KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

XIV. Hegyi Maraton - Zeg. 2008

Rekordszámú nevező gondolta úgy, hogy az év utolsó napját részben futással tölti az immár hagyományos szilveszteri zalaegerszegi futóversenyen, amit az idén már 14. alkalommal rendeztek meg. A versenyen 4 távon (3,5-, 12-, 24-, 42 km) lehetett indulni. A Kanizsai Futóklubot 11 versenyző képviselte, akik nagyszerű eredményekkel tértek haza. Begyűjtöttünk 2 abszolút első helyet (Kolonics Tomi, Lubics Szilvi), valamint 2 korosztályos győzelmet is (Gadányi Bálint, Varga Zsombor), de a többiek sem okoztak csalódást.
A versenyen mínusz 2-3 fok, kicsit párás, szeles idő volt, de legalább az aszfalt száraz volt. Minden adott volt egy jókedvű, évzáró futáshoz, csak arra kellet vigyázni, nehogy az arcunkra fagyjon a mosoly :-)

A „Kezdő Maraton” 3,5 km-es távján indult Varga Zsombor, aki bő 21 perc alatt tette meg a távot, ezzel korosztályának aranyérmese lett! Abszolút kategóriában is nagyszerű az eredménye (férfiak közt a 2.), hisz sok felnőtt futót is megelőzött. Gratulálunk!

A legnépesebb mezőny a „Jövőre talán Maraton” 12 km-es távján idult, itt 117-en értek célba. Ezt a versenyszámot Klubunk nagyszerű versenyzője, Kolonics Tamás nyerte, ideje alig több, mint 40 perc volt.
Kanizsai Futóklub (KFK): „Gratulálunk a győzelemhez! Nehéz verseny volt?”
Tamás: „Köszönöm, jól ment a futás, főleg annak tükrében, hogy az elmúlt napokban betegeskedtem, a gyógyszerszedést is csak tegnap hagytam abba. Gondoltam eljövök körülnézni a versenyre, de úgy magával ragadott a hangulat, hogy végülis elindultam. Ráadásul a győzelem is sikerült, aminek nagyon örülök.”
KFK: „Nagy küzdelem volt az első helyezésért?”
Tamás: „Nem mondanám, bő egy perccel a második helyezett előtt értem a célba.”

Igen előkelő, 6. helyen futott be Varga József.
KFK: „Gratulálunk a helyezésedhez!”
Józsi: „Köszönöm, sikerült egy jó időt futnom, csak azt sajnálom, hogy nem 2 évvel feljebb húzták meg a korosztályos határt, mert akkor simán nyertem volna a kategóriámat.”
KFK: „Azért a 3. hely is nagyszerű a korosztályodban.”
Józsi: „Persze, ennek is nagyon örülök!”

Jeszenői Csaba alig kicsúszva az 50 percből, a szintén kiváló, 14. (korosztályos 4.) heyen zárta a versenyt.
KFK: „Csabi, nagyszerűen teljesítettél!”
Csabi: „Köszönöm, tényleg nem rossz ez az eredmény ebben a népes mezőnyben, de úgy érzem, maradt még bennem tartalék. Sok mindenen átmentem az elmúlt hetekben, nem tudok még kellően lazán futni.”

A népes mezőny harmadát megelőzve ért célba Balogh László, akinek felbukkanása a rajtnál nagy örömmel töltött el bennünket, hisz úgy tudtuk, hogy nem tud eljönni.
KFK: „Örülünk, hogy mégis itt tudsz lenni.”
Laci: „Én magam is nagyon boldog vagyok, ez az egyik kendvenc versenyem. Sikerült úgy alakítanunk a családi szilvsztert, hogy el tudjak indulni. Igaz, kompromisszumként csak a rövidebb távot vállaltam el, de így legalább marad energiám az esti táncra is.”

A 12 km-es távot teljesítte még Gadányi Gábor, aki a szilveszteri hangulathoz méltó, aranyló hajkoronával lepte meg rajongóit, és abban futott.
KFK: „Ha jól tudom 24 km-en neveztél?”
Gábor: „Így van, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek: amikor a 12 km-es versenyzők visszafordulhattak a cél felé, velük tartottam én is. Kicsit zavart a parókám is, de nem baj, nekem most nem a jó eredmény volt az elsőrendű.”

Az „Erős Fémaraton” 24 km-es versenyén is nagyszerűen teljesítettek futóink. A nők mezőnyében abszolút első helyezést ért el Lubics Szilvia, aki a tavalyi maratoni távon elért első helyének megvédésére készült, de végül „csak” a 24 kilis távon indult el.
KFK: „Gratulálunk a győzelemhez! Milyen volt a verseny?”
Szilvi: „Köszönöm a gratulációt. A futás jól ment, Sznopek Józsi 20 km-ig húzott, nagyon sokat segített. 5 perces kilométereket mentünk, és azt végig tartani tudtam. Fokozatosan jöttem fel az első helyre, nagy küzdelmek árán sikerült megelőznöm a többieket. Azután, hogy elhagytam, Hadnagy Ági csaknem végig a nyomomban haladt, nem lazíthattam.
KFK: „Hogyhogy végül nem a maratonon indultál?”
Szilvi: „Az elmúlt hetekben sokat betegeskedtem, úgy éreztem, hogy most nem szabad túlfeszítenem a húrt. De nem is bánom, hogy így alakult, jó kis verseny volt.”

A férfiak mezőnyében is kitűnő eredménnyel büszkélkedhetünk. Gadányi Bálint nagyszerű idővel (1:53) megnyerte korosztályát, az abszolút kategóriában pedig az igen előkelő 4. helyen zárt.
KFK: „Bravó, nagyon szép eredményt értél el!”
Bálint: „Köszönöm. Jól ment a futás, de azért óvatosan kellett haladnom, mert nemrég eltörött a kezem nagyujja, amit műteni is kellet, most is csak a versenyre vettem le a gipszet…”

Varga Zsolt a 12. helyen ért célba, de nem tűnt elégedettnek.
Zsolt: „Nem sikerült jól a verseny. Az első harmadban jól haladtam, de 12-20 között nagyon fájt a bal térdem, sokat bele kellett sétálnom. Ahogy így visszagondolok, lehet, hogy az első frissítőállomáson rontottam el, mert nem tudtam ellenállni Jani bácsi házi készítésű pálinkájának, és abból is vételeztem. De nem baj, jól esett…”

A mezőnyt felezve ért célba Lubics György, sapkáján kis jégcsappal.
Gyuri: „A verseny elején nehezen ment a futás, nemhiába hanyagoltam az elmúlt hetekben az edzéseket. Jani bácsi frissítője aztán erőt adott, utána már sikerült egyenletesen futnom. Egy kis hullámvölgyem volt még a botfai emelkedő tövében, amikor az mp lejátszómon pont azt énekelte Lovasi András, hogy „én idáig jöttem, most dolgozzon a lelkem…”

A „Majdnem Maraton” embertpróbáló nehézségű bő 41 kilométerét Sznopek József teljesítte egyedül Nagykanizsáról. Józsi a mezőny nagy részét maga mögé utasítva nagyszerű időt (3:43) futva ért célba.
KFK: „Gratulálunk! Nagyon jól szerepeltél! Hogy ment a futás?”
Józsi: „Köszönöm, összességében jól. Az első felét kicsit elfutottam, de a táv második felében sem lassultam le túlságosan. Maradt erőm még az utolsó hegyre is. Elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.”
Józsi teljesítményének értékét még inkább növeli az a tény, hogy 2 éve még fel kellett adnia ezt a versenyt, tavalyi idejét pedig 42 perccel megjavította! Íme a példa, hogy kitartó, szorgalamas edzésmunkával milyen sokat lehet fejlődni. Bravó!

A versenyt követően bőséges ellátmány: tea, forralt bor, szendvicsek vártak a megfáradt futókra, sőt még pezsgővel is koccinthattunk. Volt is mire, hisz nagyszerű kanizsai eredmények születtek, büszkén tapsoltunk Futóklubunk dobogósainak!

Tudósított: L.Gy.A verseny teljes eredménylistája megtekinthető itt:
Klikk ideA nap képei megtekinthetők ide kattintva.


Honlapkészítés