KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

Balaton Szupermaraton - csapatban



Azzal szeretném kezdeni, nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen immár harmadszor indulhattam ezen a rangos rendezvényen. Az első évben 12.-ek lettünk 14ó 45 perces időeredménnyel, a tavalyi esztendőben jelentősen előreléptünk és az abszolút mezőnyben az előkelő 2. helyen végeztünk, de a korcsoportunkban (+137 év a 4 váltótag összéletkora) győzelmet arattunk 12ó 27perces idővel. Az idei évben az abszolút babérkoszorú megszerzését tűztük ki célul.

Még mielőtt a versenybeszámolómra rátérnék, meg szeretném említeni és kiemelni azokat a sportársaimat, akik egyéniben teljesítették a 4 napos verseny 195km-es össztávját. Gratulálok nekik, Övék az igazi elismerés. Külön kiemelném
- Kerényi Farkast
- Szabó Bélát
- Katz Rudi barátomat
..és persze nem elfeledkezve a félBalatont teljesítő Druskó Zsófiáról sem.
Hősök vagytok és a hősökre nagyon is szükség van a mindennapjainkban. Felnézek rátok és további sok sikert kívánok nektek:)



1. nap

Visszakanyarodva az idei versenyre már a rajtcsomag átvételekor éreztem magamon és a sporttársaimon egyaránt a verseny előtti izgalmakat, alig vártam, hogy eldördüljön a startpisztoly, és átadhassam magam a futás okozta gyötrő élvezetnek.
A Magyar Honvédség 54 Veszprém I.-es csapatanák tagja voltam az idei versenyen.
Csapattársaim: Kovács Gábor, Treligyik Tamás, Gergely Zoltán, aki sajnos vesekőműtéte miatt az utolsó pillanatban kivált a csapatból. Ezúton is jobbulást kívánok neki.
Már a rajt elötti bemelegítés alatt éreztem, jó erőben vagyok, ezért kellő önbizalommal végeztem az utolsó simításokat.





Az járt az eszemben, mindent meg kell tennem,hogy az élen adjam át a stafétát a váltótársamnak. Az első nap 46,7 km volt a táv Siófoktól-Fonyódig, nekem ebből 14,4 km jutott.
A 11 órás rajt elött pár perccel már magasra szökött bennem az adrenalin, és Péter Attila szpíker visszaszámlálása után eldördült a startpisztoly - nekiiramodott a tömeg, sok ismerős kedves arc...
Szinte a rajt pillanatától az élre álltam, és mondhatni elég erős tempót diktáltam. 1, csak 1 legény volt talpon a vidéken, aki velem tartott, és kb 5 km-ig elkísért, de neki is erősnek bizonyult az iram és fokozatosan lemaradt, így kb. 3 és fél perces előnnyel érkeztem az 1. váltóhelyhez 54.40 mp-es időeredménnyel, ami a célig 6 percesre duzzadt. Az első nap után az abszolút 4 között 3 katonacsapat is helyet foglalt, így még nagyobb presztízst jelentve csapatomnak.



2. nap

A 2. napon Fonyódtól-Szigligeti várig kellett valahogy eljutni a versenyzőknek, ami 52,9 km-es szakaszt jelentett.
Rám az utolsó szakasz 21,2 km-es távja jutott, ami kimondottan nehéz etapnak mondható, mivel a finish teljesítéséhez elkél a hegymászófelszerelés. A táv első 2/3-át nagyon jól abszolváltam, az utolsó 6-7 km bevallom, nagyon nehezemre esett, szembeszéllel neki a Himalájának:), de végül 1ó 25 perc 22 mp-es, nem túl rossz idővel beértem a célba.
Az összeesés szélén voltam, mikor elém állt egy mosolygós arcú hölgy és a nevemen szólított. Kérdőn néztem rá, Ő visszanézett rám.....és bemutatkozott: Kolonics Tamásné vagyok mondta...Arra kezdtem gondolni, hogy most ébredtem a kómából és kiderült, hogy bigámiát követtem el....:) Szerencsére nem erről volt szó... kiderült, hogy Váchartyányi és a férje egyéni futó. Megbeszéltük, hogy a holnapi Badacsonytól induló rajtnál találkozom a "névmásommal".
A 2. napon meg kell említenem, hogy megráncigálták az oroszlán bajuszát: egy páros csapat megelőzött bennünket, a Coca-Cola Testébresztők II-es csapata: Makár László (Lacus) és Galántai György (Gyuri) összeállításban.
Ezt követően velük vívtunk ádáz küzdelmet. A nap végén már bizakodtunk a győzelmünkben, hiszen több mint 13 perccel vezettünk.



3. nap

A 3. napon kissé kábán kezdtem melegíteni, hisz az előző este a másik 3 veszprémi csapattal közösen pár üveg ízletes fehérbort elfogyasztottunk. Ez a nap volt a km-eket tekintve a legrövidebb (43,6km).
Míg a bemelegítést végeztem, összejött a "nagy találkozás". Ott állt elöttem KOLO...piros színű rajtszámmal, rajta Kolo felirattal...Irigyeltem Őt, na nem a vörös rajtszám miatt, hanem mert egyéni indulóként KOLO felirattal...míg az enyém fekete Kolonics Tamás volt....Jövőre a két Kolo együtt...:)
Nagy készülődés előzte meg a közös fotózkodást, amire a verseny rendezősége is felfigyelt és rákaptak a sztorira, hogy itt van két Kolo, akik előtte nem is találkoztak, sőt nem is igen hallottak egymásról. Közel 10 perces riportot készített velünk a Spuri web TV-je. Nagyon emlékezetes és egyben megható volt számomra találkozni Koloval.





A név kötelez, ezt szem előtt tarva, nevünkhöz méltóan Kolo teljesítette a 4 napot egyéniben, ehez külön gratulálok neki, aki elötte még maratont sem futott. SZÉP VOLT KOLO!
Ezek után nem meglepő, hogy boldog várakozással készülődtem a rajtig, már akartam futni,versenyezni....
Ezt a szakaszt Lacussal futottam volna végig, ha bírom a tempóját, de mikor 5 km-hez értünk és 17.30 at sem mutatott az óra megijedtem - erős ez neked Kolo...és még van majdnem 9 km, ezért visszavettem kicsit, de így is 10 km-nél 36.20 nál voltam. Kissé belassultam a végére, de egy jónak mondható idővel 49 perc 13 mp-es idővel teljesítettem a 13.5 km-t. Ezt a versenynapot 2 óra 46 perccel toronymagasan nyerve teljesítettük.



4. nap

A verseny zárónapján 52.2 km várt ránk Füredtől-Fonyódig, és szinte biztos volt a siker, ami csak valami balszerencse folytán csúszhatott volna ki a markunkból. A rajtoló ezen a zárónapon Gabci barátom volt, nekem a 2. leghosszabb szakaszt dobta a gép. Az Almádiban lévő váltóhelyen vártam a társam, elöszőr Lacus tünt fel, őt kb egy perccel Gabci követte. Lendületesen kezdtem, csak valahogy bírjam ki ezt az utolsó fellépést - gondoltam magamban...18,2 km - menni fog...Lacus már elég kimerült volt, és utólag kiderült, vérhólyagos lábbal rótta a km-eket, ezért viszonylag hamar utolértem, majd 2-3 km-t próbáltam segíteni neki...láttam, hogy nem esik jól neki, elköszöntem és erősebb tempóban folytattam tovább, közben drukkoltam neki, hogy tudja teljesíteni a távját. Végig jól éreztem magam, és jól is ment a futás. 1 óra 10 percen belül teljesítettem a 18.2 km-t, amiben viszonylag elég sok szint is volt. Elsőként váltottam, kb. 7 percre rá jött Lacus, örültem, hogy láttam őt. Beszélgettünk kicsit, de el kellett köszönnöm, hisz a befejező emberünk Treli vágtatott a siófoki cél felé...Már az első nap végén megfogadtuk, ha nyerünk, megmártózunk a Balcsiban...kezdtem aggódni a bevállalt feladat miatt...:)
A cél elött 500m-rel csatlakoztam Gabcival Trelihez és közösen futottunk be, majd közösen beváltottuk igéretünket és 1-2 perces fürdőzés után izomgörcsöt kapva a 9 fokos vizből dideregve kászálódtunk ki a partra.





Nagyon boldog voltam és elégedett .....az eredményhirdetésen már semmi fáradságot sem éreztem, csak határtalan örömet, és büszkeséggel töltött el, hogy ennyi nagyszerű sportember között mi lehettünk a legjobb csapat. A dobogót teljesen elfoglalták a katonák, hiszen a 2. helyen a debreceni lövészek, míg a 3.-on a győri rakétások végeztek. Nekik is szívből gratulálok

Jövőre ismét szeretnék menni és ha minden úgy alakul, ahogy tervezem, én is átélhetem, amit Rudi barátom, Kolo és a többi egyéni futó is átélt idén...egyedül megtenni a 195km-t.

Hajrá,hajrá,hajrá!!! A futás legyen velünk........

Kolo





Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


14 hozzászólás

Treli [ 2010-04-06 13:47 ]

Örülök h most már rendszeres tagja lehetek ennek a fantasztikus csapatnak!Jövő évi feladat:CÍMVÉDÉS!!!:)



peter [ 2010-04-01 13:11 ]

Nem'tom eldönteni, hogy a beszámoló pompásabb, vagy az eredmény.. Gratulálok mindkettőhöz!



Roli=hobbifutó:-) [ 2010-03-31 20:27 ]

Most olvastam 4.szer....hát igen még most is a hatása alatt vagyok...Higyjétek el Kolo "élőben" is nagyon tud mesélni(főleg ha ivott pár üveg sört:-))sokszor utaztunk együtt honvédségi buszon és még az is hallgatta a történeteit,élményeit aki soha nem futott...talán ez fogott meg elöször...mert igenis ez számít...milyen"gazdag" ember...irigyeltem bizony! láttam szenvedni,küzdeni,örülni...most már én is éltem át hasonlót...és ez elmondhatatlan,leírhatatlan..és mindig eszembe jut ha szar napom van,pocsékul megy a futás,fáj mindenem...iszonyú erőt ad...egyébként Kolo kislánya(Koni!) írt 1 fogalmazást Apukájáról...(remélem nem baj h ideírtam..)hát az ütős...remélem 1szer megosztja mindenkivel...nem árulom el..,de lehet h sokan "belegondolnak"...és futni..."élni" kezdenek...szóval a teljesítményük mint mindig most is FANTASZTIKUS!!!...Ő szokta mondani: mert nyerni jó!de hozzátette azt is h az igazi nyertes aki ott szenved a félmaratonon órákat és akkor is megcsinálja...na ez a nem mindegy!!...



Szurkoló [ 2010-03-31 11:03 ]

A kép ne tévesszen meg senkit
a 4.-ik nap távja csak elírás
"A verseny zárónapján 52.2 km várt ránk Füredtől-Fonyódig.."
És Kolóéknak nem kellett átúszni Balatont..:-)))Ettől függetlenül nagyszerűek voltatok.Szívből gratulálok valamennyikőtöknek!



KatzR [ 2010-03-31 09:30 ]

Kedves Béla, Koló!
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a limit idővel versenyző, veletek egy lapon szerepel.Itt is köszönöm a reggeli találkozások biztatását, tanácsait és a fenti kedves szavakat. Kívánom, hogy teljesüljenek vágyaitok, és sokáig örömötöket leljétek a futásban.



Judit [ 2010-03-31 09:09 ]

Ja, és első napon miért kellett félretolni a kerítést??? :-o



giorgio [ 2010-03-31 08:58 ]

Szép volt Koló! Ez a tempó ilyen távokon számomra fantasztikus. Én résztávozáskor bírom így 4-800 méterig... Bravó!



Judit [ 2010-03-31 08:07 ]

Hijj, de jó kis beszámoló. Írj máskor is légyszi, nagyon tetszett!
Ja, és persze gratulálok a futáshoz is, mondjuk az eredmények nem meglepők, láttalak már soxor edzeni, Te a városban is úgy nyomod, hogy ihajj...



szilvi [ 2010-03-31 06:41 ]

Szánkből vette ki a szót mi? :-))))



Korpics Attila [ 2010-03-30 20:59 ]

"átadhassam magam a futás okozta gyötrő élvezetnek"- hát ez nagyon jó volt!:-)

Gratula!



Anita [ 2010-03-30 20:04 ]

Már tavaly láttam, hogy nagyon jó formában vagy....tudtam, ahová te beteszed a segged abból nyerés lesz! Vigyázz a két srácra (Krisztiánra, és Rolira)és ne hajszold Őket túl:-)))) Gratula!



Kolo [ 2010-03-30 16:07 ]

Köszi csajszik...megígérem,hogy eztán többet fogok írni és renélem lesz miről...már van is...hamarosan olvashatjátok:)Nezei futás angyalbőrben című sztorit..Külön gratula a Kanizsai Futóklub legnagyobb büszkeségének Szilvinek...és persze Anitának is...nagyok vagytok csajok...és KACSÁK:)



vassgabi [ 2010-03-30 14:48 ]

Bakker!
Piszkos jó időt nyomtatok, csak lesek.
Nagyon nagy dícséret érte, fasza gyerekek vagytok! :)
Gratulálok Mindenkinek.
Üdv: Gabi



szilvi [ 2010-03-30 11:48 ]

Hú Koló! Ez nagyon klassz beszámoló volt! Remélem ezután gyakrabban fogsz írni! :-)
Hatalmasat mentetek, szinte éreztem az endorfin löketet a beszámoló olvasása közben!
További sok sikert kívánok!







Honlapkészítés