KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

IV. Kanizsai Futófesztivál

Még alig kelt fel a nap a ködös látóhatár mögül, amikor gyülekezni kezdtek a futók. Nagy napra virradt Nagykanizsa. A 4. futófesztivál napjára, amely első alkalommal 50 kilométeren világkupa futam is volt. Az ultratáv mellett ismét kipróbálhatták magukat a versenyzők 10 kilométeren és félmaratonon is, valamint megrendezésre került egy 3x2 km-es váltószám is.

A 20 főt számláló 50 km-es mezőny reggel 8 órakor rajtolt el, hogy 2x tegye meg oda-vissza a 12,5 km-es pályát. A táv mindenkinek ugyanaz volt, a célok azonban mások és mások. Volt aki élete első ultratávját kezdte meg ekkor, volt aki egy nagyobb versenyre való felkészülésébe illesztve jött el futni, és volt aki Gibraltárt vette célba, amikor Bajcsa felé tempózott. Az Ultrafutók Nemzetközi Szövetségének kiírása értelmében ugyanis a szintidőn belül célba érő győztesek meghívást kapnak a világkupa döntőjére Gibraltárba. A szintidők azonban kőkemények voltak: 3 óra 20 perc illetve a hölgyeknél 3:50.Pleiveisz István A rajt után rögtön a mezőny elejére állt Pleiveisz István, aki hatalmas tempót diktált az őt követőknek, így hamar szét is töredezett a mezőny. Az első fordítópontál (12,5 km) Pleiveisz István és az Egerszegi Aszfaltszaggató Lakatos Roland egyszerre fordult, őket Szalóki Róbert követte, aki a visszaúton beleerősített, és a 25 km-es fordítóban már 2. volt, igaz 2 perccel lemaradva a végig vezető Pleiveisz István mögött. Nagyszerű verseny zajlott a pályán, ekkor még mindhárman belül voltak a 3:20-as szintidőnek megfelelő részidőn!

A maratoni távnál azonban már csak a továbbra is vezető Pleiveisz István tudta ezt a tempót tartani, sőt közel másfél perc „előnye” volt a szintidőhöz viszonyítva. Szalóki Robi követte őt kissé lemaradva, majd harmadikként a nagyszerűen versenyző Lakatos Roli futott át a képzeletbeli maratoni kapun, még 3 órán belül.
Mindenki nagyon szorított, hogy sikerüljön kijutnia Nagykanizsáról Istvánnak a gibraltári döntőre, azonban az utolsó néhány kilométeren nem bírta tartani ezt az irdatlan tempót, és végül 3:21:40 alatt ért célba. Hatalmas küzdelem volt ez az óra ellen, és bár nem sikerült szintidőn belül beérnie, így is minden elismerést megérdemel a győztes! Gratulálunk!

A dobogós helyezések már nem változtak, bár Szalóki Robi nagyon megközelítette a vezető Istvánt, valamint a 4. Hajduska Balázs is Lakatos Rolit.
Az élmezőnyt követők között is nagyszerű teljesítményeknek lehettünk szemtanúi, ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek, és külön köszönetet mondunk a versenyt 4 óra alatt teljesítő Lelkes Gusztávnak, aki sokat segített abban, hogy ez a viadal Nagykanizsán világkupa futam lehessen.Wermescher Ildikó és üldözői A női mezőny versenye is szép volt, igaz a szintidő nem volt veszélyben. A hölgyek között gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott Wermescher Ildikó, azonban a második helyért nagy küzdelmet láthattunk.

25 km-nél még Csupor Krisztina haladt másodikként, azonban a 37,5 km-es fordítóhoz már együtt érkezett az őt utolérő Görög Veronikával, akivel kilométereken keresztül fej-fej mellett haladtak. A maratont jelző táblát is egyszerre hagyták el, majd a 43. km-től Veronika tudott még újítani, és fokozatosan növelve az előnyét, megszerezte az ezüstérmet.

Negyedikként a kanizsai Lubics Szilvia futott be a célba, aki a szervezés miatt, és a múlt heti 12 órás ob. után csak az utolsó pillanatban döntött az indulás mellett.Tibor és Zsolt a célban Ötödikként pedig az élete első ultramaratoni távját teljesítő Tóbiás Bernadett és az ugyancsak elsőbálozó Varga Zsolt érkezett meg a célkapuhoz, méghozzá az őket a táv nagy részén támogató, a holtpontokon átsegítő ultrafutó legenda, spártai hős Frank Tibor kíséretében.
Szép pillanat volt.

Gratulálunk!Miközben az 50 km-es verseny zajlott, már javában melegítettek a rövidebb távon indulók, akiknek 10 órakor dördült el a rajtpisztoly.
A hagyományoknak megfelelően mindkét távon kiélezett küzdelem zajlott a dobogós helyezésekért. 10 kilométeren a férfiak versenye hozott igazán nagy csatát, itt 1 percen belül ért be az első négy futó. A távot végül is Czigány András nyerte, második Gadányi Bálint, harmadik dr. Czigány Róbert lett. A nőknél az egerszegi Császár Éva nyert magabiztosan Szabó Kitti és Vránicsné Ildi előtt.

A félmaratonon a győzelemért volt nagy csata két versenyző között: a szombathelyi Rosta Csaba és a kanizsai Kolonics Tamás gyakorlatilag végig egymás mellett haladtak 4 percen belüli tempóban, míg a táv vége felé sikerült az előbbinek kicsikarnia a győzelmet. Nagy meccs volt! Harmadikként Török Krisztián futott be.
A hölgyeknél a Budapestről érkező Németh Orsika aratott sima győzelmet, Óvári Brigitta második lett, a harmadik helyre pedig egyszerre futott be Juhász Csilla és Magyar Adrienn.Már elmúlt dél, amikor a legtöbb futót megmozdító szám következett, a 3x2 km-es váltófutás. A mezőnyt javarészt iskolások alkották, akik rendkívül lelkesen teljesítették a távot. Jó volt látni a lelkesedést a gyerekek arcán, akik mind maximális erőbedobással küzdöttek.
Az ünnepélyes díjkiosztót tésztaparty kísérte, majd lassan ismét elcsendesedett az amúgy békés kiskanizsai tér.
Rég volt már, mikor a nap felkelt, sok minden történt azóta: a pályán kívül sok munka, hogy minden rendben legyen, a pályán sok nagy csata: egymás ellen, az óra ellen, a kilométerek ellen, a fáradt végtagok ellen. Sokat adott ez a nap: nagy küzdelmeket, sok-sok örömöt és néhány könnycseppet is, de hát a futás ettől is ilyen szép sport – a mai nap is ezt bizonyította.A verseny

A versenyről tudósított:
Lubics György

A részletes eredménylistához katt ide!

Képgaléria:
08.00-10.00 óra
10.00-12.30 óra
12.30-15.00 óra

Kérjük, hogy aknek kedve van és meg szeretné osztani élményeit a versennyel kapcsolatban, írjon beszámolót, és küldje el a futóklubunk e-mail címére:
kanizsaifutoklub@citromail.hu
Köszönjük!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


5 hozzászólás

Pleiveisz István [ 2009-09-23 14:56 ]

Sziasztok! Nagyon jó versenyt szerveztetek minden szempontból, gratulálok!
Köszönöm a bíztatást és a gratulációt is, jövőre találkozunk,
hajrá: IstvánFarkas Edit [ 2009-09-21 11:07 ]

Sziasztok!
Jó volt megint futni ezen a családias versenyen! Mindenki nagyon kedves volt velem(is), mint új taghoz. Köszönöm! És még az időjárást is elintéztétek:)))Takács Ildikó [ 2009-09-21 08:40 ]

Sziasztok!Minden szervezőnek köszönet!Kellemes hangulatú,mondhatni családias volt a verseny.A legjobb 10km-emet futottam,pedig kicsit aggódtam a lankák miatt.Mindenkinek további jó edzéseket,kellemes futkosást!
Üdv:IldikóHodovánszki Csaba [ 2009-09-20 15:29 ]

Na hali!

Nem semmi milyen kedvesek és jó szervező-készséggel rendelkeznek a kanizsai emberek^^ Eszméletlen igényes és tetszetős volt az egész verseny! Nevezési díj a nyújtottak mellett teljes mértékben elvész. Jövőre újra megyünk Orsival.

Üdv Budapestről! ;)
Csaba:)Frank Tibor [ 2009-09-20 09:13 ]

Sziasztok! Elöszőr is gratulálok és minden elismerésem a szervezőknek és a versenyzőknek.Jó volt ujra Veletek. Minden nagyszerü volt.Jó érzés volt két "elsőbálosnak" segiteni.Remélem ezzel hozzásegitettem Mindkettőtöket további futóálmaitok megvalósitásához. Nekem ez a verseny most erről szólt és ez igy volt jó.Külön megköszönöm Sznopek Józsi barátomnak és Lubics Szilvinek a meghivást és a gondoskodást. Büszkék lehettek a versenyetekre,propagálni fogom, mert példaértékü.Józsit kicsit sajnáltam, hogy nem futhatott, de ilyen a futó-rendezők élete, ld.Bécs-Pozsony-Budapest.Kritikus szemmel nézve is csak azt mondhatom, hogy minden elismerésem Benneteket illet. Köszönettel,jó munkát, jó edzéseket és nagyszerü versenyeket és sikereket kivánok Mindenkinek. Szép napot: frankyHonlapkészítés