KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

Forralt-Borvidék Terepmaraton

Ezen a versenyen még nem indultam, gondoltam megnézem, hogy milyen. Edzőversenyként tekintettem rá. A pályáról nem tudtam semmit, csak annyit hogy hírhedt a nagy sárról. Nos én ezt nagyon nem szeretem. Viszont nem volt túl szintes (800 méter a 30 km alatt) ami viszont nálam előny.
A leghosszabb távon indultam (30 km), de az nekem még gyors verseny. A mezőnyt nem nagyon ismertem, Nedjalkov Balázs tűnt a legfőbb ellenfélnek, aki tavaly második volt. Persze rajta kívül lehetett még sötét ló az indulók között.
Kicsit hűvös volt az idő, de szépen sütött a nap. Rövidnadrág, rövid felső és egy nagyon vékony karmelegítőt választottam, ami végül is ideális volt. Melegem sem volt és nem is fáztam a verseny alatt. Frissítést nem vittem magammal, úgy gondoltam egy 2,5 órás futáshoz elegendő lesz a 3 frissítőállomás.

Egyből emelkedővel kezdtünk, ami után már csak Balázs jött velem. Én mentem elöl, ő meg tartotta a tempót. Terv szerint 165-ös pulzus volt a maximum a mai napra, de 2-3 ütéssel fölé mentem. Úgy gondoltam ez kezdésnél rövid ideig elmegy – nagyon nem aggódtam miatta, ez a maratoni pulzustartományom. Elvileg ez rövidebb verseny lesz, fog ez menni így akár végig is.

Gyorsan jött az első frissítőpont ahol megálltam inni, Balázs így el is ment mellettem (ő zsákkal futott). Egy kilométeren belül azonban visszaelőztem. Szép lassan kezdett leszakadni rólam. 6,5 kilométernél volt egy erős kanyar, ott még a távolban feltűnt a 3. és 4. helyezett, azt követően már nem láttam őket. 8 kilométertől mintha egyre jobban szakadt volna le Balázs. 10 kilinél jött a második frissítőpont, itt még újra feljött rám az üldözőm – kicsit meg is lepődtem rajt, azt hittem még távolabb van. Innen aztán magányos futás kezdődött, egyre jobban eltávoldtunk egymástól, már csak a hosszú egyenesek végén tűnt csak fel.

Az útvonal jól futható volt, csak rövidebb sáros szakaszok voltak rajt. A pocsolyák nagy része kerülhető volt, ritkán ért bokáig a trugyi. Az emelkedők sem voltak vészesek, kocogható volt mindegyik. 20 kilométernél volt az utolsó frissítő és bekapcsolódott a közepes táv is. Elég sok futó lett hirtelen körültüttem, de ők nem az élmezőny voltak, így én gyorsabban haladtam.

Nemsokára megérkezett a rövidebb táv mezőnye is. Így nem tudtam már ki kivel van. Úgy gondoltam ez a mezőny vége, közepe lehet, de mint a végén kiderült inkább az eleje … Tempó nem igazán csökkent a verseny elejéhez képest, így nem nagyon izgultam, hogy valaki esetleg utolérne. De a 163-as feletti pulzus már nem esett jól. Közeledve a célhoz felűnt a Lajvér borászat épülete … kevesebb mint két kilométer és célban vagyok. Így mondhati végig vezetve első helyen fejeztem be a versenyt.

A saját mérésem adatai:
Távolság: 30,3 km
Szintkülönbség: 813 méter
Átlagtempó: 4:41 perc/km
Átlagpulzus: 165 ütes/perc

A futásom linkje:
https://connect.garmin.com/modern/activity/1057148874
A múlt heti Kis Péter TT-hez képest a pálya szinte porzott, ilyen lettem a végére.


Szép érmet kapott minden célbaérkező, a győztesek pedig kupát is.
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


2 hozzászólás

Katz Rudolf [ 2016-02-25 20:11 ]

Jól dagasztottál! Gratulálok!
vilmos78 [ 2016-02-22 13:29 ]

Gratulálok!Honlapkészítés