KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

Kaposvár dombjai

Már a versenykiírás megjenetekor elhatároztam, szeretnék résztvenni, így hamarjában, még kedvező nevezési díjjal beneveztem. Gondoltam, ha már az első 4 rendezvényen ott voltam, akkor az 5. már el ne maradjon!

Lassan teltek-múltak a hetek, a futás nem igazán ment úgy, ahogy szerettem volna. Néha eszembe jutott: hogy tudom majd hozni a tavalyi időmet :-( ?!
Aztán a verseny előestéjén kiegyeztem azzal, ha az 5 perces kilométereket bírom, az teljesen korrekt lesz. Reggel időben indultunk, s érkeztünk a versenyközpontba Rozikával. Na, a 11 órás rajtot nem nagyon lehet elkésni - persze volt már rá példa :-) Egy kis bemelegítés a versenyközponttól a rajtkapuig, majd némi helyben topogás, s már indulhattunk is pontban 11-kor.

Kis tumultus a kivezető szakaszon – sétáló utcán és felüljárón, de alig 1 km, s máris lehet előzgetni. A verseny szép útvonalon halad, rövid - közepes utcahosszak, erős emelkedők , meredek lejtők tarkítják. Szó mi szó: nem unalmas pálya, gyorsan múlik az idő - a táv nem mindig :-)

Ekkor még nem néztem tempót, ilyenkor még felesleges. A 4. - 5. km körül, után pillantottam időnként az órára. Szépen, 5 percen belül teltek a kilik, a frissítéssel nem akartam időzni, de 10 felé kezdtem szomjazni. A 10-es előtti frissítőnél egy isogélt vettem fel, de gondoltam majd a valamelyik dombtetőn lenyelem. Hamar eljött az idő, 12 után éreztem nehezen mozgok. Na, itt az idő! Gyorsan a gélt!

Príma ez a High5 cucc! 4-5 perc, s már ismét "észnél" vagyunk tőle. A maradék 7-8 km már gyorsan eltelt, természetesen volt némi kis lassulás, de nem számottevő, jó erőben értem a célkapu alá.

A végeredmény : 1h 41'06" :-)S most figyelj !!!!! Fél perccel jobb mint a tavalyi időm ! Meglepő, és elgondolkodtató... Hogy mennyire fáradtam el? - persze igen, elfáradtam, de a tavalyi nehezebb volt. Aztán hamarosan Rozika is megérkezett. Szépen futott, 2h12' -cel a kategória 5. helyezettjeként ért célba!

Egy forró tea után visszasiettünk a versenyközpontba. Az eredményhirdetést természetesen megvártuk, bizakodtunk hátha lesz hazai, kanizsai dobogós. Igen! Kolonics Tamás kategóriájában a dobogó tetejére állhatott! Gratulálok neki ezúton is!

Aztán lassan haza indultunk, s közben alaposan megvitatjuk a rendezvényt, s hogy ki-ki milyen érzetekkel térünk haza. Jó kis felmérő volt így az alapozás közepén. Panaszra nem lehet okom, de azért kíváncsi vagyok, mit produkálunk néhány nap múlva , 02.14.-én a Mátrában 57 km-en, s "kicsivel" több szintemelkedésnél ? Na, majd arról is beszámolok

Üdv. Sznupi
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


8 hozzászólás

peter [ 2015-02-25 11:17 ]

:)) gratulasznupi [ 2015-02-12 22:27 ]

Sziasztok !
Köszönöm szépen !
:-) egy félmaraton is izgalmas !

Szép, jó edzéseket kívánok Nektek !
SznupiLubics Szilvi [ 2015-02-11 20:08 ]

Köszönjük a beszámolót!Gratulálok, már rutinból futsz PB-ket.Korcsmárosné Vig Rozália [ 2015-02-11 19:21 ]

Köszönöm szépen verseny után tea kábát nagyon joljött Sznupi nagy vagy,Györgyi [ 2015-02-11 19:10 ]

Gratulálok, nagyon ügyesek voltatok azon a nehéz terepen!vassgabi [ 2015-02-11 13:42 ]

Kívánok még sok ilyen príma kis versenyt.KOller Judit [ 2015-02-11 13:05 ]

Igen szívmelengető, de egyben érdekes olvasni egy ultrafutó félmaratoni kalandjait. :) Ajj, azok a jó kis kaposvári dombok! Szuper időt futottál, és Rozika is! Kemény egy menet ez, egyszer már voltam...
Szóval gratu!!Borsosné Nagy Mónika [ 2015-02-11 12:58 ]

Gratulálok Józsi! Sok sikert a Mátrához!
Tőled lehet tanulni higgadtságot, türelmet, és azt hogy minden ilyen egyszerű, semmit nem kell túlpörögni. Gondolom a Mátrában az az 57 km is jól fog sikerülni. Csak úgy, ahogy mondani szoktad: szépen, egyenletesen:-)Honlapkészítés