KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Versenybeszámoló

Balaton Szupermaraton 2009. 03. 19 - 22.

2009. március 19. és 22. között rendezte meg a BSI második alkalommal a Balaton Szupermaratont, mely négy nap alatt kerülte meg majdnem teljesen a tavat. A négy szakasz a következő volt: Siófok-Fonyód 46,8 km; Fonyód-Szigliget 52,9 km; Badacsony-Balatonfüred 43,1 km; Balatonfüred-Siófok 51,7 km. Összesen 194,5 km.

Többen ismeritek már futócéljaimat, elsősorban a nagyon hosszú futásokra szeretnék felkészülni. Azért vettem részt tavaly is, és most ezen a versenyen, mert jól beleillik az éves ütemezésembe, hiszen a téli alapozó felkészülés után az első komoly megmérettetés ez, ahol az ultrafutásban oly fontos regenerációt „gyakorolni” lehet a négy nap alatt.

A verseny szervezése nagyszerű volt, élveztem részt venni rajta. Minden a helyén volt, az útvonal jelzése, a biztosítása, a roskadó frissítő asztalok. Nagyon hangulatos és erőt adó volt a nagyszámú szurkolótábor, hiszen az idén megduplázódott az egyéni résztvevők száma, összesen 117-en indultak.
Egyedül az időjárás volt más, mint tavaly, nem volt még igazi tavasz, hidegebb volt. Nemcsak a kilométerekkel, szintekkel, hanem az erős és folytonos szembeszéllel is meg kellett küzdeni minden nap. Végül is a nap sokat sütött és egyszer sem volt csapadék. A pénteki nagy hóesést is megúsztam Szigligeten, mert már befutottam és már a gyúróasztalról néztem a havazást.

Rátérve az eredményemre, a 97 férfi induló közül a 41. helyen végeztem. De most is inkább a terveimmel versenyeztem, mint másokkal. Bár a lécet magasabbra emeltem, de így is elégedett vagyok, mert 19:00:50 alatt futottam le a távot, átlagban 5:52 –es kilométerekkel. A tavalyi időmet 2 óra 5 perccel sikerült megjavítanom. Nekem ez mutatja, hogy jó úton haladok, bár jól tudom, hogy a felkészülések minőségén van még mit javítanom.



Sikerült „elszakadnom a köldökzsinórtól”, vagyis nem vittem magammal már övtáskát, csak a szervezők frissítőjét vettem igénybe egy kis kulaccsal a kezemben. Rendszeresen ettem, így a gyomor is rendben volt. Mivel sokkal erősebb tempó volt, este rendszeresen krémeztem, pótoltam a folyadékot és a szénhidrátot.
Ezen kívül a verseny alatt Láng Istvánnal (Göd) „fogtunk össze” véletlenszerűen, mert hasonló iramunkkal tudtuk egymást bátorítani és húzni.

Jól esett ez a verseny és tudom ajánlani bárkinek, mert szép a táj, izgalmas a terep, főleg a harmadik és negyedik nap, ugyanakkor egyre többféleképpen próbálhatja ki magát a futó: egyéni, váltó, párban, egy maratoni táv a harmadik napon.

Most pár napot pihennem kell, aztán megyünk tovább. Kitartó munkát kívánok mindenkinek, bármire is készül!

Szabó Béla

További részletes infók, képek, eredmények a versenyről:
Klikk ide!




Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


2 hozzászólás

szilvi [ 2009-03-28 09:38 ]

Gratulálok.Szuperul teljesítettél!Több , mint 2 óra javulás a tavalyihoz képest pedig fantasztikus!Jó pihenést és sok erőt a továbbiakhoz!



Anita [ 2009-03-28 07:14 ]

Nagy-nagy GRATULA Béla!!!!Igazán szép teljesítmény!Kívánok további sikeres felkészülést!







Honlapkészítés