KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

Korinthosz.hu

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Korintosz.hu nevű futóversenyt. 81 km, majdnem végig aszfalt, szinte teljesen sík (az elején van egy dombocska). Így nem tűnik a legideálisabb felkészülési versenynek a TDG-re, mégis úgy esett, hogy elindultam rajt. A versenyt megelőző hetekben egy kisebb elhúzódó sérüléssel küszködtem, kevesebbet futottam az átlagosnál. Így nem is voltam a legjobb formában, de majd meglátjuk mire lesz ez elég a versenyen.

Maráz Zsuzsival utaztunk ketten Szekszárdra, ahol még Sznupi csatlakozott hozzánk. Tésztaparty, eligazítás este, másnap reggel 7 órakor rajt.

155-ös maximum pulzus volt kiírva erre a versenyre, ami ilyen távon azért tempósabb futást vetített előre (a 100 km-es OB-n 151-es átlagpulzusom volt). Sűrűn voltak a frissítőállomások, bőségesen volt a kínálatuk is, így nem küldtem előre semmit. Egy energiagélt vittem magammal vésztartaléknak, de meg is maradt. Bringás kísérőm nem volt.

Egy 5-6 fős csapattal kilőttünk a mezőnyből. Kicsivel a rajt után az egyetlen emelkedőn Molnár Peti ellépett, a lefelén visszazárkóztam rá. Utol is értem hamarosan, majd csatlakozott hozzánk Simonyi Balázs is (két éve ő nyerte a versenyt). Nem versenyeztem velük, mentem a saját tempómat. Pulzus 155-ön, és ez elég volt ahhoz, hogy a mezőny elején fussak. 4:10-4:20 közötti tempót mentünk. Meglepődtem, hogy az első 20 km nagy része terep volt. 17 kilométer körül álltam az élre ismét, s innentől kezdve már nem előzött vissza senki.

A frissítőállomásokról kólát, banánt és vizet vettem fel. Ideális futóidő volt, a felhők eltakarták a napot. Sapkában nem szeretek futni, így most felesleges is volt, de tudtam, hogy később kelleni fog mert meleg lesz. Így is történt, hirtelen kaptuk meg a napsütést. Ettől fogva folyamatosan vizeztem a sapkám a frissítőpontokon, így a meleg nem okozott gondot. A tempóm lassult mintegy 20 másodpercet, de nem aggódtam miatta, tartottam a pulzust 152-155 között.

Féltávnál volt egy 5 km-es oda-vissza szakasz, ahol fel tudtam mérni, hogy hol vannak az üldözők. Peti alig 2-300 méterrel jött utánom, a harmadik helyen futó Nedjalkov Balázs egy kilométerrel lehetett mögöttem. Ez a szakasz tetszett a legjobban, sok ismerőssel köszöntünk egymásnak. Aztán jött ismét a sík, végeláthatatlan aszfalt a töltésen. Annyi változatosság volt benne mindössze, hogy néha kanyarodott kicsit. A terepfutás után nem volt egy túl ingergazdag környezet, de ez egy ilyen verseny. Spartathlon felkészülésre pont jó.

Meleg volt, de a frissítőállomásokon mindig hideg volt az ital, ez sokat számított. Nagyon hasznos volt az is, hogy ki volt írva a következő frissítőállomás távolsága. 58 kilométernél gyomorproblémák miatt Peti hirtelen lemaradt. A verseny második felében már csak kólát és vizet ittam a pontokon. A banánt már nem kívántam, jég még nem kellett. Így haladtam 153-as pulzus körül kényelmesen, utazótempóban. Néha a lábaim vittek volna gyorsabban is, de ahogy kezdett emelkedni a pulzusom visszalassítottam, mert tudtam, hogy annak fejreállás lesz a vége.

3-4 alkalommal kicsit rossz lett a gyomrom, de ez mindig rendeződött viszonylag gyorsan, ez miatt nem kellett visszavennem a tempót. Az utolsó néhány kilométeren kezdtem érezni a fáradságot a combjaimban, de nem volt vészes. Kondicionálisan is teljesen egyben voltam a verseny végén is.
6:08:57-es idővel első helyen értem célba. 14 perccel utánam érkezett be az első váltó. Az egyénik közt Molnár Peti lett a második (6:44:04), még nőknél Zsuzsi hozta el az aranyat (6:48:50).

Úgy értékelem, hogy egy végig egyenletes (legalábbis pulzusban), nagyon összeszedett futás volt. Az eredménnyel is elégedett vagyok. A frissítőállomokról felvett banán-kóla-víz mellett 2-2 darab só- és magnéziumtablettát ettem. Nem az űrkaja a fontos …
Köszönet a szervezőknek a nagyon magas színvonalú versenyszervezésért. Tényleg szuper volt minden. Sőt kaptam még végig felvezető bringást is, így még az útvonalra sem kellett figyelnem. 

A futásom adatai összegezve, az órám szerint:
Távolság: 80,4 km
Átlagpulzus: 153 ütés/perc
Átlagtempó: 4:34 perc/km

A részletes track pedig:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1303295101
Érdekesség lehet a pulzusgörbe, ami inkább pulzusegyenes :-)

Üdv, csika
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


3 hozzászólás

csika [ 2016-08-18 22:33 ]

Köszi!
Annyira nem, de most így alakult ...Korpa [ 2016-08-18 22:28 ]

Gratulálok, kitart a jó forma!Lakatos Roland [ 2016-08-17 11:53 ]

Szép menet volt, gratulálok!Honlapkészítés