KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló - 7. Balaton félmaraton

Egyötven

Nem volt időcélom, konkrét tervem a siófoki versenyre, inkább csak elképzelésem. Nem nagyon éreztem milyen formában vagyok, csak futogattam ahogy "jólesik". Bár a Csótón a dombok mostanában egészen szimpatikusak voltak...

Mindig sokat lassultam a versenyek második felében, ezt most el akartam kerülni. Azt szerettem volna, az útvonal adta lehetőséget kihasználva, hogy nagyjából egyforma két köröm legyen. 55+55=110 Ez olyan jól hangzik:)) Igaz, hogy ez 4 perccel jobb a PB-mnél, de nem éreztem, hogy ez probléma lehet:))) Bár ez csak egy kósza gondolat volt, nem igazi elhatározás. Majd ami jön ahhoz alkalmazkodok.

Próbáltam az elejét nem elfutni, nem beleadni mindent ahogy szoktam. Az első 4 kili így is 5 percesre sikerült. Az első körben memorizáltam a terepet, a km jelzések inkább csak plusz infók voltak. Nem emlékeztem, hogy tavaly is ilyen sok szurkoló lett volna a partnál, ez nagyon klassz volt! A füves szakasznál megszámoltam a lépéseket, hátha kell a mankó a másodikban. A fordítónál intettem Jocónak, Jutkáéknak, nem voltak messze, ez jó volt, Ildikó viszont nem tűnt boldognak! Ezután tudatosítottam magamban, hogy a középső egyenes szakasz piszok hosszú!!! fel kell készülni rá. Az óra valamivel 55-ön belül volt amikor áthaladtam a chipszőnyegen. Ez jó, meglátjuk mennyi erőm maradt a "második félidőre":))

Banán, izo, víz inkább csak muszájból, mert tapasztaltam már mennyire rosszul tűröm futás közben az éhséget. Bár az igazsághoz tartozik, hogy vártam már a frissítőt, hogy legyen alibim egy kis pihenésre, a célegyenes az első körben is meggyötört már egy kicsit...A második körben a szakaszok mintha rövidebbek lettek volna!!! (úgy látszik használt a frissítés:))

Volt egy-két kisebb hullámvölgy, de ezek elég hamar elmúltak. Figyeltem a körülöttem lévőket és elég gyorsan a Balcsi partra értem újra. Vajon azért vagyok egész jól mert lassultam, vagy tényleg jól bírom? 15 és 16 között lemértem, 5.14-es kilométert mentem! HÚ! Ez Jó! Már csak 5 van vissza és van erőm!!

Füves szakasz; a számolást itt már elrontottam, de nem is kellett a kapaszkodó, nem tűnt most olyan hosszúnak. Megint fordító, Jocót már nem láttam, reméltem, hogy jó ideje lesz! Jutkáékat viszont igen, és tudtam, hogy ők 5 perceseket terveztek, akkor én sem mehetek olyan rosszul! Ildikó energikusan köszönt, szerencsére minden oké vele!

Gyors számolás (ha-ha, próbáltátok futás közben?), ha 6 percesre lassulok az 1:52 akkor is megvan. Hu! Deazénehogymá6perces!
Hosszú egyenes; nézd a házakat! ez piszok hosszú! jé milyen szépek! tartsd a tempót!! egyiket a másik után! mindjárt kanyarodunk! Oké, már tényleg nincs sok, a mozgásom egész kontrollálatlan, de azért iparkodok. Csak 1:51-el kezdődjön!
Célegyenes! DE milyen hosszú! Nem baj, csak szedd a lábad, a végén ott vár Jocó. Esküszöm gyorsítottam, mégis alig tudtam pár embert megelőzni, valahogy mindenki nagyon sietett:))Már látom az órát, mennyi? 1:50..., Úristen! És megvan! 1:50.33!!

Nem hiszem el! Én? Egyötvenet? HOGYAAAAAAN? És jó volt!!!!
Nem volt nehéz, nem volt belehalás. Jó persze nem egy táncos óra, de pl. Bagoddal össze sem lehet hasonlítani, ott minden lépésbe belehaltam.

Hihetetlen boldogsággal töltött el, hogy ennyire jól sikerült. Szinte még most sem hiszem el!

Gyuri mondta a buszon, hogy neki kell egy konkrét cél, akkor tud jól teljesíteni. Nekem most ilyen nem volt, én "csak" szerettem volna a legjobbat kihozni magamból. Úgy érzem sikerült. Valahogy minden klappolt.

Megint érzem, hogy miért jó futni, nekem ezt adta ez a verseny. És nem csak azért, mert ilyen jó lett az időm, hanem mert élveztem az egészet!

Köszönöm, hogy részt vehettem Veletek ezen a szuper versenyen! Köszönöm a szurkolást is, nagyon sokat adott ez, oda bentre!

Gratulálok mindenkinek aki futott, remélem hasonló élményekben volt részetek!

Farkas Edit
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


12 hozzászólás

Györgyi [ 2010-11-28 13:13 ]

Látod ,milyen ügyes vagy?Szerintem ez az igazi motiváció, mert megmutatta, milyen jó vagy!Szép munka volt, gratulálok!T.Ildikó [ 2010-11-28 10:32 ]

Nagy-nagy gratula!!!!!!!!
Büszke vagyok rád,szuper voltál!
Így kell ezt csinálni!:))peter [ 2010-11-28 00:25 ]

No.1: a teljesítmény, a beszámoló és -szerintem is - a kép! Gratulálok Edit!giorgio [ 2010-11-27 17:02 ]

Edit! Ne haragudj! Igaz, hogy nem beszéltük meg a képet, de szerintem is nagyon kifejező, szerintem az év fotója pályázaton is részt fogsz venni vele :-)Fedit [ 2010-11-27 14:29 ]

Köszi mindenkinek!
Ezt a fotó dolgot azért Gyurin még leverem-készülj!
Nem értelek benneteket, de hagyjuk is...
A lényeg ahogy Béla írta-és neki azért tényleg elhisszük, hogy (nemtom mér, de) futni jó!Béla [ 2010-11-27 06:27 ]

Edit, csodálatos voltál! Tényleg sugárzik az endolphin a képről! Sok ilyet még! És futni tényleg jó!Szurkoló [ 2010-11-26 23:56 ]

Nagyszerű volt Edit,gratulálok!" Azt szerettem volna, az útvonal adta lehetőséget kihasználva, hogy nagyjából egyforma két köröm legyen. 55+55=110 Ez olyan jól hangzik:)) " >Látod még is ott volt a cél...szilvi [ 2010-11-26 20:25 ]

Ez igen, a képen tényleg minden rajta van!Judit [ 2010-11-26 19:27 ]

Jó írás, és nagyon pozitív. :-) Örülök, hogy megint látod a futás értelmét.
A képed tényleg nagggggyon eszméletlen jóóó!!! Ezt tedd föl az iwiwre! :-)sznupi [ 2010-11-26 18:57 ]

IgeeeeeeeeeeeN ! Ez a fotó !!
Szenzációs !
Hmm.. . , de mi lesz majd, mikor az óra 1:30:00-at mutat feletted :-) ?
Gratulálok, szép volt!SzCsaba [ 2010-11-26 16:17 ]

Edit,
Ezért a képért érdemes volt- mindent elárul. Nagyot mentél. Gratulálok!M.Zoli [ 2010-11-26 15:34 ]

Gratulálok Én még csak álmodozok az ilyen idöről.A befutóképed pedig tökéletesre sikerült:Honlapkészítés