ TOMI! Szurkolunk.Honlapkészítés