KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!VTM - 2014
Az idei évben edzegettem, de sérülés miatt alig több mint felét tudtam csak futni a tervezett mennyiségnek. A VTM-et felmérő versenynek szántam, hogy lássam hol is tartok.
A Hoka tagokkal közösen volt a szállás nem messze a rajttól. Messze tudtam csak leparkolni a starthelytől, így kényelmesen elkészültem és már indultunk is. Meglepetésemre nem rántotta meg túlzottan az eleje a mezőnyt, vagy 15-en lehettek előttem. Lassanként azért eltávolodtak a futók egymástól, de én egy 3-4 fős csoportban haladtam egészen az első frissítőpontig. Én csak átrohantam rajt, a többiek lemaradtak. 2 új társsal gazdagodtam akiket utolértem hamarosan. A következő ellenőrzőpontig egy futó került el, ha jól emlékszem, de mi sem hagytunk el 2-3-nál többet. Vitányvárnál a technikás lefelén kicsit megléptem a többiektől, de aztán kitartóan jöttek utánam.
Várgesztes volt a következő frissítő, ahová küldtem előre egyéni frissítést is. Nem vackoltam vele sokat, de így is négyen megelőztek – közülük hárman el is mentek igaz a maratoni távra a következő kereszteződésnél. Ezen a szakaszon lelasulltam kissé. Pulzus megvolt, de csak nem akartam tempósan haladni. Be is ért Czunyi Karcsi egy másik futótárssal, de 50 méternél jobban nem távolodtak el sohasem. Nem versenyeztem velük, mentem a saját tempómat. Aztán hosszú szelíd lefelé következett, ahol kezdtem növelni a tempót, így kicsit gyorsabb voltam náluk. Vérteskozmán a frissítőnél Karcsi visszaelőzött, de újra feljöttem rá majd nagyon-nagyon lassan elmaradt mögöttem. Visszacsatlakoztak az útvonalra a maratonisták is közben, ami egy kis változatosságot hozott a versenybe. Itt kaptam az információt, hogy negyedik helyen állok az ultra távon, ami meglepetés volt mert tizedik hely körül gondoltam magam. Furcsa módon többen sétálgattak még síkon is a maratonisták közül, pedig ekkor nem volt mögöttük még 25 kilinél több. Ismét frissítő, majd a nagyon-nagyon hosszú P+. Soha nem akart vége lenni, néhány maratonista mellett mentem el. Utolsó frissítőállomásnál már azt hallottam, hogy harmadik vagyok, amit kételkedve fogadtam ... de a fiúk még azt is sorolták ki van előttem (persze tévesen, valakit nem vettek észre ). Innen már csak lefelé a célhoz. Tempósan haladtam, mert nem volt információm az előttem állókról és a mögöttem lévőkről. Ezen a szakaszon azért nehéz már bárkit is megelőzni, lefelé mindenki szedi a lábát.
4:27-es idővel értem célba, ami a negyedik helyre volt elég. Mind az idő, mind a helyezés pozitív meglepetés volt. Az idei verseny más pályán ment mint a tavalyi – az útvonal az ugyanaz volt, de a pálya nagyon nem. Hasznos volt még a track is amit az órámra töltöttem, így végre elkavarás nélkül teljesítettem ezt a versenyt (harmadik alaklomra).
Frissítés terv szerint ment, 120g + 120g szénhidrátbevitelt terveztem isoból és gélből is, mintegy 20g iso maradt meg.
Köszönöm a szervezőknek a szervezést, a frissítőállomáson dolgozóknak a frissítést és a biztatást, a szponzornak pedig a szponzorlást.
A track pedig:
Itt elérhető

Üdv,
csika


Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


Honlapkészítés