KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Jegyzet

…másnap

Most csendes volt a tér. Nem volt vásári hangulat, nem lengett a zászló. Nem volt felvezető rendőrautó. A rajt előtt nem volt nevezés, nem volt rajtszám.
Nem volt verseny.
Nem voltak kerékpáros kísérők. Nem volt fotós az út szélén, nem volt frissítőállomás. Nem volt szurkoló, nem volt cél. Nem volt befutócsomag, nem volt eredményhirdetés. Nem voltak futótársak. Nem volt verseny.
Más nap volt ez.illusztrációDe a futócipő várt.
„Jó futást” bíztatás így is volt. Az emelkedők, a lejtők ugyanazok voltak. A kavicsokra az út szélén ugyanúgy vigyázni kellett. A repcetáblák ugyanolyan gyönyörűek voltak. A madarak ugyanúgy énekeltek. A szellő ugyanúgy simogatott. A nap ugyanúgy tűzött, az izzadságcsepp ugyanúgy gördült le. A víztoronynál ugyanúgy lehetett frissíteni. Néhányan mintha még szurkoltak is volna a tekintetükkel.
Bár nem volt verseny.

És mégis ott voltak a futótársak.

Te, aki hihetetlen erővel nyomtad a mezőny elején, és győztél. Te, aki nemrég még sok plusz kilóval irigykedve bámultad a futókat, és azt gondoltad, hogy erre nem lennél képes, most pedig 20 km-t futottál le. Te, aki a verseny előtt direkt dombon edzettél azért, hogy váltód hasznos tagja legyél. Te, aki még csak 10 éves vagy, de már most többet tudsz futni, mint sok millió felnőtt. Te, aki „most még csak váltó, de jövőre jó lenne az egészet lefutni” gondolatokkal kacérkodtál. Te, aki kidörzsölődve, kiszáradva, sántikálva, de boldogan értél be a célba. Te, aki biztos voltál benne, hogy utolsó leszel, aztán dehogy. Te, aki mindig velem futsz.

Más nap volt ez, de ugyanolyan jó volt futni.

És jó lesz másnap is.

lgy.
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


6 hozzászólás

Márti [ 2009-05-07 14:55 ]

Tényleg gondolatébresztő, szívhezszóló írás. Nagyon tetszett! És egyből kedvem támadt egy jót futni! Gratulálok! Egy véletlenül idetévedt kezdő futó-régi ismerős. További jó futást!
K.Attila [ 2009-05-02 16:22 ]

Gratulálok az íráshoz!
Reméljük, Mesztgenyőn rá egy hétre sikerült valamit pótolni a versenykilométerekből.Roli [ 2009-05-01 22:24 ]

Csatlakozom a többiekhez, nagyon szép, szívhezszóló írás! Örülök, hogy akárcsak Egerszegen, Kanizsán is ilyen remek emberekkel ismerkedtem meg a futás kapcsán! Gratula a rendezéshez és a kiváló közösséghez!Timi [ 2009-04-28 20:21 ]

Bár nem vagyok klubtag, azért időnként bekíváncsiskodom erre az oldalra. Örülök, hogy most is megtettem,mert olvashattam egy írást, ami tényleg szívből jött és szívhez szólt. Klassz gondolatok, gratulálok!MOLNÁR ZOLTÁN [ 2009-04-28 20:21 ]

Ez nagyon szép volt!Jegyzeted további erőt ad nekem a futáshoz,és remélem jövöre is lesz verseny.szilvi [ 2009-04-28 13:09 ]

Hú,ez szép volt.Nem is tudtam, hogy ilyeneket írsz! Remélem a mai futás is jó lesz!Honlapkészítés