KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!Angyalbőrben

...avagy a Bakancsos Bakák Beindulnak....

Hagyományosan a MH 12. Radar Század (az alakulatom) szervezésében zajlott lea MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred 2010. évi mezei futóbajnoksága a kaposújlaki reptéren március 30.-án.
Az ország szinte minden részéről érkeztem a "Radaros" bakeszok "vállogatott" csapatai. 11 alakulat képviseltettem magát a rendezvényen. Pataki Zitával egyeztetve napos, bár eléggé szeles időjárás uralkodott a versenyen. Utólag is üzenném Zitunak...nem ezt ígérte,lehet összekeverte a versenyeket és a papírsárkány eregetős megrendelést teljesítette nálunk...A versenyzők különböző távokon és korosztályokban abszolválhatták a rangos viadalt, mivel egyéni és csapatversenyekben is zajlottak a küzdelmek, 3km-en, 6km-en és 4x1000m fegyveres váltóban. Egy csapat 2 fő fiúból (35év alatt) és 2 fő érett férfiból (35 év felett) állt. A csapathelyezéseket a 4 induló helyezési számának összege adta meg, jelen esetben az alacsonyabb szám a nyerő....Egyéniben a két korcsoport külön került díjazásra. A női csapatok életkor megkötése nélkül 3 fősek voltak.

A RAJT..... 3000m
A motoros és vitorlázó kisgépek és nagy repcsik díszsorfala között 10 órakor rajtolt a 3000m-es klasszikus, uniformisos katonai race...A pasik minden udvariaskodást félretéve már a rajt elött háttérbe szorították a csajszikat...A Kanizsai Futóklub tagjai közül ebben a versenyszámban indult még Török Krisztián.
A rajt után rögtön az élre álltam (megmondom nektek őszintén...szeretek ott lenni...:) Az első km-t 3.30-as tempóban nyomtam meg..végig vezetve elég nagy előnnyel értem a célba 10.51-et futva.

Az abszolút 2. helyért öldöklő küzdelem alakult ki Krisz és a veszprémi Treli (aki a Szuperbalatonon csapattársam volt) között, végül hatalmas hajrát kivágva Treli minimális különbséggel megelőzte Kriszünket, de így is dicséretre méltó teljesítménnyel az abszolút 3., korosztályában a 2. helyen végzett.

A RAJT.... 6000m

Gyors átöltözés következett, hisz ezután nem sokkal került sor a 6 km-es sportöltözetes futás rajtjára, ahol szintén mindketten indultunk, de mellettünk készülődött az érettebbik kategóriában Hobbyfutó Pécsek Roland barátom is. Roli szereplését térdfájdalmai alaposan megnehezítették, de kemény csávó és tudtam, hogy felszívja magát.
A rajt utáni pillanatok kísértetiesen hasonlítottak az előző futamra. Rögtön az élre állva, az előnyömet fokozatosan növelve végig vezettem a versenyt, de mögöttem taktikus, kemény-férfias verseny zajlott...szeretem a férfias küzdelmeket,de most nem bántam,hogy kimaradtam belőle...:):), mindez elsősorban a fiatalabb és bohémabb korosztály elsőségéért zajlott...nem találjátok ki kik között...elárulom...Krisz és Treli egymásra találásáról szólt ez a mezei..(utólag ezt személyesen meg is köszönték nekem,örülök,hogy segíthettem nekik:):)
A célba érkezésemkor 21.30-at mutatott a vekker és különösebben nem éreztem fáradságot, bő másfél perc múlva következett az igazi verseny, az élet ismét megismételte önmagát, Treli megint lehajkrázta Kriszt (ugy tűnik a haverom popókedvelő,vagy hátimádó)...majd hamarosan érkezett Rolcsi az abszolút 5.,míg a korcsoportunkban a 2. helyen..nem rossz ez egy Hobbyfutótól igaz?
Mindkét versenytáv csapatversenyét simán megnyerte az alakulatunk..

A RAJT 4x1000m fegyveres váltó

Ismét gyors átöltözés következett, mintha egy divatbemutatóra csöppentünk volna és újra gyakorlóban pózolva készülődtünk a 4x1000m-es fegyveres váltófutás rajtjára. A csapatom első haszontalan tagja Rolcsi volt, akinek a rajt utáni erős tempóját még a térdére rögzített fásli sem bírta cérnával és kikandikálva a gyakorlónadrágja alján árnyékként követve lebegett Rolcsi után - sokan eü. papírnak hitték a fehér papírsárkányt...és némelyek még barna foltot is véltek felfedezni rajta...ezt majd a Hobbyfutó a kanizsai futóklub honlapján tisztázza, nem az én tisztem....mindenesetre a váltás jól sikerültés Császár Tamás vette át az AK-63D típusú hatástalanított géppisztolyt...a 3. váltóemberünk Krisz következett,aki a váltás elött tekintetével szerintem Trelit kersete, majd csillogó szemekkel és természetesen elég nagy elönnyel kezdte meg a puskás rohanását...impozáns mozgással még nagyobb előnyt szerezve nekem, a befutóembernek...az elmúlt évekhez hasonlóan nekem ismét az örömfutás jutott (bár a tavalyi országos döntő hasonló versenyszámában a 3.helyről óriásit küzdve nem igazán nevezhető annak:)..közel fél km-es elönnyel elsőnek értem célba...köszi srácok!!!!!

DICSŐSÉGLAJSTROM!

Az eredményhirdetésre boldogan és büszkén készülödött a csapatom, hisz az összeredményeket tekintve 90pontos elönnyel 354 ponttal az első helyen végeztünk:) és ezzel meg- és elnyertük a Vándorserleget!!!!
Hála az égnek a díjaknak említésre méltó hányada nálunk maradt,érdemes volt megrendeznem /nünk/ ezt a futóversenyt, hisz évek óta nekem jut ez a megtisztelő szerep,hogy szervezzem és rendezzem meg ezt a versenyt....
Az eredményhirdetés előrehaladtával láttam a díjkiosztó elöljárón,hogy már unja az arcunkat,hiszen elég soxor kimentünk elé...szerintem csak irigykedett ránk...

Az első állomást tehát sikeresen teljesítette a Kanizsai KatonaFutóklub gőzöse, ami remélhetőleg még nagyobb sebességgel robog tovább az április 15-i országos mezei futóbajnokság Püspökszilágyi állomására...

"Megy a gőzös, megy a gőzös a versenyre
Kanizsáról,Kanizsáról majdnem Pestre
Hobbyfutó, Kolo és Krisz
Ez a trió minden dijat úsgyi elvisz:)
Meglesz az a Vándorkupa
3 baka úgy is nektek hazahozza:):):
Kolo


Az országos mezei futóbajnokság döntőjéről ígérem ennél bővebben beszámolok....

KOLO
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


16 hozzászólás

szilvi [ 2010-04-08 09:33 ]

Helló Beus!

Jó olvasni, még sosem találkoztunk, de örülök, hogy beolvasol hozzánk! :-)kolo [ 2010-04-07 22:08 ]

Nálunk is vannak olyan típusú versenyek kedves Anita,járőrbajnokságnak hívják,csapatverseny kb 8szor nyertem különböző csapatokkal hadserebajnokságot,az az
igazi a kedvencem,meg a túlélőversenyek,majd azokról is beszámolok:)Anita [ 2010-04-07 20:39 ]

Ügyesek vagytok srácok!Voltam a Határőr-időben egy-két ilyen versenyen, csak lőni , és gránátot dobni, mászni, kúszni stb...is kellett. Hát eléggé kivoltam a végére:-( Ezért nézem kidülledt szemekkel a 3:30-at.....bakancsban(surciban?)Naggggyon jók vagytok!
Ja! Nem kell egy Határőrből lett R...őr nőnemű egyed a női csapatba???Beus / a feleség/ [ 2010-04-07 20:36 ]

Szeretnék én is szívből gratulálni minden résztvevőnek,független attól,hogy fő vagy mellékszereplőként vett részt a versenyen mert tudom,hogy minden mögött nagyon kemény munka van ! Természetesen a férjecskémnek külön gratulálok mert ő a szívem közepe és tudom mennyi munkával érte el a már megszerzett eredményeit!Azt is tudom ,hogy fanatikus és nehezen viselné ha ő nézné a társai popóit! Külön gratulálok Rolinak mert ő is tudom mennyit szenved a Kolóval való edzőfutásokon ! Csak így tovább Roli! A Száni nem tudom hol volt mert hiányzott nekem a felsorolásból! A csajoknak meg azt üzenem ,hogy igazi harcosok és minden elismerésem az övék! Valamint mindenkinek aki a Kolót ismeri : ne aggódjatok előbb utóbb nyugdíjba vonul én is erre várok!zsorzsinnyo [ 2010-04-07 10:21 ]

I'd like to congratulate you on winning the first prize! Kolo the King!

I wish you and your team further success in the future! Just keep on doing! :)kolo [ 2010-04-06 21:21 ]

Köszi Szilvi! Bár én szívesen megnézném azokat a bizonyos halálközeli fotóid...azt bevallom az érzések,amik akkor dolgoztak bennem még a fényképeknél is félelmetesebbek voltak:)
Egyébként minden hozzászólónak köszönöm,azért azt bevallom annyira nem vagyok ász,mint a csapattársaim és az "ellenfeleim" felmagasztalnak...én is örülök,hogy veletek,néha meg ellenetek versenyezhetek,megtisztelő nekem is...irány a hadseregdöntő,majdf Kanizsa-Karos...A futás legyen velünk!!!!szilvi [ 2010-04-06 19:05 ]

Hát szerintem azokat a képeket dugd el jó mélyre! Rólam is van néhány halálközeli fotó, egynél többször nem szabad megnézni nekem ( másnak meg egyszer se:-))krisz [ 2010-04-06 15:40 ]

Élvezettel olvastam a beszámolódat, nagyon jó! A lányokat már nem merted megemlíteni mi? Én is félnék a következményektől.:-))) Kiegészítés:
-Volt egy lány csapatunk is, akik nem kis áldozatot vállaltak a részvételükkel. Mindegyik lányunk okos, ügyes és szép, DE EGYIK SEM FUTÓ. Így, kis túlzással fegyverrel kellett kényszeríteni őket, hogy rajthoz álljanak, de ennek ellenére maximálisan oda tették magukat, és ha nem is dobogón, de mindenképp jó eredményt értek el ami dicséretes és elismerést érdemel.
Kolo! Mondanám hogy ISTEN vagy, de nem is olyan rég szemtanúja voltam haláltusádnak egy BéBu befutón, így meg bizonyosodhattam halandó mivoltod felől.:-))) "egyébként nagyon jó képeim vannak róla ha valakit érdekel"
Mindazonáltal örülök a szárnyalásodnak, használd ki! Gratulálok mindenkinek!!!
Roli=Hobbyfutó:-) [ 2010-04-06 14:45 ]

Szia Treli!!!!Hú de jó h olvastad Te is!!!Hatalmas Gratula Neked a mezei kategória elsőségekhez!!!(Bajnok vagy!!!)Óriási munka van mögötted is!És természetesen a Balaton Szupermaratonhoz is!!!Nagyon szép versenyt vívtatok Krisszel!(szerencsére láthattam:hozzáteszem ez sem a 4perces kategória,hanem sokkal alatti!még így is h taktikáztatok!)Nagyon nagyon megérdemelted!!!Nagyon sok siker van még Elötted!!!Az a helyzet h NAGY futók vannak a veszprémi Ezred csapatánál...!nehéz még a közelébe is kerülni!Ez a jó!!!:-)vassgabi [ 2010-04-06 14:33 ]

Most már tudom, h miért olyan szar a régi 7-es aszfaltja, ahol az "ilyenfélék" szaggatnak. :)
Gratulálok, jók vagytok!
Látom, már bemelegítetek a mezei Red Bull Air Race-re! ;)Treli [ 2010-04-06 13:39 ]

Nagyszerű és részletes beszámoló volt!Főleg h aktív részese lehettem:)Gratulálok mindenkinek aki sikeresen teljesítette a maga távját és kalapomat emelem Roli előtt aki a táv mellett a fájdalmat is legyőzte!!!száncsó [ 2010-04-06 12:48 ]

drága Koletti örülök a sikereiteknek nagyon ügyesek vagytok további sok sikert kivánok az mh bajnoksághoz csak aranyat hozhat haza ez a csapat hajrá fiukszilvi [ 2010-04-06 12:35 ]

Hát ez megint nagyon jó kis beszámoló volt. A 3:30-as kili nekem még sportcuccban is hihetetlen. Nem tör ilyenkor az a bakancs?
Ahhoz külön gratulálok, hogy minden számban ilyen ászok voltatok!
Jó tudni ezekről az eseményekről, eddig el sem tudtam képzelni,hogy zajlik egy ilyen.
Jók vagytok Bakáink!Roli=Hobbyfutó:-) [ 2010-04-06 12:25 ]

Hát ez Isteni volt Koletti!!!:-)Leírhatatlan milyen jól leírtad!!!!Ezért érdemes (is)nyomni!!!Megtiszteltetés Tőled!!!Köszönöm h itt lehettem!A vége is iszonyú jó!!!!Még annyit hozzáfűznék:Van a Kolo!!! és van a verseny(a leírásból is kitűnik!!!)...fényévnyi a különbség!!!és ez nem fényezés,de aki futott az tudja,nem is! inkább csak sejti mi is az a 3:30as gyakorlóban....elképzelhetetlen,felülmúlhatatlan!!!!Ezt is várjuk a Magyar Hadsereg Bajnokától!!!!:-)Remélem ez nagyon sokáig így is marad mert akkor mindig megnyerünk mindent!!!:-)Kriszé igazi nagy verseny volt!!!nagyon kevés hiányzott!és ezt Ő is tudja!!!Ha 1 kicsit edzett volna megverhette volna az iszonyú jó,kiváló formában lévő Trelit!!!Büszke vagyok h ebben csapatban szerepelhettem!Megyek is megmutatom e nemes beszámolót mindenkinek!!!:-)..eü.papír=fásli!:-)csak próbálom szépíteni!:-)Kolo lelőtte a poént:-)Szurkoló [ 2010-04-06 11:36 ]

Gratulálok Koló és Srácok szép volt!Azért a sok futás közben remélem a honi légtér figyelése is megoldott(nem ám csak úgy berepkednek mindenféle "gépmadarak"...:-)peter [ 2010-04-06 09:56 ]

Gratula fiúk, és Koló: várom a következő élvezetes beszámolód!Honlapkészítés