KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Szurkoljatok!

Spar Budapest Maraton

Klubtársainkat arról kérdeztük, hogy ki melyik távon, és milyen célokkal indul ezen a nagyszabású futóversenyen. Íme a válaszaik:Farkas Edit:

30km-en indulok a Spar Maratonon. Ezt leírni is furcsa nekem, hisz még sosem futottam ennyit egyben. A legtöbb eddig 25km, a februári Yours Trully-n volt. Mivel az elég szenvedősre sikerült, erre most próbáltam készülni, többet futni, Monspart Sarolta edzésterve alapján.
A célom a teljesítés, ha sikerül, viszonylag egyenletes tempóban. Igazából nem tudom mi van 21 után. Bizakodással tölt el, ha arra gondolok, hogy a Nike-n 18km után is éreztem még erőt magamban. Viszont fejben már "gyúrok" arra, hogy elég sokat kell majd a rakparton futnunk, ami nem volt túl kellemes...Az útvonal vége pedig a Nike útvonala, ezért arra számítok, hogy az ismerős terep segíteni fog. Tehát csak pozitívan!
Az is mindenképpen jó lesz, hogy megint sokan megyünk a klubból, tudunk egymásnak segíteni, szurkolni!
Szóval nagy HAJRÁ mindenkinek! És természetesen lélekben egy kicsit Görögországban is leszünk!!

Vránicsné Ildikó:
A 4. maratonomat szeretném 09.26.-án lefutni. Az előző hármat is Budapesten futottam le. Az első 2002-ben történt. (2001-ben neveztem be,de verseny előtt két héttel leforráztam magam forró vízzel,így átrakattam a nevezésemet a következő évre.) Nagy élmény volt az első,előző nap utaztam fel Pestre,ismerősnél aludtam,másnap reggel kipihenve álltam a rajthoz. Célom akkor a táv teljesítése volt,de azért húztam 1 határt 4.30.-at. Végül 4:07 lett,nagyon boldog voltam.
A 2. -dik 2003-ban volt rosszabb idővel 4:16. A 3.-dik 2005-ben rossz élményekkel teltek:6-szor meg kellett állnom hasmenés miatt,majdnem feladtam. A 28.km-nél megláttam Lacit (ő szintén maratont futott,neki sem ment jól,mint ahogy tervezte,így megvárt engem(kb.1órát) és együtt csináltuk végig. Így született neki 4.30-as maratonja 1.30-as féltávas részidővel.
Célom a mostani versenyen, megint csak a táv teljesítése, de most is van 1 határ, az utolsó maratonom ideje 4:28. Egyszer majd szeretnék 4 órán belül futni. Pb-t most nem terveztem , nekem ez a maraton pszichoterápia részeként kell,lelki megerősítésnek. Ha megoldottam a problémáimat akkor majd készülni fogok, és meg fogom próbálni a 4 órán belüli befutást,addig nem. Etttől eltekintve nagyon várom már,és kíváncsi vagyok magamra,mennyire vagyok fejben erős. Álmos is indul a versenyen , mini maraton távon . Azt mondta nekem, célja, hogy minél gyorsabban fussa le a 7km-t.

Koller Judit:
30 km-en indulok, eddig 25 volt a legtöbb, amit futottam. A nyári futásaimat lazára vettem, több okból: hosszan elhúzódó sérülésem, ami épp annyira komoly, hogy nagyon zavarjon a futásban, és némi megingás fejben, de már javulok :-)
Sajna így most ugrott a maraton. Sőt, igazából a 30-tól is tartok. Soha nem adtam fel versenyt, akármennyire ki is merített, vagy fájt. Most sem akarok ilyet! Végigmenni úgy, hogy jól működjön végig mindenem, ne fájjon semmi, és ne legyen most újabb sérülés. Ez a cél. Időeredmény tekintetében jó lenne 3 óra alatt lefutni, de ha túlfutok, az sem kudarc. Ha most ez megy, akkor tavasszal irány egy maraton!!! Hajrá!

Gál József:
Idén, az első félévben elértem a kitűzött célom, bár nem könnyen. 5 percen belül szerettem volna félmaraton távon teljesíteni. Ezt Keszthelyre lőttem be, de nem sikerült. Mivel a kudarc okának a időjárást és az erős kezdést találtam és nem a felkészülésem, így nem sokkal később Győrben próbálkoztam. Sikerrel.
5 hét pihenőt adtam magamnak, mert a térdhajlítóm is a felkészülés vége felé, illetve el is fáradtam a felkészülés hónapjaiban. Aztán szépen lassan erősödött az elhatározás, hogy maratont kellene futnom idén ősszel. A 2001-ben (4h 37' 04") történt maratoni élményem után 2008-ig váratott a második alkalmam (4h 21' 22"). Sok év kellett hogy újra rá merjem szánni magam, az elsőn tanult tapasztalatokból. A nyár folyamán egyre többet, hosszabbat futottam, így megcéloztam hogy 4 órán belülre faragjam a maratoni időm.
Azt kezdem belátni hogy én nem vagyok egy ultrás. A félmaratonon és alatta levő távokon jobban érzem magam, de valami néha bekattan és elindítja olyan utakra is az embert, ami nem az egyszerűbb, nem a könnyebb.
Most készültem először pulzusmérővel, melyről sokat kell még tanulnom, de legalább jó benyomásaim - és sikerélményeim is - vannak. Az eredményt majd meglátjuk, bár az elején vagyok ennek az útnak...
Összefoglalva, azt szeretném hogy 3-assal kezdődjön az időm, melyre két éve a maraton után azt mondtam: számomra az egy soha el nem érhető kategória. Azóta elszaladt pár kilométer, meglátjuk...
Kitartást és jó eredményt a többi futónak is, bármilyen távon is teszik meg "tétjeiket" !

Katz Rudolf:
A versenytől - az ország legnagyobb tömegsport eseményétől - azt várom, hogy olyan legyen, mint máskor, az időjárástól pedig azt, hogy fogadja kegyeibe a résztvevőket és rendezőket.
Magamtól azt várom, hogy sikerüljön tempómat úgy megválasztani - akár többszöri tempó váltással, ami föltehetően lassítást fog jelenteni - hogy öröm legyen az egész verseny, és az időtől függetlenül a célba érkezés. Ehhez persze azért kell egy bizonyos fokú "kifutottság" érzés.
Ha mégis számszerűsíteni akarom, akkor szeretném, hogy közelebb legyek a 4:30-hoz mint az 5:00-hoz.
Azért bevallom, ide elég hosszú út vezetett, ami egy négy órán belüli merész vággyal kezdődött, és a hat perces kilométereken keresztül - több lépésben - jutott a fentebb leírtakhoz.

Hans György:
Ismét a barátom segítségére leszek, ő 12,2 km-nél csatlakozik hozzám, mivel 30 km-t fut. Tervezett ideje 3 óra, ha az első 12 km-t megfutom 1 ó alatt, akkor a 4 órás maraton összejön. Ezzel az idővel PB-t mennék én is, így számomra ez a cél, de csak akkor erőltetjük, ha jól esik. Ironman óta elvileg pihengetek, így külön nem edzettem, de persze a heti 3-4 futás (amiből 1-2 mindig hosszabb) megvan most is.
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


6 hozzászólás

manyi [ 2010-09-24 23:39 ]

Mindenkinek sok szerencsét,jó időt- minden értelemben.
Eduskám szorítunk Neked és tudod,hogy mindig aggódok érted.
Hajrá Ildikó!sznupi józsi [ 2010-09-24 20:10 ]

A Bátrakat kísérje némi szerencse !!
Hajrá !szilvi [ 2010-09-23 15:52 ]

Bár nem leszek ott, de azért gondoljatok arra, hogy az Erzsébet-híd előtt ülök a falon és tele torokból üvöltöm, hogy : HAJRÁ KANIZSA!!!
Csók nektek Athénból!vassgabi [ 2010-09-22 21:48 ]

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Hajrá, jó időt kívánok, és még azt, hogy igazán jól érezzétek magatokat! :)Anita [ 2010-09-22 21:09 ]

Edit! Nagyon szuper időket mész mostanság! Nem kell aggódnod!!!Észre sem veszed azt a 30 kilit!
Ildikó! Tuti 4 óra alatt leszel:-)
Judit! Ha ott leszel fejben nagyon szépen fogsz haladni!!! Csak tudod! Nem szabad elfutni az elejét!!!!Élvezd, és ne fájjon.....gyönyörködj a városban.....és segítsétek egymást!
Joke! Ahogy Szilvi mondaná:tessék szépen enni-inni oszt minden okés lesz, jól lefutod és kész....
Rudi! Nem egy marcsi távot futottál már! Kívánom, hogy úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd, és legyen energiád élvezni az útvonalat, és csak neked játszanak majd az út menti zenészek.....és legyen öröm ez a verseny:-)))
Gyuri! Csak akkor ha jól esik! Te idén már eleget bizonyítottál! Hajrá a barátodnak is!
Mindenkinek , az egyéni és váltós versenyzőknek is,sok sikert, és jó hangulatú versenyt kívánok!!!!HAJRÁM.Zoli [ 2010-09-22 19:46 ]

Sziasztok.Edit a Yours-Trullyhoz még dobsz egy 5-öst és már meg is van a 30kili,Ildikó vigyázz a forróvizzel meg a hasmenésre,Judit látom kezded magad összeszedni csak kitartás,Józsi mostanság jól megy a futás 3.59.59,Rudi remélem örömöd fogod lelni a futásban hajrá,Gyuri egy igazi Iron Man-nek ez nem lehet probléma.Hajrá a mi Görögjeinknek is a leendő Spártai hősöknek.SZILVI-BÉLA.Mindenkinek hajrá!!!!!!Honlapkészítés