KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Akik ott lesznek a Kanizsai Futóklubból

4. Balaton Szupermaraton

Megkérdeztük a tókerülőket, milyen távon indulnak, hogy sikerült a felkészülésük, milyen eredménnyel lennének elégedettek. Íme a válaszok:

Druskó Zsófi

2010-ben vettem részt először ezen a versenyen, a Félbalaton Szupermaratonon. Gondoltam, hogy idén megpróbálom a hosszabbat, az egész Balatont körbefutni. Ez edzésnek is jó lesz az Ultrabalatonhoz.
A téli felkészülésem jól sikerült, igazi betegségem sem volt. Ami aggaszt, hogy pár hete elkezdett egy fogam rosszalkodni, és igazán még nem alakult ki. hogy mi is lesz vele. Most reménykedem, hogy javul.
Szóval ezért inkább a túlélésre megyek, aztán majd meglátjuk.
Ha szeretnétek drukkolni, küldjetek sok-sok egészséget nekem. Akkor minden rendben lesz!


Rudolf Tamás

Első alkalommal indulok ezen a versenyen. Az utolsó 2 hét kivételével jól sikerült a felkészülésem. Sajnos utolsó héten beszedtem egy kis megfázást, amiből még mindig nem keveredtem ki. Előtte héten pedig egyéb elfoglaltság miatt nem tudtam a tervezett távot lefutni. eredetileg egyik fő versenyemnek szántam a Balaton Szupermaratont. De evés közben jön meg az étvágy. Szeretném magam ultratávon kipróbálni idén, amihez ez jó belépő lenne. Még soha nem voltam többnapos versenyen (kivétel a siófoki Balaton maratont, de az nem ez a kategória). Így nem is tudom pontosan hová kellene tennem magam időeredmény tekintetében. Van egy álomidőm, de azt majd akkor ha sikerül megfutnom – ha nem az sem tragédia, legfőképp ez a megfázás pont most nem hiányzott ehhez.

Köves Péter

Itt a 352-es sorszámú páciens jelentkezik, a balatoni 4 napos elmeosztály újdonsült versenyzője. Ebben a mondatban minden kérdésre válaszoltam szinte :)
Célok? Hát azok mindig kellenek ugye, most ez lett.
A verseny elsődleges - már beteljesült - tapasztalata: Maximális tiszteletem mindenki előtt, aki olyan nevű sportot űz, melynek elnevezése "ultra"-val kezdődik!
Már most azt mondom, hogy én soha nem fogok rendszeresen ilyen nevű sportokat űzni - legalább is "futásilag" ezt most így gondolom.
Szerintem felkészültem, illetve hát biztos lehet benne mindenki, gondoljunk csak az előző mondatomra, nem kellett sokat gondolkodnom rajta, tapasztalat szülte. Szóval a felkészülést végigcsináltam egy magam készítette edzésterv alapján, melynek egyetlen lényege a sok kilométer beszerzése, illetve sorozat terhelés. Tökéletesen sikerült, csak hát tudjuk a verseny az más. Mert van egy dilemmám: alighanem azért lettem előbb Iron Man, mert ott reggel fel kelsz, és tudod, hogy aznap vége. Itt nincs aznap vége..,-és ez némi - nem kis - bizonytalanságot vetít előre számomra. Ha fel készültem, ha nem. Na, például már ezért érdemes elindulni nem? - tuti meg lesz a dilemmára a válasz.
Visszatérve az edzésre: a távolságok zsákolása, a fáradságtűrés mellett semmi egyebet nem csináltam, mint általános erősítést. Egy kis fekvőtámasz, hasprés.Óra futás közben csak azért volt a kezemen - ha, volt egyáltalán - hogy kb. be tudjam lőni, - elméletem szerint minden edzés 6 perc/km történt - mennyit is futottam. (így valószínű, kicsit többet futkostam, mint amit számoltam..-a "tutira" mentem":)
Nos hát körülbelül ennyi, mert írhatnék az ideális felkészülésről másképp is. De Béla mondta nekem, valahol mindig fájni fog valahol ezeken a távokon. Fáj a derekam, és kifejezetten a sarkam és az achillesem, meg a bal térdem.., de majd elmúlik! Vagy például most vasárnap - Kispál és a Borz után - a "szívemet.... a wc-n" , valami vírus lehetett, de győztem.
Szerdán hajnalban "elugrok" Pécsre írok egy anatómia Zh-t, aztán visszajövök dolgozni, majd este irány Siófok, ahol már valószínűleg ott sumákolnak megbújva majd a következő napi eső felhők, szél úrfival komálkodva..-mert így lesz valahogy ezen a versenyen. No igen ám, csakhogy milyen jó is ez! Egy kis verseny előtti adrenalin a zh.-n, egy kis gyorsítás a munkában, aztán utána Hawai. Az eső és a szél hűt, nincs meleged. Sőt, ha a szél meg úgy "akarja", segít. Ja, és ha a napocska süt, akkor az meg melegít. A Balaton meg szép.Minden jó, tökéletes!
Kísérőm nem lesz, de szerintem az mindenkinek jobb, ismerve magam. Lehet egy árva kukkot se tudna beszélni velem.Sokkal nagyobb segítség, és muníció, hogy sokan velem lesznek, szurkolnak. Tuti tele lesz a az email fiók, a teló a sok-sok biztatással - amire én meg nem fogok válaszolni, mert a hülye elméleteim: tudom kik vannak velem, meg ilyenek..; de természetesen jól esik, erőt ad stb.; és bocsánat előre ezért -, illetve a sok-sok pozitív példa, a klub összes futójának ereje, példa értékű tettei, teljesítményei mind kiváló ösztönzők.
Apropó elméletek: frissíteni ott kell, ahol adnak. Amúgy egy másik elméletem: futni meg ott kell, ahol tudsz, ha időd fontos - de nekem most nem az.
A hosszú versenyeket azért nem kedvelem: mert nem lehet leülni az asztalhoz, megenni a levest, meg a másodikat, aztán a desszertet- azaz pl. az ebédet. Azért megígértem mindenkinek, hogy nem csak 21 km után iszom.. ahogy szoktam.
Arra a kérdésre: " miért végett ez az egész?" - a válaszom: a célbaérésért!
Hát így valahogy. Hajrá mindenkinek, minden távon - de csak ésszel!
A célban találkozunk, ez egész biztos!


Katz Rudolf

A szombati napra nevezetem, a Badacsony - Balatonfüred távon. Tavaly indultam először, akkor a teljes körön, ami a Kanizsai Futóklub tagjainak támogatásával feledhetetlen, meghatározó élmény volt. A teljes kört 24:37:49 (95% a limithez képest) - alatt sikerült teljesítenem, amiből a legnehezebben pont a harmadik nap sikerült (több mint 98%). Részben ezért, részben mert a legváltozatosabb szakasz, neveztem erre, amit már tavaly elhatároztam. A fő célom, hogy a futás által egy újabb nagy élménnyel legyek gazdagabb. A tavalyi sikeres teljesítés ellenére vannak nyitott kérdések, például, hogy a tavaly téli, és az e télre tervezett edzésadag fele mire lesz elég. Számszerűsített célom, hogy valahol 5:10 és 5:40 közt beérjek úgy, hogy vasárnap itthon még tudjak és legyen kedvem futni 16 km-t. Ha néhány nap után az esemény emléke kellően pozitív lesz, alap lehet egy merészebb vállalkozáshoz, aminek időpontja április 16. (a helyét egyenlőre nem írom le).

Rajtuk kívül Kovács Balázs a második két napon indul, míg Szokoli Csaba ugyanekkor párban tervezett helyett szintén egyéniben vág neki a táv második felének.

Hajrá mindenkinek!!

A verseny honlapja elérhető itt!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


10 hozzászólás

SzCsabi [ 2011-03-17 09:01 ]

Sziasztok,
Sajnos lesérült a váltótársam, (kiváló hobbi-félmaratonista) előfordulhat, hogy egyedül vágok neki a Fél Balcsinak. Elég őrültségnek hangzik... A cél,hogy végig menjek... futva
Hajrá: Zsófi, Rudi, Peti, Tomi
Badacsonytól jövünk mi is Rudival.Béla [ 2011-03-17 08:20 ]

Hajrá Leventék! Bárcsak én is köztetek ......., nem nem ez így van jól.

Kitartóan, keményen és persze okosan!
Jó futást mindenkinek!M.Zoli [ 2011-03-17 07:16 ]

Hajrá mindenkinek,problémamentes,élményekkel teli napokat kívánok nektek.Toljátok neki, mi szurkolunk itthonról!vassgabi [ 2011-03-16 22:31 ]

Jó időt kívánok így is, úgy is. Kívánom még, hogy érezzétek magatokat nagyon-nagyon jól.
Zsófi: majd kitisztul az a gyulladás a felpörgetett vérkeringéseddel.
Tamás: ezt nem gondoltam volna, frankón csak tovább!
Péter: nem számít, ha nem olvasod el ezeket, majd írd le az élményeidet- nekünk az is elég.
Rudi: imádunk még mindig, és jó lesz!!!
Százinak és Csabának is sok sikert, gyűjtsetek élményeket.

Szép diőt: Gabicsika [ 2011-03-16 20:34 ]

Úgy tűnik Peti nem szereti az ultrás dolgokat ... azt kell gondoljam a deca ironman-re gyúr ...Judit [ 2011-03-16 19:29 ]

Hajrá Zsófi, hajrá Fiúk! Toljátok, de csak okosan. Bátrak vagytok és erősek! Nagy élmény lesz, kétségtelen, picit irigykedek...Györgyi [ 2011-03-16 17:42 ]

Hajrá mindenkinek,le a kalappal előttetek!sz [ 2011-03-16 17:14 ]

Kedves Balcsizók!
Sok-sok élményt kívánok nektek, jó futást, szép időt, hátszelet és, hogy teljesüljön, amit szeretnétek! Én tuti követem majd az eseményeket és szorítok értetek!
Ha lenne olyan, hogy nem élvezitek a dolgot, gondoljatok ránk, akik a munkahelyen irigykedünk és szívesen futnánk helyettetek!Anita [ 2011-03-16 16:58 ]

Drzsónak!!! Frankón meglesz, ügyes vagy!!!Ja, és ha gond van a fogaddal bátran kiálts dr. Akkunak, majd rohan oszt jól kihúzza....:-))) Nem lesz semmi gond, szépen fogsz menni, és egészségesen!!!!Hajrá
Tamásnak! Nagy hajrá!!!! Az elején azért fogd vissza a lovakat...:-)Ha szépen beosztod az erőd, minden okés lesz....Egyél-igyál rendesen, és szépen megcsinálod...:-)Szerintem meg fogunk lepődni mind az eredményeden majd!
Peti! Hát imádlak ezért a filozofikus természetedért!Nem kell hogy ultrás légy....te sok kili nélkül is legyűrted volna ezt a távot! Nagy hajrá, és küldöm az energiát:-)
Rudi! Minap láttam, hogy szuper formában vagy....nincs min aggódni! Szedd a csülkeid!!!
Százi biztos jó időt fog futni, és a Szokoli pár is biztos tempózik majd!
Kicsit irigykedem.....nagy mulatság lesz! Nagy hajrá mindenkinek!Fedit [ 2011-03-16 15:16 ]

Zsófinak: EGY egészséget, de azt egészet!
Tamásnak: Gyógyulást és szárnyalást!
Petinek: Elmebajból nem kigyógyulást (mert egyébként ez marha jól áll neked:))-mellesleg sikeres vizsgát!
Rudinak: Kellemes emlékezést!
Mindenkinek ideális időjárást és jó futást!
Hajrá!!!Honlapkészítés