KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Értékelések a Balaton Maraton és Félmaratonról

Gadányi Bálint

Bálint beszámolója itt található!Farkas Edit

Edit gondolatait itt olvashatod!Valgut Zoltán

Van nekem a szomszédom, a 18 éves Barni. Tavaly ő is ott volt épp a családjával Siófokon, amikor én a Laurával futottam a maratont három részletben. Végignézte a két napos versenyt és kedvet kapott a futáshoz.

Futogatott az év folyamán, aztán szeptember közepén odaállt elém, hogy szerintem le tudná-e futni a 42 kilométert két nap alatt. Mondtam neki, hogy naná!

Aztán láss csodát, két hónap alatt felkészültünk és 4 óra 21 perc alatt teljesítettük is együtt a távot, séta és minden probléma nélkül! Barni még nem futóklub tag .... de jövőre már az lesz!Perneczki Gábor

Jó kis buli volt, szuper volt ilyen sok klubtárssal együtt futni. Nekem ez volt az első BSI rendezvényem, még soha nem futottam ekkora tömegben.

Sajnos nem úgy sikerült, ahogy számoltam (2:09), de ez is egy jó tanulópénz számomra.
Sebaj, lesz ez majd jobb is, egy régi nagy slágerből idézve: "nem adom fel..." (remélem a jogvédők nem olvassák)

Köszi mindent Futóklub!Lubics Szilvia

Meghívottként vettünk részt a rendezvényen. Még soha nem futottam a két napot. Nem sokat vártam magamtól, gondolván a gyors futás nekem nem fog menni, hiszen már benne vagyunk az alapozásban, gyorsító edzések nincsenek. A 14 km első köre végén mondták, hogy 6. vagyok és mivel 2 lányt is láttam a közelben, kissé begyorsítottam, legalábbis érzésre. Az eredmény csupán annyi volt, hogy Adélt megelőztem, de a másik lányt nem sikerült befogni, viszont teljesen kipurcantam. (4:18-as átl. km nekem sokk :-))
A szombati második etapon sikerült a reggeli futást überelni tempóban és kis híján az ebédet is viszont láttam, úgy kifutottam magam, sikerült 4. helyre feljönni.

Az esti beszámoló és buli felejthetetlen volt.

Vasárnap a félmaratontól már be voltam rezelve. Nem akartam teljesen készre vágni magam, úgyhogy olyan tempót választottam, ami már nem esik jól, de még tudom kezelni a helyzetet (nem vagyok rosszul). Az utolsó 3-4 km-en Makai Viki segítségével még bedobtunk egy hajrát, de a helyezésemen ez már nem változtatott. Maradtam negyedik. A félmaraton 1:33 lett. Ez PB :-)

Összességében abszolút pozitív csalódás volt számomra ez a verseny. Nagyon jó kis év végi buli volt.Molnár Zoltán dr.

Nekem a Siófoki félmaraton kiemelt verseny volt a fejemben, hiszen a „futó pályafutásom” alatti legjobb félmaratont tavaly itt futottam, 1:39:09-el, amit idén meg sem tudtam közelíteni, így tulajdonképpen ez az egy évi futásom visszajelzése is volt egyben.

Szerettem volna itt ezt az időt megjavítani, hiszen tavaly szinte semennyi futással a hátam mögött, a magam kitalált mércéjéhez mérten nagyon jó időt futottam. Igaz akkor mindenféle sérüléssel és sántítva fejeztem be a versenyt, de megvolt…

A tervem sikerült, hiszen 1:37:33-as idővel jobb lettem, mint egy éve, így most ez a legjobb eredményem félmaratonon, aminek nagyon örülök! Leginkább azért, mert szinte másodpercre azonos sebességgel tudtam futni mindkét felét a távnak, sőt a végén még egy kicsit gyorsítani is tudtam, úgy haladtam, ahogy terveztem, és nem merültem ki!! Teljesen kontrolláltan értem be, utólag sem jött sérülés. Ez nekem új :-), de jó érzés. Ha továbbra is ilyen töretlen lesz a fejlődésem, akkor pár év és 1:30-as félmaratont futok :-)

Nagyon sokan voltunk a klubból,többen először… jó hangulatú volt a verseny, főleg a forralt bor után :-)

Gratulálok mindenkinek!Koller Judit

Hét elején még vacilláltam, hogy lemondjam-e a nevezésem, mert egy múlt heti combhajlító húzódás miatt nem esett jól a futás. Végül nem mondtam le, gondoltam, hogy egy nem túl nagy tempóval le tudom futni, majd utána kikúrálom a húzódást.

Nagyon jó volt, hogy sokan mentünk a klubból, és, bár nem egy busszal, hanem kettővel, de azért tudtunk egymásról, jókat beszélgettünk és nevetgéltünk a buszon.

A verseny hangulata szuper volt, mint mindig! Az új útvonal nekem bejött, nem bántam, hogy csak egyszer megyünk a fűre, egyszer is eléggé lelassított, bár ezúttal demoralizálni nem tudott!

Nem futottam nagyot, de nem bánom, ennyit bírtam most összehozni (1:46:29). Nem a hajlítóm miatt nem ment jobban, egyszerűen ennyi volt bennem, mint ahogy egész évben kb. ennyit bírtam kihozni az izmaimból és a fejemből.

Jó volt így! :-)Molnár Zoltán

Jó kis verseny volt, a közös utazással jó kis buli! A versenyre készült terveim a harmadik kilométernél összeomlottak, ugyanis sikerült egy hatalmasat esnem... Kesztyű-, kabát-, nadrág-, térd- és könyéknek vége. Egy kilométeren keresztül szenvedés és a feladás gondolata, de meggyőztem magam, és mentem tovább. Szép lassan elmúlt a fájdalom, és be tudtam fejezni a versenyt (2:03:40 alatt) - ma ennyire futotta... Majd legközelebb jobb lesz.

Köszönöm a klubnak a lehetőséget, Juditnak pedig a szervezést!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


1 hozzászólás

csika [ 2011-11-24 21:26 ]

Szilvi, Gratulálok a PB-hez! :-) Ha több gyorsítós edzést futnál, én látnák még potenciált benned a fejlődésre. :-) Sprinttávon is! :-)

Barni,ezaz, tolni kell, mint a bicajt! Részletekben megvolt a maraton, jövőre meglesz egyben is!Honlapkészítés