KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

12 órás futás - Sárvár, 2009.04.25.

Az idei évre volt pár elképzelésem, hol is fogok versenyezni, de eddig ez a terv mindig borult. Április utolsó hétvégéjére sem a sárvári 12 órás futás volt célba véve, hanem egy olasz 50 km-es verseny. Aztán egyszer ránéztem a sárvári 12 órás honlapjára, és rögtön megrohantak a nosztalgikus emlékek - mióta ultrázom mindig ott voltam - persze nem csupa jók, de hát az idő sok mindent megszépít :-) Beneveztem.

Szálláskeresés következett, amivel el voltam késve, hisz a pálya környéki szállásokat általában már hónapokkal a verseny előtt lefoglalják. Mégis olyan szerencsém volt, hogy a futás köre mentén volt még szabad kiadó apartman. Ez nagyon fontos, mert eddig a 12 órások után gyakorlatilag "mozgásképtelen" voltam. Mivel férjem, Gyuri a Kanizsa-Karoson volt versenyorvos, a húgom lett a kísérőm. Aztán, hogy ne legyen neki olyan unalmas, benevezett ő is, mondván, amíg elvagyok nélküle, fut 3-4 órát.

A veseny reggelén utaztunk Sárvárra, de előtte este sikerült még egy kis Kanizsa-Karos hangulatot beszippantani a közös csomagolás közben. A verseny reggelén való utazás nekem lelkileg nagyon jó, így még a reggeli kakaókat is én csinálhatom a fiúknak. Persze az én frissítőm már előző este az autóban volt és a húgomnak számtalanszor megmutattam, mit hol talál, elmondtam mikor mit adjon, hátha megint nem tudok majd kommunikálni a verseny közben - "szokás szerint".
Eltévedés nélkül megérkeztünk Sárvárra (nálam már ez is siker, a Pécs-Harkányra velem utazók tanúsíthatják :-))). Elfoglaltuk a szállást, felvettük a rajtszámot, lecuccoltuk a frissítőt egy árnyékos helyre. Egy nagyon kedves lány, Zsófi elvállalta, hogy amíg a húgom fut, feltölti a kulacsomat isostarral és beadja. Ő ebben nagyon profi, a Bécs-Budapesten nemegyszer feltámasztott.:-)

10-kor rajtoltunk el. Semmi tervem nem volt - illetve dehogy nem ... A terv inkább álom volt, magamnak is csak titokban súgtam meg, mert hát ha én sem hiszek benne, akkor biztos nem sikerülhet. Szóval az elején a fő szempont: nem rohanni. Ez azt jelenti, hogy a pulzus max. 150 legyen. Első 20 körben simán ment, jó társaságom volt, beszélgettünk, mentek a szokásos poénok. 20 kör után az addigi futótársam lemaradt, mivel ő 24 órát futott és azt azért más tempóban kell csinálni.

Észre is vettem, hogy miután magamra maradtam rákapcsoltam rendesen, így gyorsan kerestem egy egyenletesen haladó futót, akinek a tempója jó nekem. Futottam utána 1-2 órát... No azért nem ilyen unalmas ám az ultra :-)) Közben számolgattam magamban: 3 kört futunk, negyedikben felkapjuk az isostaros üveget, 1 kört iszogatunk. 3 óránként jó adag Normolyt, 1,5 óránként zselé. Lehet, hogy unalmasnak tűnik, de nem az. A pályán mindig történik valami. Lehet beszélgetni, bíztatni a másikat. Bezsebelni a bíztató szavakat.
6 óránál 66 km körül lehettem. Amit nagyon furcsállottam, hogy egyáltalán nem vagyok fáradt, szurkolok a többieknek és még egyszer sem kívántam pokolba az ultrafutást.:-) No azért nem mertem nagyon örülni, hiszen tavaly is 6 és fél óránál kezdtem el görcsölni, szóval futottam és gondoltam jól érzem magam, amíg lehet.

Közben a húgom is megunta a körözést és engem frissített. Nagyon meleg volt, alig vártam, hogy már 9 óra elmenjen a versenyből - úgy gondoltam akkor már lemegy a nap és sokkal könnyebb lesz. A napos szakaszok egyre jobban fárasztottak, de az idő múlt, én haladtam és még mindig jól voltam.
9 óra elteltével lényegesen jobb lett az idő. És eljött a pillanat: szóltam a tesómnak, hogy telefonáljon haza: már 100 köröm van!!! Ez volt magammal szemben a minimális elvárásom, de még több, mint 2 órám hátravolt! (a 100 km-es időm 9:30 lett) Nagyon úgy tűnt, hogy csak futni kell és meglesz az álom!!! Futni meg még tudtam, ajjajj!! 10 óra után rámjött az "előzhetnék". Nagyon jól ment. Mikor már egy csomóan gyalogolnak, 6 percen belül haladni valóságos száguldás!

11 óránál 111 km, vagyis egy óra alatt 5 kört kell csak futni a 120 km-hez. Sírni tudtam volna a boldogságtól - ez tuti meglesz! A gyomrom már kezdte felmondani a szolgálatot, nem akartam elfogadni semmit, pedig a tesómék mindenfélét beszereztek, még krumplipürét is, de nem ment. Sima sót ettem, rá meg isostart, ja és néhány szem epret. Nem csuda, hogy 2 nap kellett mire rendbejött a gyomrom a verseny után. :-)
Amikor meglett a 120 km kértem egy nagy türcsit, betakaróztam és sétáltam még 2 kört a pályán. Jó volt a sok gratuláció. Szinte el sem hittem, hogy megcsináltam, gyakorlatilag holtpont nélkül.

Ehhez persze nagyon sok minden kellett: rengeteg edzés, hogy jól tudjak frissíteni, hogy merjek hinni benne, hogy olyan családom legyen, aki rengeteg erőt képes adni. Most pedig még 7 hetem van a 100 km-es VB-ig, úgyhogy most megint van miről álmodni!

Szilvi

A versenyen készült fényképekből 9 éves fiam, Olivér zenés "klipet" készített:
Klikk ide!

Versenyeredmények:
Klikk ide!

További képek a versenyről:
Klikk ide!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


4 hozzászólás

df [ 2009-07-16 18:18 ]

gTimi [ 2009-05-05 22:22 ]

Igaz, nem tudtam a pálya széléről szurkolni, de az ország túlsó feléről azért drukkoltam neked ezerrel. Aki állandóan fut, fut...ja még mindig fut... tényleg csak győzelmet érdemel! Gratulálok! Kívánok sok sikert és ÉLD MEG AZ ÁLMAIDAT!!!Béla [ 2009-05-05 12:37 ]

NAGY VAGY Szilvi, sok-sok gratula az erődhöz és a kitartásodhoz!Anita [ 2009-05-04 21:17 ]

Szilvi! Büszke vagyok rád, hogy ilyen ügyes voltál,és egy csomó mindenkinek elmeséltem hogy ismerlek!:))))Gondoltam, hogy te fogsz a dobogó legfelső fokán állni, bár előtte két nappal még azt mondtad, hogy "csak 100 kili legyen meg"!Hát megvan a sok edzés eredménye! Csak így tovább és HAJRÁ Belgium!Ja! Olivérnek külön gratula, megint nagyot alakított!!!Honlapkészítés