KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Szurkoljatok!

Párizs Maraton

Nos, mint ismeretes , a születésnapom után két nappal rajtolhattam el, majd pár nap múlva sikeresen célba értem a Balatont körbefutkosó rendezvényen. Azért is nehéz az eseményről beszámolót írni, - mert bár elég sok amatőr hibát vétettem az időm kárára - de maximálisan sikerült teljesítenem az "nagy célt", melyet 2011-re kitűztem magamnak.

Nagy élmény volt, de olyan egyszerűnek, simának tűnik az egész..
Szóval, az említett hibákat figyelmen kívül hagyva, körbeszaladtam a Balatont, az általam tervezett időn belül. Felkészült voltam és erős, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a verseny utáni nap, hétfőn már futottam, illetve bringáztam is egy hosszabbat pénteken.

Mi több, a félelmem, -miszerint. a rengeteg hosszú és lassú futás a (relatív: saját magamhoz mért) gyorsaságom kárára lesz majd - megcáfolódott; már a Balaton kör utáni szombaton a sárvári félmaratonon 1:34:58-et iramodtam.

Ezen előzmények után, gond nélkül állhatok rajthoz, majd startolhatok vasárnap 8 óra 45 kor, 14654-es rajszámmal, kb. 39 999 társammal együtt - köztük a szokásos baráti társasággal: Sanyival, Miklóssal - Párizsban a Maratonon.
Ezzel teljesítjük idén barátaimmal: "az egy év, egy európai városi maraton vagy fémaraton" - 2006-os fogadalmunk.
(bár erre a maratonra már egyszer megpróbáltunk regisztrálni korábban, de mint megtanultuk, a nagy rendezvényeknél észnél kell lenni: 2009 október végén már nem tudtunk benevezni a 2010-es áprilisi versenyre..!)

Mi a célom? Élvezni és megismerni Párizst, csütörtöktől hétfőig. Nem feltétlenül - és erre kimondottan figyelmeztettek is ismerősök, akik jártak ezen a versenyen - ez az a pálya, ahol "nagy időt kell futni". Sem a pálya vonalvezetése, sem a tömeg nem kedvezne egy ilyen célkitűzésnek. Ráadásul, inkább egy szülinapi ajándék számomra, - ez a nyilván egyedülálló esemény - egy kulturális és szellemi élménybomba, egy felszabadult öröm futás, hisz mint említettem, a 2011-es fő célom teljesítettem már márciusban.

Így hát a versenyen a célba érés az alapterv, ami 4 órán belüli időt jelentene. Nem terveztem meg az időket, nem számoltam semmit,. Sőt valószínű ismét óra nélkül szaladom le a távot - engem a technika (azaz: óra) csak zavar versenyeken.
Aztán ha véletlenül "elkapom a fonalat", mint Harkányban, vagy Sárváron - "azt érzi az ember aznap" - akkor nem fogom vissza magam!

Hajrá mindenkinek!

Üdv,
Péter
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


7 hozzászólás

csika [ 2011-04-12 19:43 ]

Petike jelentkezz!
Beszámolóra vagy kötelezve!
Gratula az eredményhez ... úgy látszik kiengedted a féket ...szilvi [ 2011-04-09 16:08 ]

Hali Őrangyal! Szóval elmentél? Nem is tudtam. Kanizsára mikor kirándulsz?Anita Őrangyala [ 2011-04-08 19:55 ]

Két hete voltam kint Párizsban, akkor épp futóversenyt rendeztek... Bár, ha őszinte vagyok, mi nem amiatt mentünk... A cél az Eiffel torony mellett volt... Nagyon nagy élmény volt a párizsi hétvége. Hát még egy maraton!M.Zoli [ 2011-04-08 14:20 ]

Sok sikert Te kis Iromanus neked ez csak egy jó kis kirándulás lesz.Azért remélem kicsit leszáll a lila köd,és egy 3.50-et futsz.giorgio [ 2011-04-08 13:42 ]

Peter, Bon voyage!Judit [ 2011-04-08 11:58 ]

Boldog szülinapot így utólag! :-)
Párizs egy csoda (személyes kedvencem), de remélem, hogy azért a szellemi és kulturális élménybomba mellett a futást is élvezni fogod!
Ezt kívánom Neked.
Jah, és azért majd írj hosszabban róla, részletesen és csapongva, légyszi ;-)szilvi [ 2011-04-08 10:59 ]

Kívánom, hogy a 14654-es versenyző érezze nagyon jól magát a Párizs maratonon, "kapja el a fonalat" és röpködjön abban a csodás városban. Várjuk a beszámolót, kíváncsi vagyok milyen lesz!
Jó hétvégét nektek!Honlapkészítés