KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Így futottunk mi...

Értékelések a Keszthelyi kilométerekről


Druskó Zsófia:
Már nagyon vártam a Keszthelyi Maratont. Örültem,hogy megismerhettem jó pár nagykanizsai futót. Verseny alatt még soha nem kaptam ennyi biztató szót, amit a kacsás pólómnak is köszönhetek!
Az első köröm egy kicsit lendületesebbre sikerült, mint ahogy terveztem, de vittek magukkal a futók és a hangulat. A második körben kicsit lassítottam, de még így is jól esett.
A harmadik kör megbosszulta az első kettőt. a negyediknél már csak a teljesítésre koncentráltam. Az időm 3:54:40 lett, ami 5:33-as átlag. Szóval összességében nem is volt olyan rossz.
Én 3:50 alatti időt szerettem volna, de majd legközelebb okosabban versenyzek.
A pálya viszont nagyon szép volt, a kastélyparkban kifejezetten jól esett az árnyék. A hangulat, a szurkolók szuperek voltak.

Sznopek József:
A tervem 3.30 - 4.00 óra közti idő volt.
Úgy terveztem, hogy az első kettő kört tempósabbra veszem, s ami marad a 4 óráig, azt majd szépen beosztom.
Ez sikerült is megvalósítanom, nagyon nehezemre nem esett a dolog, de hogy őszinte legyek a Terep 100 -at még nem sikerült teljesen kipihennem, valamint az első kör alatti füllesztő hőség több kokszot követelt, röviden szólva elfáradtam a végére, de nyugodt lelkiismerettel (és pulzussal) kortyolgattam a regneráló italból :-) a célkapu után.

Szabó Béla:
25 km-ig rendesen versenyeztem, addig elégedett vagyok, főleg a pulzusszámokkal (átlag 155). Utána pancser módon egy helyen elfelejtettem enni - eléheztem, és ebben a melegben alig bírtam betolni magam a következő frissítőre. Ott bezabáltam, utána míg ez erő lett? Ez, és a pára miatt (mert közben esett ugye, ami felszáradt) motiváció elment, csak nyugodtan beérni. 4:04:42 az időm. Semmi PB javítás (tavaly 3:47 volt). De szumma azért jól esett a futás. A náthám még megvolt, de erre nem fogom, mert tudtam levegőt venni és nem zavart.
A fíling az jó volt és nagyon örültem ismerőseim sikereinek, meg hogy találkoztam veletek.

Vágó Boglárka:
4:03:30 lett a vége. Ez volt eddigi 2. hivatalos maratonom, a célom pedig csak az volt, hogy végigmenni. Persze az eredménnyel nem vagyok elégedett, de szerintem tőlem sose fogtok olyat olvasni, hogy elégedett lennék egy eredménnyel =) Nagyon szenvedős volt, meleg volt, pára volt, a lábam bedagadt, de nagyon jó volt megállni =) És az is pöpec volt, hogy az utcákon a kocsmából, a társasházak erkélyéről, a parkőr, még a német turisták is szurkoltak, és ez mindenképp oldotta a nagyhalál pillanatait =)

Perneczki Gábor :
A mai napom szuper volt, teljesítettem az első 21 km-t. Azt eddig is tudtam, hogy a futás kemény sport de így megtapasztalni még jobb. Igaz az időjárás kicsit szeszélyes volt, de engem az eső mentett meg. Az útvonal szuper, a frissítés is, úgyhogy én egy nagyon kellemes napot töltöttem el Keszthelyen.
Köszönöm mindenkinek a szorítást, így jobb volt csoszogni.
SZÉP VOLT KANIZSAI FUTÓKLUB!!!!!

Koller Judit:
Időeredmény tekintetében erre számítottam. Titkon azért reméltem, hogy egy 1:45 meglesz, de annyira elfutottam az elejét, hogy a 2. körben alig bírtam szuflával. Minden frissítőnél megálltam inni, és nagyon nehezen indultam el újra. Ha itt is szépen futok, akkor még 1:45-ön belül is lehetett volna, de most nem volt bennem több. Jó lenne okosabban futni, legközelebb tényleg jobban figyelek. De ez nekem annyira nehéz! Amikor az elején jól esik a gyors futás, visz a lendület, meg persze a tömeg... Korcsoport elsőségemnek örülök, bár az abszolút 8. helynek méginkább. Nem szeretem, ha állandóan a koromra emlékeztetnek ;-)
Mégegy büszkeség: Simi fiam 2. lett az ovisok között, (jó sokan futották ám!) így érmet és kupát is kapott, valamint klassz ajándékokat! Nagyon ügyes volt, gyönyörűen fut!! :-))
Klassz verseny egyébként, itt futottam az első félmaratonomat, nagyon jó szervezés, egyre jobb hangulat, sok Kanizsai futó! Jó volt!

Hans György
A titkos terv teljesítve, 1:40 alatti PB (01:39:43.988), utolsó pár száz méter Szilvi segítségével, köszönöm neki még egyszer!
Pálya nekem annyira nem tetszett (bár kényelmesebb volt, mint a tavalyi szűk oda-vissza játék), az elején előzni volt nehéz, a domb meg alattomos volt. Az eső nem szervezői kérdés, de az se jött jól. Ennek ellenére – bármerre is viszik jövőre a versenyt – biztos indulok ismét. A frissítőknél mindig a vizet tolták, ha nem kértem, nem kaptam iso-t, vagy csak késlekedve adták. Nálam ennyi a megjegyzés, az összes többi mind-mind pozitív!
Összességében elégedett vagyok, jó verseny volt!

Horváth Judit + Zsohár Zsolt
Nagyon jó volt a keszthelyi verseny, én a teljesítettnél nem tudtam most többet, sikerélmény, hogy lefutottam. A hangulat, a szervezés szuper volt, nagyon-nagyon jól éreztem magam. Külön boldogság, hogy a Zsoltival futottam, akire nagyon büszke vagyok, hogy teljesítette a távot. Kis adalék ehhez : Ő 2 éve kísért először pont ide Keszthelyre, és annyira tetszett neki az egész, azt mondta, hogy egyszer le fogja ő is futni ezt. Hát,sikerült! És jó érzés,hogy miattam kezdett futni :).
Egyébként gratula mindenkinek, aki ott volt, különösen a maratont futóknak! És köszi Józsinak, hogy sokkal egyszerűbb volt a nevezés.

Fazekas István:
A verseny nagyon tetszett, a barátaim akik elkísértek is el voltak ragadtatva,hogy egy futóversenyen ilyen fantasztikus hangulat is lehet.
Az eredményem 1ó 54p lett. Pár perc maradt a lábaimban de nem számít majd legközelebb.
Szeretném megköszönni a klubvezető segítségét én is!

Farkas Edit + Jocó:
A verseny nagyon tetszett! Szerintem évről évre jobb (persze lehet, hogy ehhez az én állapotom is hozzájárul). Bár a kilométer jelzések elég sok helyen megkevertek, így egy idő után inkább nem is figyeltem.
A futás az első 4-5 km után nem volt valami jó, talán mert nagyon párás, meleg volt. Aztán a kastély kertjében már jobb lett és ez a második körben is tartott. Jocót próbáltam küldeni 6-7km-nél, mert éreztem, hogy ő jobban tudna menni, de nem akart otthagyni. Aztán a vége felé már ő küzdött a görcsközeli állapottal, de szerencsére nem görcsölt be.
20 km-nél 1:50-et mutatott az órám és akkor jöttem rá, hogy mégis jó időt megyünk!! Szóval itt már kezdtem örülni és meg is tudtuk "nyomni" a végét. 1.55.30 lett az én órám szerint, aminek végül igen-igen örültem!!!
Egyszóval klassz volt ez a verseny! Szuper volt, hogy sok kanizsai futóbaráttal találkoztunk! És még az idő is viszonylag kegyes volt hozzánk! Jövőre is jövünk.

Katz Rudolf:
Sajnos nem sikerült az egyéni legjobbamat megfutni. A versenyen ismét bebizonyosodott: emlékezetből futva ezt nem lehet megtenni :-)

Lubics György:
Jól kezdődött a verseny, engem nagyon feldobott a hangulat a rajtnál. Jó tempóban futottam, az első 5-6 km-ig még PB iramban. Sajnos azonban a pulzusom nagyon magas volt, és csak tempóveszteség árán tudtam elfogatható szint alatt tartani, és egy betegség miatt nem mertem jobban hajtani. Az időeredményemmel (1:34) így is elégedett vagyok. A verseny egyébként nekem nagyon tetszett, jó volt ennyi klubtagért szorítani. Gratulálok mindenkinek!

Gál József:
A félmaratonon indultam és egy régi vágyam akartam beteljesíteni, méghozzá hogy 5 percen belüli kilométerekkel gyűrjek le egy félmaratont. A Karos-Kanizsára való felkészülés és ott elért eredmény alapján, valamint az után lévő 1 hónapos edzésidő miatt, teljes meggyőződéssel indultam neki a távnak. Sőt, 1:40-et irtam ki álomcélnak. Férfiasan be kell vallani, nem sikerült. Nagyon nem sikerült. Minden biztatás -ezúton is köszönöm mindenkiét- és felkészülés ellenére, ez nagyon nem sikerült. A 6. kilométerig kicsit jobb is voltam a tervezett időmnél, majd azután vége lett sokmindennek. Erős hányinger, hascsikarás, gyengeség jött rám. Nem tudtam vele megküzdeni, lassultam-lassultam, majd séta, kiabálás, szitkozódás magammal. Hű futótársam, Tóth Tomi rugdosott át azon a holtponton -a táv felénél-, ahol a verseny feladása volt az egyetlen gondolat a fejemben. Köszi érte és ezúton is bocs hogy tönkretettem a te eredményed is egyben. Azon leszek hogy elérhessük, azt ígérem ! Összességében megjavítottam az eddigi legjobb időm félmarcsin, de messze-messze elmaradtam az áhított céltól. 1:49:32 lett, mely 5'17''-es idő lett csak kilinként. Elégedett nem vagyok, nem is lehetek, de kibékülni már kibékültem az eredménnyel.
A verseny ismét jó volt, de hogy miért mindig ilyen párás időt rendelnek be a szervezők... :) Jó volt a frissitőpontok szervezettsége, elosztása, a kilik kiirása, az útlezárások is jól működtek. A szép számu induló miatt is jó hangulat volt.
Sznopek Józsinak is nagy köszönet a szervezésért és nagy gratulációm mindenkinek aki lefutotta az eltervezett távját, hát még ha elérte a kitűzött célját !

Lubics Szilvia:
Nagyon klassz volt a verseny! Gratulálok a PB-t futóknak, de azoknak is, akik "csak" futottak egy jót. Gábor! Látod csak fejben kell eldönteni és meg van a félmaraton! Fedit! Te és a férjed tuti páros vagytok! Zoliról meg elég a befutóképeket megnézni! Szóval klasszak vagytok!
Magam részéről tök jó edzés volt, még ha nehéz is volt betartani az alacsony pulzussal futást, de pont az sikerült, ami a tervben volt. Örültem, hogy vissza tudtam fogni magam. Kárpótlásként pedig ott volt, hogy Hans Gyurival futhattam be, nagyon jó érzés volt!

Molnár Zoltán:
Sajnos a 2 órás félmarcsi nem jött össze, de azért a PB MEGVAN! 2.05.30 (tavaly 2.11.29) majd legközelebb. A verseny jó volt, a pálya nem tetszett, de ez nem kívánságmüsor. Jó volt veletek futni, és mindenkinek gratulálok, aki elindult a versenyen.
Külön gratulálok a Bálintnak,és a Perneczki Gábornak az első 21.097km-hez.

A fentieken kívül Valgut Zoltán maratonon, Török Krisztián, Deregi László, Gadányi Bálint félmaratonon ért sikeresen célba, éppúgy, mint 5 váltónk is.

Aszfaltszaggató barátunk, Korpics Attila értékelését itt olvashatod!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Honlapkészítés