KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

12 óra körözés

Tavaly futottam az első „körözős” versenyemet Sárváron. Egyből 24 órával kezdtem. Sikerült elég jó eredményt futnom, amivel kvalifikáltam az idei 24 órás VB-re.

Az idei év nem indult jól. Egy elhúzódó csípőfájdalommal indult, majd ahogy kikeveredtem belőle szinte egyből Achilles-ín probléma jött ki rajtam. Óvatosan mentek az edzések, de a forma nem volt az igazi.

Sárváron most 12 órán indultam. Rá két hónapra lesz a VB, így kérdéses volt, hogy ki tudnék-e pihenni egy 24 órás versenyt. Inkább biztosra mentem, kimaradt a 24 óra. Felkészülési versenynek szántam, konkrét kitűzött célom nem volt. Másképp fogalmazva egy nagy kérdőjel volt az egész. Az utóbbi hónapokban 2 órás volt a leghosszabb edzésem és indultam egy 60 kilométeres versenyen. Így a hosszú futások teljesen hiányoztak a felkészülésből.

A versenyt érzésre 4 részre osztanám fel. Lehet, hogy az időeredmények nem pontosan ezt tükrözik, én belülről mégis így éreztem.
Az első 2,5 óra nagyon jól ment. Könnyedén, lazán futottam a 4:30-as tempót, pulzusom is teljesen rendben volt.Aztán elrontottam a gyomrom, próbáltam váloztatni az étkezésen, de semmi sem esett jól. A tempó kicsit lassabb lett, kellemetlen érzéssel, de futottam tovább. Mielőbb szerettem volna kikeveredni ebből az állapotból, mert tudtam hogy hosszú távon fel fog őrölni. 2,5 óra után jöttem ki ebből a gödörből, az átlagtempó 5 perc körüli lett ebben az időszakban.

A következő 3 órás etap felemásan alakult. Rendbe szedtem a gyomrom, ismét gyorsabb tempót tudtam menni. Próbáltam nagyon vigyázni a hasamra, így viszonylag keveset ettem. Idővel nekiálltam lassulni és nagyon fáradtnak is éreztem magam. Két dolog lehetett: vagy kijött az edzetlenség vagy kevés az energia. Bár nem éreztem, hogy éhes lennék de kezdtem egyre többet enni – ugyanis ezen tudtam változtatni, az edzésekhez már nem tudtam hozzáadni. Nagyságrendileg 5:30-as tempó lett ez a nem kellemes 3 óra.

A tavaly már bevált sós perc és tea kombináció maradt az utolsó 4 órára. Mást szinte nem is ettem. Ezzel eldöcögtem 5:40 körüli átlaggal. Az első 2 óra kicsit gyorsabb volt még, de a verseny végére feltámadt a szél meg a fáradság is előjött.

A hivatalos eredményem 141.5 km lett. Picit jobbat szerettem volna ennél futni, de most ez volt a realitás. Lehet még jobb ez.

Furcsa módon 3 óra elteltével már nagyon untam a körözést. Tavaly nem volt ilyen gondom a 24 órán. Azt hiszem ez a típusú versenyzés nem a szívem csücske, de az idei VB motivál …

Az órám által rögzített adatok:
kattints ide!

Köszönöm a segítőimnak a frissítést, a szurkolóknak pedig a biztatást (jól esett akkor is, ha nem tudtam visszajelezni).

Üdv,
Tamás
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


1 hozzászólás

Gyöngyi [ 2017-05-15 14:17 ]

Ahhoz viszonyítva, hogy nem voltál jól, szenvedtél, nagyon jól sikerült. Mi van, ha jól érzed magad? Csak gratulálni tudok, büszke vagyok rád! Tudod, a mi nevelésünk vagy!
GyHonlapkészítés