KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Beszámoló

Tavaszi Balaton kerülés

BSI Balaton Szupermaraton, négy napos tókerülés (46,7 – 52,9 – 43,6 – 52,2 km). Már harmadszor, azaz eddig mindig, amiért kibérelhettem a 40-es rajtszámot. Ez a verseny is nagyban segítette első botladozó lépéseimet az ultrafutás csodálatos világában. Ugyanakkor a mai napig is tartogat lehetőségeket a fejlődésre. Nekem ez az idénynyitás.
Nagyon szép tavaszi időnk volt, nem panaszkodhattunk. A szervezés továbbra is klassz volt, olyan igazi „utazó cirkusz filling”. De a sok-sok ismerős, és a menetközben lett ismerős arc is felejthetetlen. És ugyanúgy hozzátartozik a gyúrószobák vicces, sziszegős hangulata is, ahol naponta helyrekerült egy-egy alkatrészünk.Eddigi eredményeim: 2008-ban 21:06:11; 2009-ben 19:00:50; az idén 2010-ben 18:09:36. Idei napi átlag tempók: 5:22; 5:43; 5:22; 5:46.
Számomra a verseny értékei, és az új tapasztalatok a következők:
1. Minden évben folyamatos a fejlődés, persze 21 óráról könnyebb volt nagyobbat ugrani, mint 19 óráról.
2. Gyorsultam a szupermaratoni távokon. 45 km-ig jelentősebben, míg 55-ig mérsékeltebben.
3. Első napon az első 10 km-en 4,80-cal sikerült futni, amit még előtte soha.
4. A dombokat mindig megfutottam, és ha tudtam a síkfutás tempójában.
5. Erős felkészülés közepette jöttem a versenyre, sikerült itt 50 percet javítanom, és a végén kellemes fáradtságot éreztem, de van bennem további lendület terveim folytatására. Jól működik a gyors regeneráció.
6. Örülök annak, hogy „elfutottam” az elejét néhány napon, mert így tesztelhettem a határaimat. A harmadik napi örömfutást kifejezetten élveztem.
7. Nem mindig törődtem bele a természetes lassulásba, sikerült helyenként megindulni, főleg a célok előtt 7-8 kilométerre.
8. A második napi hirtelen jött meleg idő sok mindenre figyelmeztetett. Mindig koncentrálnod kell a körülményekre, és aszerint segítened magad (öltözet, sapka, kaja, ital, ásvány). Ezen ne múljanak veszteségek.
9. A futótársakkal való együttküzdés sokat segíthet, ezt kiaknázhatod, de tudnod kell saját tempót is futni, amiben neked egyedül kell küzdeni terveid szerint.Nagyon jól esett ez a verseny! Természetesen hálás köszönet mindenkinek, minden buzdító jó szaváért!
Nagy-nagy elismerésem Rudi barátunk „pionír” teljesítményéhez, és örülök, hogy valóra váltotta álmait! Tomi tábornok úréknak, pedig mély tiszteletem az eredményhez, jól mennek azok a zergelábak!
"Zsófinak gratulálok, hogy megpróbálta a több napos versenyzést és hogy ez az előkelő második helyet jelentette! De elsősorban annak örülök, hogy személyesen találkozhattunk. Farkas barátunk teljesítménye is hatalmas dicsőség. Szép volt Farkas, minden elismerésem!"

Szabó Béla
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


4 hozzászólás

KatzR [ 2010-03-31 09:25 ]

Kedves Béla, Koló!
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a limit idővel versenyző, veletek egy lapon szerepel. Itt is köszönöm a reggeli találkozások biztatását, tanácsait és a fenti kedves szavakat. Kívánom, hogy teljesüljenek vágyaitok, és sokáig örömötöket leljétek a futásban.Judit [ 2010-03-31 08:04 ]

SZia Béla, ezt a tudatos, kitartó, nagyon okos felkészülést és versenyzést szeretném "megérezni", megtanulni én is. Te már professzora lehetnél a témának, gratulálok, lesz itt még sok fantasztikus hír Felőled, biztos vagyok benne!Anita [ 2010-03-30 20:09 ]

Hát nem tudok mit írni...Főleg azután , hogy rá egy hétre láttalak Veszprémben egy laza 6 órát futni.Meglesz ez a Leonidasz Bácsi ! Azt garantálom!szilvi [ 2010-03-30 11:41 ]

Gratulálok Béla! Most így is, nem csak személyesen. Irigylésre méltó az a tudatosság, ahogy haladsz a célod felé! Tisztellek érte!Honlapkészítés