KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

Nyuszi duatlon - 2009.03.28.

Ha tavasz, akkor Nyuszi Duatlon Kanizsán. Már több, mint egy évtizede kedvelt szezonnyitó versenyünk a sétakerti megmérettetés. Nekem régi, nem múló szerelmem a kerékpár, a futást csak jóval később kedveltem meg, az úszás és a feleségem (aki szintén örök) csak ez előbbiek után következett... A három sportág űzéséből értelemszerűen adódott, hogy rendszeres látogatója lettem '92 óta a triatlon és duatlon versenyeknek. Bennem ezért sincs annyi futókilométer, mint azokban, akik csak a rohanásnak hódolnak. De jó ez így: változatos az edzésprogramom, könnyebben oldódik a monotónia, és élesben tri- vagy duatlonozni semmi máshoz nem hasonlítható élmény.
Ezt az érzést elevenítettük fel március utolsó szombatján aprók, idősebbek egyaránt. Mi, legöregebbek, azaz 40 felettiek hatan voltunk a mezőnyben, és bizony reálisan csak az 5. helyet tartottam elérhetőnek. Czigány Robi orvos-világbajnok triatlonos, a legjobb hazai amatőrök egyike, kell-e ennél több? Binder Tomi (Zeg.) rengeteg energiát fektet az edzésekbe, amellett még szépen fejlődik is vénségére. Lelkó Attila (B.fenyves) és Trencséni Gyula (Kiskanizsa) mai állapotomat figyelembe véve szintén nem tűnt verhetőnek. Katz Rudival számítottam magunkat a mezőny végére. Az első 1 km-es futás idejét nem tudom, mert az órám nem indult el, de kb. 4 perc lehetett. Nem vagyok büszke rá, de most ez van. A bringa jól ment, közel 30-as átlagot tekertem, ami tekintve a technikás, rövid (összesen 4.5 km) pályát, és azt, hogy mindkét klipszem eltörött a depókijáratnál - azaz a hajtási hatékonyság jelentősen csökkent -, jó eredmény. A befejező 500 m futás tempója kb. ugyanaz volt, mint az elsőé, végeredményben úgy 15.5 percet voltam pályán, és a 3. helyen futottam célba. (Tomi és Robi mögött.) A különböző (tüdő-)bajaimnak köszönhetően ezután persze egy napig köhögtem fel mindenféle nemkívánatos anyagokat, de hát nem bírok a természetemmel. A hosszabb, inkáb aerob jellegű megterhelések szerencsére ilyen problémát nem okoznak.
A versenyen viszont hűtlen voltam magunkhoz, mivel kötelezett a hűség: 17 éve a TRI-CO Triatlon Klub színeiben űzöm ezt a műfajt. Na de majd az Ultrabalatonon...!
Most viszont megyek bringázni, mert még fáj az Achillesem. Sziasztok, mindenkinek szép tavaszt. (2009. 04. 04., 15:24)

Csaba

További futóklubos résztvevők, helyezéssel:

Jeszenői Réka (8.)
Gadányi Bálint TRI-CO TK színekben (2.)
Vránics László TRI-CO TK (3.)
Katz Rudolf (6.)

Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Honlapkészítés