KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

Egerszeg Feszti-vál-tó, 2009.05.14.A családias hangulatú rendezvényre 10 csapat nevezett, változó összetételben. Volt 2 fős lány és fiúcsapat, családi váltó kisgyerekkel-szülőkkel, 13 fős baráti társaság, és minden egyéb más formáció is. Tekintettel a kis létszámra a nevezés gyorsan ment, a családias hangulatra jellemzően a kiírásban szereplő 200 forintos nevezési díjat is elfelejtették elkérni, csak saját elhatározásbóll fizettük be. A főszervező Göcsej Tájfutó Egyesület oszlopos tagja Mézes Tibor („Sólyom”) ismertette a főbb tudnivalókat, többek között a veseny útvonalát, melyet a gyengén tájékozódó gyengébbik nem kanizsai képviselői (a 2 fős váltót alkotó), Vajda Anita és Lubics Szilvi gondosan hallgatott, félvén az eltévedés valós veszélyétől. Hamar kiderült azonban, hogy hiába az odafigyelés, mert Sólyom körülbelül olyan biztonsággal nevezte meg az útvonal főbb fordulópontjait, mintha még sosem járt volna a cityben :-) De felesleges volt az aggódás, mert a verseny alatt lelkes gyermekek adtak tökéletes iránymutatást a pályán.
Sólyom elmodta azt is, hogy Zalaegerszeg első írásos említése egy Oklevélen 1247-ben történt, és ez előt tisztelegve rendezik a versenyt 1247 méteres távon. Más kérdés, hogy aztán verseny közben derült ki, hogy a pálya 900 méter hosszú, de ezt senki sem bánta.

A rajtpisztoly nem sokkal 18 óra után dördült el, azaz Dr. Gyimesi Endre Zalaegerszeg Polgármestere ekkor indította el a versenyzőket, akik a Dísz térről a lezárt Kossuth utcán a régi mozi felé haladtak, majd kis kört megtéve az Európa teret átszelve jutottak vissza a rajthelyre.
Az már az első körök után látható volt, hogy a Lakatos Rolandot és Korpics Attilát is magában foglaló 3 fős Aszfaltszaggatók váltó verhetetlen, de azért mindenki kihozta magából a legtöbbet. Az időjárás kedvezett a gyors futásnak, a Kossuth utcán autók nem jártak, csak néhány figyelmetlen gyalogost kellet kerülgetni, nomeg néhány fabódét éppen az útra pakoló teherautót :-)

A váltózónában zajlott az élet, szólt a zene, bíztatták egymást a csapatok. Szükség is volt rá, mert sokat kivett a vesrenyzőkből a közel 1 km-es sprintelés. Fogytak a körök, és világossá vált, hogy a 2. helyezést a délutáni órákban spontán szerveződő kanizsai csapat szerzi meg: Köves Péter, Gadányi Bálint, Kállai Roland, a harmadikat pedig a Sznopek Józsi Lubics Gyuri duó. Józsi egy igazi hajrával a végén ért célba, csak pár méterrel megelőzve a 4. csapatot!

A „Kanizsai Csajok” elnevezésű, fentebb említett lánycsapatunk is több alakulatot megelőzve nagyszerűen szerepelt, el is nyerték a legjobb női váltó különdíját, amit Sólyom a rendezés hevében spontán alapított meg, majd annyira belelkesült, hogy végül minden csapatot valamilyen extra különdíjjal jutalmazott :-)

De ez így is volt rendjén, ez a verseny nem vérre menő küzdelem, hanem egy igazi örömfutás volt.
A dobogós helyeztteknek szép emléklap, valamint egy doboz sütemény volt a jutalma, melyet közösen elfogyasztva (mármint a sütit), pozitív élményekkel és energiaegyensúllyal zártuk a napot.

lgy.
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


3 hozzászólás

Anita [ 2009-05-16 16:25 ]

Tényleg jó kis buli volt!Bár ha jól látom ezen a képen Szilvi finoman szólva mosolyog, ami azt jelenti, hogy nem hajtotta szét magát,amiből pedig következik hogy megverhettük volna a Lubics-Sznopek párost!Szilvi! Ezt mi hagytuk????:)))))bálint [ 2009-05-15 22:46 ]

fantasztikus moka volt:DK.Attila [ 2009-05-15 21:56 ]

Köszi, hogy eljöttetek ennyien Kanizsáról, ez most nem a vérre menő küzdelemről szólt, hanem a jó hangulatról. (csak ezért nyertünk ez egyszer:-) ). No, és a Sólyomnak tényleg ez a hivatalos második keresztneve, akármilyen furcsa is:-)
AttilaHonlapkészítés