KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló - 7. Balaton félmaraton

Emese és Csaba szorija

2010. november 21. Újabb nap, amely felejthetetlen marad számomra, amíg csak élek. Viszont ezzel nem csak én vagyok így, hanem barátnőm is :-)
Elsősorban ezúton is szeretném megköszönni a Futóklubnak, hogy állta a költségeket, mely által részt vehettünk a versenyen. Méghozzá úgy, hogy életemben először együtt futhattam a barátnőmmel egy hivatalos versenyen, akivel a távolság miatt egyelőre igen ritkán láthatjuk egymást sajnos. - Tehát a futóklub nem csak a futóknak, de még a szerelmeseknek is ad esélyt arra, hogy boldogok lehessenek. :-)
Ez a nap nem csupán arról szólt, hogy futhattam és együtt lehettem a barátnőmmel. Ez a nap többről szólt: Én és a párom együttes küzdése egy nemes célért, egymásnak tanúbizonyságot téve a kitartásról és a küzdeni akarásról. Úgy döntöttünk, hogy az első kört (10.5 km) én futom, majd a második kört Emese. Azonban az én köröm teljesítése után számomra nem ért véget a verseny, lefutottam Emcsivel az Ő körét is, hogy a futása közben biztassam és egyben segítsem is Őt. Az én körömről nem is mesélnék sokat, mivel az élménybeszámolón lényege nem a saját körömön alapszik. Annyit viszont megemlítenék, hogy azok után, hogy többször teljesítettem már a maratont és 50 km-t is futottam már, olyat tapasztaltam a 8. km-nél, amit utoljára még kezdőfutóként éltem át: Nem csak szúrt az oldalam, nem csak beszorult a levegő, hanem hatalmas nagy fájdalom kerített hatalmába, ami miatt eléggé meg is ijedtem a továbbiak miatt. Féltem, hogy nem élhetem át azt az örömet, amelyet az én köröm követett. :-) Azonban Hála Isten jobban lettem rövid idő után és sikerült viszonylag jó idővel lefutnom a körömet. Befutottam, megláttam Emesém, lecseréltük a chip-et és uzsgyi neki a 2. körnek! :-)

A 2. kör következett, az a kör, amelynek köszönhetően mondtam az élménybeszámolóm elején azt, hogy ezt a napot soha sem felejtem el. Én mindig egy makacs, nagyképű és egyben gyerekes gondolkodásmódú futó voltam, aki nem bírta elviselni, hogy ha valaki leelőzte, hogy ha tudtam valahonnan, hogy én az illetőnél alapjáratban gyorsabb voltam. Most végre Emesének is köszönhetően tudtam lassabb tempóban haladni, s valami fantasztikus érzés volt „más közegben” lenni. Öröm volt az a tudat, hogy nem azzal foglalkoztam, hogy ki mikor előz meg és minél gyorsabb legyek és a tüdőm megszakadjon, hanem azzal, hogy jól érezzem magam futás közben és tudjam szóval biztatni a barátnőm, tudjak neki segíteni.
Emese nagyon szépen kezdett annak tudatában, hogy az edzéseket igen erősen mellőzte az utóbbi időben. Rég nem futott már 4-5 km-nél hosszabb távon, s a tüdeje sem tágult ki annyira még, hogy egy gyorsabb ütemű tempó problémát ne okozzon neki. Nem is az idővel foglalkoztam emiatt, nekem a legfontosabb (és számára is) az volt, hogy teljesítse a távot minél kevesebb megállással. Fontos tudni, hogy a mostanában lefutott 4-5 km-es edzéseinél általában kifulladt, elfáradt nagyon, s nem bírta tovább. Ennek ellenére a mai napon a 10.5 km-es távot úgy teljesítette, hogy maximum 3-szor állt meg. Legyőzte! Lefutotta! S ez akkora nagy tettnek számít az eddigi eredményei alapján, hogy meg is jutalmaztam Őt egy éremmel.
Ő persze tapasztalatlan futóként az idejével foglalkozott, frusztrálta hogy nem tud gyorsabb lenni. Nem! Nem és nem! Nem az időt kell nézni! Annak kell az időt nézni, aki eddigiek során nagyon jól teljesített és hirtelen nagyon rossz eredményt ért el, s mindeközben számára fontos a jó helyezés. Egy olyan futónál, aki hobbiszinten űzi a futást, nem az időt kell nézni, hanem azt kell megfigyelnie, arra kell visszagondolnia a futását illetően, hogy mennyire fáradt el, mennyire használta ki a képességeit, az állóképességét, a fizikai erejét és a hozzáállása mennyire segítette Őt abban, hogy lelkileg erősebbé váljon és így testét is erősebbé tegye. A pozitív hozzáállás, a kitartás, a fáradtság ellenére való küzdés és akarás a lényeg, nem pedig az idő. Ha ezek jelen voltak, azaz ha az illető eléggé kifáradt, érzi a lábát és a tüdejét a táv végén, akkor az a futó az idejétől függetlenül kiérdemli a gratulációt, az elismerést.Én láttam, ahogy „ez” a lány küzdött, láttam, hogy akart és láttam, hogy nem állt szándékában feladni. Küzdött és igaz sokszor fájdalmai voltak, de akkor is ment tovább. A táv legvégén még én mondtam neki, hogy álljunk meg, ha nem bírja, de nem állt ment, futott és futott. Emiatt a hozzáállás miatt, amiatt amiért a rosszullétek közepette, a fájdalmak tudatában Ő nem hátrált meg, hanem benne volt a versenyszellem és győzni akart, tőlem kiérdemelten kapott egy érmet.
Mindenképpen megérdemli, hiszen ahogy említettem előbb: Mostanában a 4-5 km-eket nem bírta lefutni az edzések hiányossága miatt, s mindig teljesen kifáradt, olyannyira, hogy eszében sem volt folytatni. Erre most szó nélkül egyből lefutja a 10.5 km-t? Elképesztő teljesítmény! Nem is ragozom tovább, nagyon büszke vagyok rá, ennyi.
Élete leghosszabb hivatalos távját sikerült teljesíteni, amelynek köszönhetően immáron Ő is egy érem gazdája. :-) Ha a nők a női futógálán 10 km-ért kapnak érmet, akkor Ő ezek után a 10.5 km táv lefutásáért miért ne lehetne egy érem jogosult tulajdonosa? :-)
A barátnőm ilyesfajta kitartása és eltökéltsége nagyon boldoggá tett. Részben azért is, mert tudom, hogy én miattam is küzdött annyira, mert tudta, hogy nagyon boldog lennék, ha sikerülne teljesítenie ezt a távot és sikerült is. Az időnk 2 óra 10 perc 52 másodperc lett. Én szépnek találom ezt az eredményt. Mindenképpen. Már csak azért is, mert tudom mennyi munka volt benne…
Természetesen mivel a 2. kört is lefutottam vele, ezért a célnál közösen futottunk be, egymás kezét fogva.
Szeretnénk Emesével minden egyes Futóklubtagnak gratulálni, aki sikeresen célba érni! Örülök, hogy ennyi klubtag eljött és részt vett ezen a fantasztikus versenyen, s köszönöm, hogy én is eme klubnak tagjává válhattam idén. :-)
Miután jómagam budapesti vagyok és egyéb családi okok miatt eléggé az édesanyámhoz vagyok kötve, így nem tudtam a klubbal tartani a visszaúton, pedig szívesen elmentem volna Nagykanizsára, mert szeretem a várost nagyon.
A BSI szolgáltatásairól azért nem írok, mert kifogástalan volt. Minden tetszett és minden jó volt. Szervezőkészségük a maximális szinten van/volt.
Egy szónak is száz a vége: Fantasztikus nap volt, fantasztikus futással és lánnyal egyetemben, s Hála a Futóklubnak, hogy lehetővé tette az ittlétünket :-)
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


12 hozzászólás

Csaba [ 2010-12-06 19:17 ]

Köszönjük szépen!! :)peter [ 2010-11-28 00:28 ]

Ez egy nagyon szép beszámoló, no és eredmény.Gratulálok Nektek!Béla [ 2010-11-27 19:56 ]

Milyen bölcs gondolatok! :)
Aranyosak vagytok, számomra így ismeretlenül is! Nagy öröm volt olvasni, hogy élveztétek a futást. Gratulálok!emese [ 2010-11-26 06:32 ]

köszi mindenkinek:) Szilvi:) korábban is futogattam:) viszont jobb érzés lefutni egy versenyen egy adott távot:)Szurkoló [ 2010-11-25 22:26 ]

Emese,Csaba gratulálok!

De szép nyelv a magyar "futva szerni ,avagy szeretve futni" :-)laura [ 2010-11-25 21:37 ]

jólvanna:D majd énis mindig változtatok a helyzeten! :PCsaba [ 2010-11-25 14:21 ]

Olyan kedvesek vagytok, olyan jó volt olvasni a hozzászólásokat :-)))
Emese holnap reggel válaszol :P
Laura! Szövegértési probléma már megint... :D
"Élete leghosszabb hivatalos távját sikerült teljesíteni"
Kiemelem:
"Élete leghosszabb _hivatalos_ távját sikerült teljesíteni"
Ordítva:
"Élete leghosszabb HIVATALOS távját sikerült teljesíteni"
:D
De büszke lehetsz magadra, hogy Veled sikerült lefutnia a leghosszabb távját, de ez nem fog sokáig így maradni, mert változtatok majd a helyzeten :):Dlaura [ 2010-11-24 19:32 ]

korrigálok, velem futotta élete leghosszabb távját :)))Judit [ 2010-11-24 15:15 ]

Köszönjük ezt a futós love story-t vagy szerelmes futó sztorit! :-)
Klassz kis páros vagytok, fussatok össze még sok felejthetetlen élményt!Fedit [ 2010-11-24 14:02 ]

Gratulálok mindkettőtöknek!Ha már említetted a Coca-cola női futógálát, mindenképpen ajánlom Emesének azt is, nagyon klassz verseny szintén!szilvi [ 2010-11-24 12:11 ]

Én is gratulálok mindkettőtöknek!Örülök, hogy Emese eljött tavaly az őszi versenyünkre frissíteni.Emese! Tulajdonképpen ez adott kedvet a futáshoz, vagy már régebben is futogattál?Anita [ 2010-11-24 11:22 ]

TyuuuAzAnnnnnnya:-)))) Szep is ez a szerelem!!! Nagyon gratulalok nektek, egymashoz es a sikeres futihoz is! Foleg Emesenek! Nagy gratulacio!!!!Honlapkészítés