KANIZSAI FUTÓ- ÉS SZABADIDŐSPORT KLUB
Gyere, fuss velünk!


Verseny előtt

12 óra - 12 kérdés


Íme a kérdések, alább pedig a válaszok:

1. Mikor fordult meg a fejedben, hogy nevezel, és mi volt az első gondolatod, mikor beneveztél a versenyre?
2. Ismered ezt a versenyt? - Jártál már ott az előző években?
3. Mi motivál a versennyel kapcsolatosan?
4. Mióta készülsz konkrétan erre a versenyre? Cél-, vagy felkészülési verseny számodra?
5. Mennyivel edzettél többet/másképp, mint addig?
6. Mennyi időt töltöttél eddig legtovább folyamatosan futással?
7. Milyen célokkal vágsz neki a 12 órának?
8. Mit gondolsz, min múlhat a sikeres teljesítés?
9. Lesz-e segítőd?
10. Milyen holtpontokra számítasz, van-e túlélési stratégiád?
11. Mivel fogsz frissíteni, mennyire tervezed meg ezt előre? Amúgy mi a kedvenc ételed?
12. Mi lesz az első gondolatod a szombat este 22 órakor?Vajda Anita

1. Hát…..ha már a 48 órásra nem mehetek, jó lesz a 12 órás is….:-))))
2. Sajnos még nem futottam Sárváron, de tavaly Szilvivel ott gyakoroltuk az éjszakai frissítést a VB előtt…..pont a futók „holtpontját” sikerült elkapnunk éjszaka…
3. Nagyon sok ismerős fog futni, úgyhogy hozzám méltóan- gondolom -végigcsevegem..(legalábbis az elejét)
4. Sajnos nem erre a versenyre készültem:-( , de így alakult, úgyhogy mivel mostanában nem lesz hosszabb verseny itthon MOST vagy SOHA.!
5. Ez már a második tél amit keményen végigalapoztunk Szilvivel. Sok munka van ebben az alapozásban. Szerencsére jó részt terepen hágtunk, így nem voltak unalmasak az edzések.
6. Húúúúú, ez jó kérdés…voltam hosszabb időtartamokat kinn, de inkább terepen, erdőben, a hegyek közt…..aszfalton talán a 6 órás volt a legtöbb…..ott továbbra sem szeretnék több időt tölteni (persze szombatot kivéve…)
7. Titkos álmai mindenkinek vannak, így azt Én sem szeretném elárulni. Mivel fejben nem igazán készültem erre a versenyre, valószínűleg nem lesz konkrét terv. Végig - 12 órán keresztül - szeretnék mozgásban lenni, és sérülés nélkül befejezni. Sokat fog jelenteni, hogy fut Gyuri és Rudi, és hogy ott lesz Timi meg Szilvi, és persze a Ka-Csa csapat!!!!!!! Remélem jön Edit férje is, így nagyon sok ismerős arc fog körülvenni.-Vagyis majd Én veszek körül Őket-:-)
8. Ha sérülést érzek, mindenképp befejezem a versenyt. Nem szeretnék heteket kihagyni, mert egy sérüléssel végig csinálom a 12 órát.
9. Természetesen a frissítésen is sok múlhat, de szuper segítőm lesz Timi személyében ( Ő frissített a 6 órán is), de Szilvi is ott lopja a Napot majd ….:-)
10. Szerintem 8. óra körül jön ÁlomManó és levág egy taslit……de aztán követi Szilvi is aki levág a másik oldalról…..így meglesz az egyensúly…
Természetesen a futóklub jelenléte nagy erőt fog adni. Sajnos kedvenc futótársam nem lehet ott, mert épp a Mátrában hágja a bérceket megint – de azért remélem lesz időm neki szorítani, hogy végigérjen most már hivatalosan is.
11. A frissítéssel kapcsolatosan vannak konkrét dolgok, de egyelőre nem tudom, az Én gyomromnak mi is fog tetszeni a 11. órában…..???? Szilvinél általában tudom, mit mikor kell adni….de igazából más az Ő sebességénél frissíteni, mint az Én lassabb, de hosszabb ideig tartó futásomnál. Ebből a szempontból, igazából nekem ez a 12 órás futás egy frissítési kurzus is lesz….no most aztán jól megtanulom alapon…:-)
12. Többet soha nem futok , egy métert sem…… (gondolom..:-)
Esetleg még ezt tudom elképzelni: Szilvíííííííííííííííííííí hozzzzzzzzzzzzá mááá egy Mekkkkis joghurtot:-)

AnitaKatz Rudolf

1.: Mikor úgy rendesen kipihentem a tavalyi Balaton Szupermaratont, minden előző véleményem - mely szerint a csúcsra értem - ellenére kerestem a következő lépcsőt, és ebben találtam meg. Az első gondolatom foglalkoztat most is, hogy mi fordulhat elő Sárváron.
2.: A közeli földhivatalban sokszor jártam, de Sárváron most rajtolok először.
3.: A motiváció az előrelépés reménye, és az egészen biztos jó hangulat, és a remélt nagy élmény.
4-5.: Sajnos a téli fölkészülésem sem egyenletes, sem különösen jó nem volt, hisz fele annyit futottam, mint egy éve, volt hogy tíz nap kihagyással.
6.: 6:46-ot Fonyód-Szigliget (52.9km)közt.
7.: Szeretném, hogy valóban 12 óra legyen, és 80-84km-t szeretnék teljesíteni. Négy órás szakaszokra osztva 32-28-24 km. Tehát az utolsó harmadot már gyaloglásnak gondolom.
8.: A legjobban attól félek, hogy a cipő föltöri a lábam, majd hogy megfájdul a térdem, végül pedig attól, hogy elfogy az erőm. Azt remélem, hogy a néhány hete futott öt órán belüli Badacsony- Balatonfüred teljesítménnyel azonos lehet egy nyolc órás 60 km, utána pedig meglátjuk. Egyébként ez a sok nyitott kérdés a legvonzóbb az egészben.
9.: Segítőm nem lesz, de támogatóm annál több.
10.: Nyolc óra körül számítok arra, hogy fáradt leszek, de hogy az egy múló állapot lesz, vagy marad, ez majd vasárnap tudom meg.
11.: A frissítéssel még nem foglalkoztam, de ha estig kitartok, az édességet biztos nagyon fogom utálni. És abban sem reménykedem, hogy lesz kedvem olyan vendéglőt keresni, ahol még találok vadast.
12.: Hol lehet lefeküdni?

RudiLubics György

1. Tavaly év végén gondolkoztam el azon, hogy mi legyen 2011-ben a fő célom. Két lehetőséget láttam: megpróbálni gyorsulni maratonon, vagy kipróbálni magam az ultrafutásban. Úgy éreztem, hogy csak nagy munkával tudok esetleg kicsit faragni maratoni legjobbamból, viszont eltérő, igaz szintén nagy munkával belekóstolhatok valami számomra ezidáig elérhetetlennek tűnő, misztikus falatba. Ez utóbbi mellett döntöttem. Már több hónapja készültem, mikor beneveztem. Arra gondoltam, hogy ez egy őrültség.
2. Két alkalommal jártam már ezen a versenyen, mindkétszer Szilvit frissítettem. És csodáltam minden indulót… A hangulat magával ragadó volt, ahogy az ultrafutásban lenni szokott számos gyötrelmes, de számos felemelő pillanatnak is részese lehettem.
3. Az ismeretlenség. Hogy vajon én is képes vagyok ilyen baromságot végigcsinálni? :-)
4. December közepe óta csak erre készülök, minden edzésem erről szólt. Abszolút célversenynek szánom.
5. Mennyiségileg sokkal többet, az eddig jellemző 50-60 km-es hetek 110-140 közé kerültek, az első felét a felkészülésnek inkább a kilométerek „sima” gyűjtögetése jellemezte, míg a második felében már dombozás, résztávozás is színesítette az edzéseket. Újdonságként több terepfutó versenyen is részt vettem, ami sok km-t és futással eltöltött időt jelentett.
6. Egy téli éjszakát sikerült eltöltenem „futással” a Budai-hegységben, ami kb 9 óra volt. Aszfalton 4 és fél óra volt a „csúcs”.
7.Több lépcsős célom van: alapvetően mozgásban maradni 12 órán keresztül Aztán teljesíteni egy lélektani határt, ami 100 km. Azon túl pedig …
8. A megfelelően „lassú”, megfontolt tempón, és a megfelelő frissítésen.
9. SZILVI.
10. Nem tudom mi fog történni 6-8-10 óra futás után, de szinte biztos vagyok abban, hogy jelentős izomfájdalmaim lesznek, remélem izomgörcs nélkül.
11. A megfelelő frissítés szerintem alapvető egy ilyen hosszúságú versenyen, ezért elméletben és gyakorlatban is sokat foglalkoztam, illetve Szilvivel foglalkoztunk vele. Isostart, Hihg 5-t, vizet, géleket, energiaszeleteket, só, Mg, Ca pótlást tervezek. De a cigánypecsenyét kedvelem a legjobban. Nem tudom, hogy az lesz-e a frissítőasztalon…
12.Hogy kerültem ebbe a kórházba nővérke??

GyuriKaCsa Csapat

Farkas Edit:
A lányokkal egyelőre még nem beszéltünk meg taktikát, talán a héten kialakul. Ha nem akkor az autóban...:)) Én azt hiszem kétszer másfél órát futnék, de ha másként alakul, majd alkalmazkodok. Szeretném kipróbálni magam, hogy el tudok-e indulni pár óra pihenés után. Azonkívül jó erőfelmérés is lesz számomra az UB-re vonatkozóan.

Koller Judit:
Azért vágunk bele, hogy ott legyünk az első 12 órások versenyén, talán jelent valamit számukra :-)
Magunk kedvéért is persze, mert reméljük, hogy jól érezzük majd magunkat egy ilyen versenyen, ahol láthatjuk, hogy hogyan küzdenek meg a számunkra elképzelhetetlen távolsággal az ultrafutók.
Nem hiszem, hogy nagy rohanást csapunk, én a magam részéről pulzuskontrollal futok, terveim szerint 2 részletben a magam részét. Vagy háromban, attól függ, hogyan egyezünk meg a lányokkal.
Remélem szép időnk lesz, és jól érezzük majd magunkat.

A csapat tagjai még:
Vajda Anita
Tóth NikiSzabó Béla - 24 óra!

Nekem a sárvári 24 órás futás lesz a „szezonnyitó” verseny. Tavaly ilyenkor már túl voltam a BSI Balaton körön, a veszprémi 6 óráson, a kisbéri 100 km-en. Na ez „történik” most másképp. Tehát tudatos tervezés eredménye, hogy az idén Sárváron kezdek.

A verseny nem új számomra, hiszen a 10 évből a legutóbbi négy alkalommal ott voltam, ott leszek. 2008-ban futottam először célversenyként ekkora távot, 168,33 km-t sikerült teljesítenem. 2009-ben 124,74 km, 2010-ben 164,23 km lett az eredményem. Ezek inkább felkészülési futások voltak. A verseny mindig nagyon jó hangulatú volt, és szerintem az idén főleg az lesz, hiszen rengeteg az előnevezés.

Az általános felkészülésem egészen más, mint a tavalyi évben. Tavaly ilyenkor átlagban heti 170 km-t futottam. Az idén „nem érdekel” a futás. Bocsi, nem „csak” a futás érdekel. :-) A kilométergyűjtésem a futásból csak 50%-os lett. De rengeteget tornáztam, gyalogtúráztam, sokat úsztam, bringáztam a futás mellett. Mindent megpróbálok élvezettel tenni, nem pedig görcsösen.

Legfőbb célja számomra az lesz a mostani versenynek, hogy kapjak egy visszaigazolást, milyen eredményt lehet elérni egy egészen másfajta felkészüléssel. Konkrét feladatként pedig, azt tűztem ki, hogy az idén Sárváron futni fogok. :-)

Béla
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


6 hozzászólás

szilvi [ 2011-04-15 12:13 ]

Kedves Rudi!
Sajnos tavaly csak lélekben lehettem veled a Balaton körül, örülök, hogy most személyesen is szurkolhatok!
Már a döntéshez is gratulálok!
HAJRÁ!szilvi [ 2011-04-15 12:12 ]

KaCsák : "Azért vágunk bele, hogy ott legyünk az első 12 órások versenyén, talán jelent valamit számukra :-)"
Nagyon jó lesz, hogy ott fogtok futni! Amikor először futottam Sárváron váltóban, figyelmezettek, hogy nehogy "megszálljon a vár szelleme" és a következő évben egyéniként toporogjak a rajtnál. Azóta toporogtam már ott párszor... Szóval tessék vigyázni, szellemveszély! :-)
peter [ 2011-04-15 07:55 ]

12 - 24 "ÓR(I)ÁSOK" vagytok, Hajrá!!!szilvi [ 2011-04-14 21:58 ]

Nagyon tetszenek a válaszok! Legalább annyira izgulok mindenkiért, mintha magam is futnék. (Lehet,hogy csak nem tudom felfogni, hogy most nem futok?:-))
Remélem jól megy majd a frissítésetek, ami rajtam múlik tuti megteszem, nektek meg csak futni kell. Az meg megy úgyis, hiszen gyakoroltátok eleget! :-)
Szóval mindent bele!!!
Én meg majd éjfél körül levezetésként kocogok pár kört és örülök nektek! Már alig várom!M.Zoli [ 2011-04-14 20:26 ]

Anita.Sok sikert mindenkinek,remélem a céljaitok eléritek.Hajrá!Györgyi [ 2011-04-14 19:35 ]

Hajrá Sárváron Mindenkinek!Szuperek vagytok, Mindenkinek szorítok, remélem, jobb érzéssel tértek haza ,mint legutóbb én!Honlapkészítés