KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Álmodtam egy világot magamnak...

...a 100 km-es VB-n futni

Fapapucs, tulipán, szélmalmok. Mi jut eszedbe róluk?

Őőőőőőőő….Hollandia????


Mióta a VB jut eszedbe ezekről a szavakról?

Amióta Drakulady az eszembe juttatta a marihuána köd lepte coffee shopokat =))


No, és komolyra fordítva a szót?

Akkor természetesen szeptember 10-e, Winschoten, a 100 km-es Világbajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként indulok.


Mikor került elérhető közelségbe a VB-n való indulás?

A téli alapozást követően Szilvi és Én a Seregnoi 100 kilométeres versenyen való indulást terveztük. Mivel "Csontom" (azaz Lubics Szilvi) "A" szintet szeretett volna futni, és mert úgy jött ki a lépés, mégis inkább a Kísérő feladatát láttam el….
Hogy ne menjen a semmibe a téli alapozásom, a sárvári 12 órás versenyen indultam, pedig igazából én „csak” 100 kilit szerettem volna futni, úgyhogy úgy is terveztem, ha 12 óra alatt meglesz a 100, boldog leszek. Hát a futing jobban sikerült mint gondoltam, így a sárvári 12 órás részeredményével kerültem be a Magyar Válogatott ranglistára…Mekkora utat tettél meg, az első futólépésedtől a válogatottságig?
Mióta futsz? Mik a futókarriered legfontosabb állomásai?

Régóta futogatok hobbi szinten, de igazából, csak 2-3 éve kezdtem el az edzéssel foglalkozni.
Addig csak lötyörögtem, lefutottam egy-két marcsit, hágtam a hegyeket, élvezkedtem……aztán jött Csonti és megfertőzött mindenféle rossz fajta versenylázzal. Nagy megtiszteltetés volt tavaly a Rendőr Európa Bajnokság-, majd idén a világbajnokság rendőr válogatott csapatába bekerülni, ahol a dobogó 3. fokára is felállhattunk. Természetesen örülök az Országos Bajnokságon elért helyezéseknek is.


Mi volt eddigi legnagyobb büszkeséged?

Mikor Csontom megfutotta az „A” szintet 100 kilométeren :-)


Mekkora kihívásnak érzed ezt a versenyt? Nyomaszt, izgulsz miatta, vagy inkább feldob?

Amikor megtudtam, hogy felkerültem a ranglistára, és válogatott lettem, hirtelen nem tudtam örüljek, vagy sem…Aztán kezdtem felfogni, de amint ez megtörtént, az agyam leblokkolt, és ismét házasságot kötöttem Csonthártya Gyuszival, akitől tavalyi évben sikeresen elváltam…Meg kellett állapítanom, nem igazán vagyok egy versenyző szellem, mert amint betervezek egy versenyt mindenféle krapekok (Gyuszi, no meg Isiász) környékeznek meg, és általában Giorgionak kell segítenie, hogy lekopjanak végre…:-)


Milyen terv alapján készültél a nagy napra?

A felkészülésben évek óta Szilvi segít….nagyon sokat fejlődtem, és ezt neki köszönhetem. Az utóbbi időben ki sem láttam a munkából, és az akaratlanul kötött házasságok is megnehezítették a felkészülést, így igazából nem merem elképzelni, hogy mit tudok majd megfutni! Elsősorban azért izgulok, hogy végig érjek…természetesen.Van-e konkrét időeredmény, amivel elégedett lennél?

Mivel a válogatott listára 10 órával kerültem fel, ezért mindenképp alatta szeretnék futni (akár 1 perccel)…de nagyon hosszú ez a verseny, bármi történhet (ami persze nem fog….), úgyhogy igazából nem tudom…..


Milyen lesz a pálya, mikor lesz a verseny? Hogy fogsz frissíteni?

A pálya 10 kilométeres kör lesz. Ebből kell 10 darabot teljesíteni. Ha nem fog fújni a szél, szerintem ideális pálya lesz. Sajnos csak 5 kilométerenként tudok frissíteni, de már összeállt a kép.
A 100 kilométeres Országos Bajnokságon ez okból futottam 5 héttel ezelőtt, hogy próbálgassam a frissítést, mivel sajnos kísérőm nem lesz.:-(
Ráadásul tegnap tudtam meg, hogy nem használhatok sem pulzusmérőt, sem GPS-t….gáz…egyelőre nem tudom, így hogy fogom magam koordinálni.
A verseny szombat reggel 10 órakor rajtol…..úgyhogy mindenki szorítson….ahogy Őrangyalom mondaná: még a fenekével is :-)


A csapatról pár szót mondanál?

A csapatról annyit, hogy pár héttel ezelőtt megtudtam, hogy Kicsi (Gyebnár Évi) is bejutott a csapatba. Ez sokat jelentett nekem lelkileg. A nők közül még Makai Viki lesz ott, aki az elmúlt években nagyon szépen teljesített az ulrafutók világában.
A fiúk közül Kabóca, Szalóki Robi és Kónya Ákos után a másik kedvencem Steib Peti lesz. Szerintem a fiúk csapata rendkívül erős, szuper időt fognak menni.


Várod a VB hangulatát? Mit fogsz érezni a címeres mezben?

Van egy két tényező, ami miatt nagyon várom az utazást, és a VB hangulatát….a címeres mezben? Annál szebb élmény nincs, mint amikor a maraton VB-n fenn álltunk a dobogó harmadik fokán!

Sajnos Szilvi nem tud velem jönni, és bánt, hogy ezt a hetet, ami neki is nagyon nehéz lesz, nem tudom vele végig csinálni itthon…..Biztos hiányozni fogok neki……de ott lesz velem, ahogy Giorgio (köszi mindent :-)), az Őrangyalom, Gábor, a családom, a futóklub, és Bandi,a HU-s csapat, no meg Ervin is, meg persze Ákos is felhív biztos (egy hónap múlva) hogy gratuláljon és közölje, hogy a 38. számú fényképen felfedezett mosolyom hány másodperccel rontotta az eredményem.:-)))

És persze Mindenki velem lesz….még akkor is ha valami rosszul sül el…….ugyeee??????


Köszönjük a válaszaidat a Kanizsai Futóklub minden tagja nevében sok sikert kívánunk, ott leszünk Veled, mind a 100 kilométeren át!

A verseny honlapja itt!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


11 hozzászólás

vassgabi [ 2011-09-10 22:40 ]

Egy gondolat ereje....
Ennyi. :)

http://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM&ob=av2earev [ 2011-09-08 16:58 ]

Kedves Anita!
Nagyon fogok szorítani Neked is, és az egész csapatnak! Tudom, hogy ügyesek lesztek, de a lényeg, hogy jó élménnyel gyertek haza! (és arról számoljatok is be az itthon maradottaknak. ;))Fedit [ 2011-09-08 10:11 ]

Már mindenki elmondta előttem.
Veled leszünk és irtó büszkék vagyunk Rád akárhogy alakul, de nem fog akárhogy!!!!
Tojjad neki!!!Judit [ 2011-09-08 08:40 ]

Hú, bazi nagy hajrá! Folyamatosan Rád fogok gondolni, és küldöm az energiát ezerrel, az tuti!!!!
Veled vagyunk mindig, így is, úgy is!
peter [ 2011-09-08 08:27 ]

Ugyan máá.. GPS,a Gyuszi meg minden.. - velük vagy nékülük is menni fog, hisz " alposak az alapok"!
Csak menned kell, tolni oszt kész. Hajráááááá!Reni [ 2011-09-08 07:19 ]

Mi is veled vagyunk...ugye tudod?Hajrá!M.Zoli [ 2011-09-08 06:41 ]

Hajrá Anita sok sikert.szorítunk neked!Anita [ 2011-09-07 23:13 ]

Köszi:-)
Gabi! Köszönöm az ULTRAvalót:-)))csika [ 2011-09-07 21:17 ]

Szállj mint az Iljusin!

Nézd meg a verseny weboldalát! Azt hiszem szabályváltozás van és lehet használni pulzusmérőt és GPS-t!
Van egy másik taktika is. Az első női versenyző után futsz folyamatosan, az utolsó fordító után pedig otthagyod jóól ... ennyi. :-)szilvi [ 2011-09-07 17:58 ]

Drága Anitám! Nem sok értelme van, hogy ide írok, hisz úgyis tudod, mit gondolok! Iszonyatosan fogok szorítani Neked. Kívánni azt szeretném, hogy legalább akkora élmény legyen számodra ez a verseny, mint nekem volt 2007-ben az első válogatottság ugyanitt Winschotenben! Szerintem nincsenek véletlenek... Nyomjad neki!!!vassgabi [ 2011-09-07 17:56 ]

Ott leszünk lelkiekben, de itthon szorítunk még a farpofánkkal is. Hajrá Ancsika, Hajrá Magyarok!Honlapkészítés